Işıklı Göl'de Av Yasağı

DENİZLİ 16.12.2019 - 10:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Işıklı Göl'de Av Yasağı

Denizli’de sadece Çivril Işıklı gölünde yaşayan Turna balığı için av yasağı başladı.   Çivril Tarım ve Orman ilçe müdürlüğünden yapılan duyuru ile Turna (Dişli) balığı av yasağının 15 Aralık’ta başladığını duyurdu.   Kaçak av yapanların ağır yaptırımlarla karışılacağının belirtildiği uyarıda “İlçemiz sınırları içinde bulunan Işıklı gölünde 4/1 Ticari ve 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi hakkındaki tebliğler gereğince 15 Aralık (2019) –  31 Mayıs 2020 tarihleri arasında Turna (Dişli) balığı avcılığı yasaklanmıştır. Av yasaklarına uyulması sürdürülebilir su ürünleri avcılığı için büyük önem arz etmektedir. Turna balığının üreme dönemine girdiği bu dönemde avcılık yapılması gelecek yıllarda popülasyonda önemli ölçüde azalmaya sebebiyet verebilir” denildi.   Yasak av ile ilgili olarak vatandaşların Gıda Tarım ve Orman İlçe müdürlüğü ile jandarma ve 112 ‘ye ihbarda bulunabileceği de belirtildi.

Denizli’de sadece Çivril Işıklı gölünde yaşayan Turna balığı için av yasağı başladı.

 

Çivril Tarım ve Orman ilçe müdürlüğünden yapılan duyuru ile Turna (Dişli) balığı av yasağının 15 Aralık’ta başladığını duyurdu.

 

Kaçak av yapanların ağır yaptırımlarla karışılacağının belirtildiği uyarıda “İlçemiz sınırları içinde bulunan Işıklı gölünde 4/1 Ticari ve 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi hakkındaki tebliğler gereğince 15 Aralık (2019) –  31 Mayıs 2020 tarihleri arasında Turna (Dişli) balığı avcılığı yasaklanmıştır. Av yasaklarına uyulması sürdürülebilir su ürünleri avcılığı için büyük önem arz etmektedir. Turna balığının üreme dönemine girdiği bu dönemde avcılık yapılması gelecek yıllarda popülasyonda önemli ölçüde azalmaya sebebiyet verebilir” denildi.

 

Yasak av ile ilgili olarak vatandaşların Gıda Tarım ve Orman İlçe müdürlüğü ile jandarma ve 112 ‘ye ihbarda bulunabileceği de belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.