Afrin'deki Çatışmanın Kahreden Detayları Ortaya Çıktı

GÜNDEM 02.03.2018 - 09:40, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Afrin'deki Çatışmanın Kahreden Detayları Ortaya Çıktı

Afrin’de Zeytin Dalı Operasyonunda Denizlili Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek ve 7 silah arkadaşının şehit olduğu saldırının detayları ortaya çıktı. 8 Şehidin intikamı alındı.

Afrin'in kuzeybatı kırsalında 8 şehit verdiğimiz çatışmanın yürek yakan detayları ortaya çıktı. 1083 rakımlı tepede, tünellerden çıkan 100 kişilik terörist grup, ağır silahlarla saldırdı. Harekatın 42. Günü devam ederken, Mehmetçik 8 şehidimizin intikamını hemen aldı.   Zeytin Dalı harekatının dün 41. gününde Türkiye'yi yasa boğan acı haberler geldi. 8 askerimizi şehit verdiğimiz çatışmanın kahreden detayları da ortaya çıktı. Afrin kırsalındaki 1083 rakımlı tepede, tünellerden çıkan yaklaşık 100 kişilik terörist grup, güvenlik güçlerine ağır silahlarla saldırdı. Destek için havalanan ATAK helikopteri de isabet aldı.   1083 RAKIMLI TEPEYE SIZMAYA ÇALIŞTILAR, ASKER PÜSKÜRTTÜ Afrin'in kuzeybatı kırsalında, Hatay'daki Akbaba Hudut Karakolu'nun karşısına düşen Mehmedli, Bilalko ve El Maski köylerinin arasındaki 1083 rakımlı tepeye dün sabah teröristler sızma girişiminde bulundu. Jandarma ve Polis Özel Harekât timleri ile korucular, teröristleri püskürttü.   İKİNCİ SIZMA GİRİŞİMİNDE ROKETATAR VE DOÇKALARLA SALDIRDILAR Ancak sisli havayı fırsat bilen 100 kişilik PYD/PKK'lı terörist grup, öğle saatlerinde bu kez kalın beton duvarlarla örülmüş tünellerden sızmaya çalıştı. Teröristler omuzda taşınan füze, roketatar ve doçkalarla saldırdı. Güvenlik güçleri anında karşılık verdi.   ATAK HELİKOPTERİ DE SALDIRIYA UĞRADI Bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, 1083 rakımlı tepe, sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı. Hava desteği ve yaralıların tahliyesi için kalkan ve bölgeye ulaşan ATAK helikopterler de teröristler tarafından saldırıya uğradı. İsabet alan bir helikopter, bölgeye iniş yapamayarak geri çekildi.   9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ Zeytin Dalı Harekatı 42. gününde devam ederken, Mehmetçik 8 şehidimizin intikamını hemen aldı. ATAK helikopterleri ile yapılan atışlar sonucu, Afrin'in batısında tespit edilen 9 terörist etkisiz hale getirildi.   TSK AÇIKLAMA YAPTI Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, milli ve yerli ATAK helikopterlerinin, Zeytin Dalı Harekatında kara birliklerine yoğun ateş desteği sağlamaya ve PKK/KCK/PYD-YPG ile DEAŞ'a mensup terör örgütü unsurlarının korkulu rüyası olmaya devam ettiği bildirildi. Bilgilendirmede, Afrin'in batısında tespit edilen PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu 9 teröristin ATAK helikopterleriyle yapılan atışlar sonucunda etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
Afrin’de Zeytin Dalı Operasyonunda Denizlili Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek ve 7 silah arkadaşının şehit olduğu saldırının detayları ortaya çıktı. 8 Şehidin intikamı alındı.

Afrin'in kuzeybatı kırsalında 8 şehit verdiğimiz çatışmanın yürek yakan detayları ortaya çıktı. 1083 rakımlı tepede, tünellerden çıkan 100 kişilik terörist grup, ağır silahlarla saldırdı. Harekatın 42. Günü devam ederken, Mehmetçik 8 şehidimizin intikamını hemen aldı.

 

Zeytin Dalı harekatının dün 41. gününde Türkiye'yi yasa boğan acı haberler geldi. 8 askerimizi şehit verdiğimiz çatışmanın kahreden detayları da ortaya çıktı. Afrin kırsalındaki 1083 rakımlı tepede, tünellerden çıkan yaklaşık 100 kişilik terörist grup, güvenlik güçlerine ağır silahlarla saldırdı. Destek için havalanan ATAK helikopteri de isabet aldı.

 

1083 RAKIMLI TEPEYE SIZMAYA ÇALIŞTILAR, ASKER PÜSKÜRTTÜ

Afrin'in kuzeybatı kırsalında, Hatay'daki Akbaba Hudut Karakolu'nun karşısına düşen Mehmedli, Bilalko ve El Maski köylerinin arasındaki 1083 rakımlı tepeye dün sabah teröristler sızma girişiminde bulundu. Jandarma ve Polis Özel Harekât timleri ile korucular, teröristleri püskürttü.

 

İKİNCİ SIZMA GİRİŞİMİNDE ROKETATAR VE DOÇKALARLA SALDIRDILAR

Ancak sisli havayı fırsat bilen 100 kişilik PYD/PKK'lı terörist grup, öğle saatlerinde bu kez kalın beton duvarlarla örülmüş tünellerden sızmaya çalıştı. Teröristler omuzda taşınan füze, roketatar ve doçkalarla saldırdı. Güvenlik güçleri anında karşılık verdi.

 

ATAK HELİKOPTERİ DE SALDIRIYA UĞRADI

Bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, 1083 rakımlı tepe, sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı. Hava desteği ve yaralıların tahliyesi için kalkan ve bölgeye ulaşan ATAK helikopterler de teröristler tarafından saldırıya uğradı. İsabet alan bir helikopter, bölgeye iniş yapamayarak geri çekildi.

 

9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Zeytin Dalı Harekatı 42. gününde devam ederken, Mehmetçik 8 şehidimizin intikamını hemen aldı. ATAK helikopterleri ile yapılan atışlar sonucu, Afrin'in batısında tespit edilen 9 terörist etkisiz hale getirildi.

 

TSK AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, milli ve yerli ATAK helikopterlerinin, Zeytin Dalı Harekatında kara birliklerine yoğun ateş desteği sağlamaya ve PKK/KCK/PYD-YPG ile DEAŞ'a mensup terör örgütü unsurlarının korkulu rüyası olmaya devam ettiği bildirildi.

Bilgilendirmede, Afrin'in batısında tespit edilen PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu 9 teröristin ATAK helikopterleriyle yapılan atışlar sonucunda etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.