AGD Başkanları Ankara’da Toplandı

DİĞER 03.02.2020 - 13:19, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

AGD Başkanları Ankara’da Toplandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bölge ve Şube Başkanları Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Denizliden de katılımın olduğu Toplantıda bölge ve şube başkanlarına hitap eden AGD ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.   Konuşmalarına Ayasofya’nın Müzeye çevrildiği 1 Şubat 1935 tarihine dikkat çekerek, 85 yıldır Ayasofya’nın mahzun olduğunu, Ayasofya’nın cami olarak açılarak gerçek hüviyetine kavuşturulması gerektiğinin altını çizdi. Elâzığ ve Malatya’daki gerçekleşen depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlara da rahmet dileyerek başlayan Turhan, depremden çıkarılması gereken derslerin olduğunun altını çizdi. Turhan, “Bir haftalık zaman dilimi içerisinde medyada çıkan haberlere baktığımız vakit toplum içerisinde bir sürü ahlaksızlıkları görmekteyiz. Geçmiş dönemde görmediğimiz, duymadığımız ahlaksızlıklarla karşı karşıya gelmekteyiz.     KAŞİF GRUPLARINDA BULUNAN ORTAOKULLU KARDEŞLERİMİZ ÖRNEK DAVRANIŞLAR SERGİLEDİ   Deprem sonrasında hem Elâzığ ve Malatya bölgesindeki insanımız hem de ülkemiz ve dünyanın birçok bölgesindeki Müslümanlar ve gayrimüslimler de olmak üzere çok ciddi yardımlar toplandı. Toplumun içerisinde kardeşliği ne kadar tahrip etmeye çalışsalar, insanlar arasında sınırlar çekmeye çalışsalar, renk ve ırk ayrımları gibi inancımız açısından kabul edilmeyen hususları ortaya çıkartmak isteler bile insanımız şükürler olsun doğudan batıya her taraftan yardımlarını göndermiş oldular. Hele ki bizim Anadolu Geçlik Derneğimizin kâşif gruplarında bulunan ortaokullu kardeşlerimizin Elâzığ ve Malatya’daki kardeşlerimize sahip çıkmak adına göndermiş oldukları mektuplar ve üç beş kuruşluk harçlıkları Cansuyu Derneğimiz ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaları bizleri mutlu etmektedir. Demek ki bu toplumun kalbinde kardeşlik, inancı, imanı, yardım duygusu hâlâ sıcak ve bunların da yapılması devamı noktasında çalışmaların yapıldığını hep birlikte gözlemlemiş olduk” diye konuştu.     BİZİM TARİHİMİZDE İSRAİL DİYE BİR DEVLET YOK!   Turhan, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı skandal Yüzyılın Anlaşması planına sert tepki göstererek, “Hepimizin izzetine ve onuruna dokunan bir süreç ile karşılaştık. O açıklamayı izlerken insanoğlunun bazen çaresiz olduğu vakitler olur. Buna gücüm yetmiyor, karşımdaki çok güçlü der. Ama bu böyle bir şey değildir. Bizim bu süreçle ilgili karşılaştığımız boyut Amerika ve İsrail’in Müslümanlardan daha güçlü olduğu hadisesi değildir. Bunların yapmış oldukları sadece ve sadece bizim dağınıklığımızdan kaynaklanmaktadır. Akrebe ve yılana niye sokuyorsun denmez. Trump denilen adam Filistinlilerin de hakları olsun, onlar da istedikleri gibi Kudüs’e gelsinler gitsinler, Doğu Kudüs’te onların da bir devleti olsun diyor. Bizim zihnimizde,  gönlümüzde, sınırımızda, toprağımızda ve tarihimizde İsrail diye bir devlet yok. İsrail denilen yapı, dünyanın en büyük terörist ve gaspçı yapısıdır” ifadelerini kullandı.    

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bölge ve Şube Başkanları Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Denizliden de katılımın olduğu Toplantıda bölge ve şube başkanlarına hitap eden AGD ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

Konuşmalarına Ayasofya’nın Müzeye çevrildiği 1 Şubat 1935 tarihine dikkat çekerek, 85 yıldır Ayasofya’nın mahzun olduğunu, Ayasofya’nın cami olarak açılarak gerçek hüviyetine kavuşturulması gerektiğinin altını çizdi. Elâzığ ve Malatya’daki gerçekleşen depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlara da rahmet dileyerek başlayan Turhan, depremden çıkarılması gereken derslerin olduğunun altını çizdi. Turhan, “Bir haftalık zaman dilimi içerisinde medyada çıkan haberlere baktığımız vakit toplum içerisinde bir sürü ahlaksızlıkları görmekteyiz. Geçmiş dönemde görmediğimiz, duymadığımız ahlaksızlıklarla karşı karşıya gelmekteyiz.

 

 

KAŞİF GRUPLARINDA BULUNAN ORTAOKULLU KARDEŞLERİMİZ ÖRNEK DAVRANIŞLAR SERGİLEDİ

 

Deprem sonrasında hem Elâzığ ve Malatya bölgesindeki insanımız hem de ülkemiz ve dünyanın birçok bölgesindeki Müslümanlar ve gayrimüslimler de olmak üzere çok ciddi yardımlar toplandı. Toplumun içerisinde kardeşliği ne kadar tahrip etmeye çalışsalar, insanlar arasında sınırlar çekmeye çalışsalar, renk ve ırk ayrımları gibi inancımız açısından kabul edilmeyen hususları ortaya çıkartmak isteler bile insanımız şükürler olsun doğudan batıya her taraftan yardımlarını göndermiş oldular. Hele ki bizim Anadolu Geçlik Derneğimizin kâşif gruplarında bulunan ortaokullu kardeşlerimizin Elâzığ ve Malatya’daki kardeşlerimize sahip çıkmak adına göndermiş oldukları mektuplar ve üç beş kuruşluk harçlıkları Cansuyu Derneğimiz ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaları bizleri mutlu etmektedir. Demek ki bu toplumun kalbinde kardeşlik, inancı, imanı, yardım duygusu hâlâ sıcak ve bunların da yapılması devamı noktasında çalışmaların yapıldığını hep birlikte gözlemlemiş olduk” diye konuştu.

 

 

BİZİM TARİHİMİZDE İSRAİL DİYE BİR DEVLET YOK!

 

Turhan, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı skandal Yüzyılın Anlaşması planına sert tepki göstererek, “Hepimizin izzetine ve onuruna dokunan bir süreç ile karşılaştık. O açıklamayı izlerken insanoğlunun bazen çaresiz olduğu vakitler olur. Buna gücüm yetmiyor, karşımdaki çok güçlü der. Ama bu böyle bir şey değildir. Bizim bu süreçle ilgili karşılaştığımız boyut Amerika ve İsrail’in Müslümanlardan daha güçlü olduğu hadisesi değildir. Bunların yapmış oldukları sadece ve sadece bizim dağınıklığımızdan kaynaklanmaktadır. Akrebe ve yılana niye sokuyorsun denmez. Trump denilen adam Filistinlilerin de hakları olsun, onlar da istedikleri gibi Kudüs’e gelsinler gitsinler, Doğu Kudüs’te onların da bir devleti olsun diyor. Bizim zihnimizde,  gönlümüzde, sınırımızda, toprağımızda ve tarihimizde İsrail diye bir devlet yok. İsrail denilen yapı, dünyanın en büyük terörist ve gaspçı yapısıdır” ifadelerini kullandı.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.