Acıpayam’da Lavanta Hasadı Başladı

DENİZLİ 23.09.2020 - 09:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Acıpayam’da Lavanta Hasadı Başladı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen, ‘Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında Acıpayam ilçesi Mevlütler mahallesinde 2016 yılında tesis edilen ve Hüseyin Gündoğar’a ait 50 dekarlık alanda lavanta hasadına başlanıldı.   Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcımız Saffet Üge, İl Müdürlüğü ve Acıpayam Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personellerinin de katılım sağladığı lavanta hasadında, hasat edilen lavantaların yağının çıkarılması ile ilgili bilgilendirme arazi sahibi Hüseyin Gündoğar tarafından yapıldı.         Lavanta; tıp ve kozmetik sektörünün yanı sıra yağ üretim sektöründe de yaygın olarak kullanılmakta, nektarı ve kokulu çiçekleriyle de arıcılığa katkısı bulunmaktadır. Bu amaçla bölgemizde ek gelir getirici yeni üretim modellerini geliştirmek amacıyla, lavanta yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Böylece hem görsel amaçlı kırsal turizmi geliştirmek hem de lavanta yağı üretiminin geliştirilmesi planlanmaktadır.     Denizli’de son yıllarda hızla yaygınlaşan ve hasadına başlanılan lavanta 2015 yılında 3-4 dekar civarında iken, bugün üretim alanı 1000 dekarın üzerine çıktı. Hem üretim, hem de turizm açısından ekonomiye katkı sağlayan ve üretim talebi gün geçtikçe artan lavantanın, yapılan desteklerle önümüzdeki yıllarda 50 bin dekara kadar çıkması hedefleniyor.    

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen, ‘Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında Acıpayam ilçesi Mevlütler mahallesinde 2016 yılında tesis edilen ve Hüseyin Gündoğar’a ait 50 dekarlık alanda lavanta hasadına başlanıldı.

 

Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcımız Saffet Üge, İl Müdürlüğü ve Acıpayam Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personellerinin de katılım sağladığı lavanta hasadında, hasat edilen lavantaların yağının çıkarılması ile ilgili bilgilendirme arazi sahibi Hüseyin Gündoğar tarafından yapıldı.

 

 

 

 

Lavanta; tıp ve kozmetik sektörünün yanı sıra yağ üretim sektöründe de yaygın olarak kullanılmakta, nektarı ve kokulu çiçekleriyle de arıcılığa katkısı bulunmaktadır. Bu amaçla bölgemizde ek gelir getirici yeni üretim modellerini geliştirmek amacıyla, lavanta yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Böylece hem görsel amaçlı kırsal turizmi geliştirmek hem de lavanta yağı üretiminin geliştirilmesi planlanmaktadır.

 

 

Denizli’de son yıllarda hızla yaygınlaşan ve hasadına başlanılan lavanta 2015 yılında 3-4 dekar civarında iken, bugün üretim alanı 1000 dekarın üzerine çıktı. Hem üretim, hem de turizm açısından ekonomiye katkı sağlayan ve üretim talebi gün geçtikçe artan lavantanın, yapılan desteklerle önümüzdeki yıllarda 50 bin dekara kadar çıkması hedefleniyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.