Mevcut binaların yangın güvenliği yeterli mi?

İMO Denizli Şube Başkanı Prof.Dr. Şevket Murat Şenel, yaptığı yazılı açıklamada, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana gelen yangına dikkat çekerek uyarıda bulundu.

 

 

Şenel; “Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan, kısa zamanda hızla yayılan ve hastane binasını kullanılamaz hale getiren yangın felaketi, herkes için çıkarılması gereken önemli dersler içeriyor.

 

Yangın yönetmeliklerinin yenilenmesi, yeni yapılacak binalar ile ilgili bir takım düzenlemeler ve iyileştirmeler içerse dahi yaşadığımız bu felaket "mevcut binaların yangın güvenliği acaba yeterli midir?" sorusunu akla getirmektedir. Özellikle okul, kreş, hastane, sinema ve tiyatro salonları, kongre merkezleri gibi vatandaşlarımızın yoğun şekilde kullandığı mevcut yapıların yangın güvenliğinin ivedilikle masaya yatırılması gerekmektedir. Yanıcı ve yakıcı bileşenler içeren, kolayca tutuşabilen ve dünün teknolojisi ile üretilen cephe kaplama malzemelerinin kullanıldığı bu tür binaların şimdiden tespit edilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. 

 

İnşaat Mühendisleri Odası olarak bizler ilgili idareleri gerekli çalışmaları yapmaya, bir ajanda oluşturarak eylem planı hazırlamaya ve önlem almaya davet ediyoruz” dedi.