AGD: Bu Zafer Unutulmaz

GÜNDEM 29.04.2019 - 16:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

AGD: Bu Zafer Unutulmaz

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, Kut-ul Amare Zaferinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.   Hamza Öztürk; "Kut-ul Amare Zaferi, Çanakkale’nin devamıdır. Onurlu bir direniştir. Osmanlı’nın kendi topraklarında sömürgecilere meydan okumasıdır. 1951 yılına kadar “Kut Bayramı” olarak kutlanıyordu. Türkiye bu tarihte NATO’ya girerken, İngiltere bunu pazarlık konusu yaptı. Kut-ul Amare’nin kutlanmamasını ve tarih kitaplarından çıkarılmasını istedi.     ZAFERLERİNİ UNUTAN MİLLETLER YENİ ZAFERLER KAZANAMAZLAR     2016’da Kut-ul Amare Zaferi’nin 100. yılında konu yeniden hatırlandı. Yapılan yayın ve kutlamalar sonucu halk bu büyük zaferiyle tanıştı. Diziler yapıldı. Türkiye gündemine oturdu. Osmanlı’nın bu son zaferi unutulmamalı ve unutturulmamalı. Zaferlerini unutan milletler yeni zaferler kazanamazlar.    Sömürgecilikleri genlerine işlemiş olan Haçlı zihniyeti İstanbul’un Fethi’ni, Kıbrıs Barış Harekâtı’nı, 15 Temmuz yenilgisini kabullenebilmiş değildir. Bunların rövanşını almak için pusuda beklemekte, zayıf zamanımızı kollamaktadırlar.   Çanakkale’de, Kut-ul Amare’de bizi ortadan kaldırmaya azmeden emperyalizmin temsilcileri bugün Suriye’dedir. İran ve Türkiye’yi parçalama fırsatı aramaktadırlar. 82 milyonluk Türkiye, farklılıklarını bir tarafa bırakarak ortak menfaatleri adına birlikte hareket etmelidir. İslam dünyasıyla da ortak noktalarda buluşarak bir olunmalı; birleşik Haçlı zihniyetinin karşısına “2 milyarlık bir güç”le çıkılmalıdır. Emperyalizmin bizi birer birer yutmasına göz yumamayız" dedi.  

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, Kut-ul Amare Zaferinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Hamza Öztürk; "Kut-ul Amare Zaferi, Çanakkale’nin devamıdır. Onurlu bir direniştir. Osmanlı’nın kendi topraklarında sömürgecilere meydan okumasıdır. 1951 yılına kadar “Kut Bayramı” olarak kutlanıyordu. Türkiye bu tarihte NATO’ya girerken, İngiltere bunu pazarlık konusu yaptı. Kut-ul Amare’nin kutlanmamasını ve tarih kitaplarından çıkarılmasını istedi.

 

 

ZAFERLERİNİ UNUTAN MİLLETLER YENİ ZAFERLER KAZANAMAZLAR  

 

2016’da Kut-ul Amare Zaferi’nin 100. yılında konu yeniden hatırlandı. Yapılan yayın ve kutlamalar sonucu halk bu büyük zaferiyle tanıştı. Diziler yapıldı. Türkiye gündemine oturdu. Osmanlı’nın bu son zaferi unutulmamalı ve unutturulmamalı. Zaferlerini unutan milletler yeni zaferler kazanamazlar.

 

 Sömürgecilikleri genlerine işlemiş olan Haçlı zihniyeti İstanbul’un Fethi’ni, Kıbrıs Barış Harekâtı’nı, 15 Temmuz yenilgisini kabullenebilmiş değildir. Bunların rövanşını almak için pusuda beklemekte, zayıf zamanımızı kollamaktadırlar.

 

Çanakkale’de, Kut-ul Amare’de bizi ortadan kaldırmaya azmeden emperyalizmin temsilcileri bugün Suriye’dedir. İran ve Türkiye’yi parçalama fırsatı aramaktadırlar. 82 milyonluk Türkiye, farklılıklarını bir tarafa bırakarak ortak menfaatleri adına birlikte hareket etmelidir. İslam dünyasıyla da ortak noktalarda buluşarak bir olunmalı; birleşik Haçlı zihniyetinin karşısına “2 milyarlık bir güç”le çıkılmalıdır. Emperyalizmin bizi birer birer yutmasına göz yumamayız" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.