AGD’den Ali Soylu ve Fuat Sezgin Mesajı

GÜNDEM 30.06.2020 - 16:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

AGD’den Ali Soylu ve Fuat Sezgin Mesajı

Anadolu Gençlik Derneği Denizli şubesi, İslam Bilim Tarihi araştırmacısı Prof.Dr Fuat Sezgin’i ve Milli Gençlik Vakfı Eski Genel Başkan Yardımcılarından Ali Soylu’yu vefatlarının yıl dönümünde unutmadı.   SEZGİN: MÜSLÜMANLARIN BİLİME KATKILARINI DÜNYAYA TANITTI   AGD Denizli Şubesi tarafından yayınlanan mesajda Prof.Dr Fuat Sezgin için şu ifadeler kullanıldı;  ‪İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin’i vefatının 2. seneyi devriyesinde rahmetle anıyoruz...    Prof. Dr. Fuat Sezgin Hocamız, çağımızın en çalışkan ve üretken ilim insanlarındandı. Geride Muhalled eserler bıraktı. Avrupa merkezci bilim tarihi anlayışını her zaman sorguladı ve alternatif bir tarih yazımının mümkün olduğunu gösterdi. İslam medeniyetinin ne kadar büyük olduğuna vurgu yaptı. Müslümanların bilime katkılarını dünyaya tanıttı. Yeni nesil muhakkak kendisini tanımalı ve fikirlerini yaşatmalıdır.” Fuat Sezgin’in eserleri yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.     SOYLU: İNANDIĞI DAVANIN AKINCISI VE SERDENGEÇTİSİYDİ Milli Görüş davasının unutulmaz isimlerinden olan dava adamı Ali Soylu da vefatının sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle yad ediliyor. 30 Haziran 2000'de hayatını kaybeden Soylu'nun cenaze namazına Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Recep Tayyip Erdoğan ve bir çok önemli isim katılmış, Erbakan’da cenazede duygulu bir konuşma yaparak gözyaşlarını tutamamıştı. Milli Gençlik Vakfı Eski Genel Başkan Yardımcılarından Ali Soylu için AGD Denizli Şubesinin yayınladığı mesajda şu ifadeler kullanıldı; “Milli Gençlik Vakfı Eski Genel Başkan Yardımcılarımızdan Ali Soylu Ağabeyi vefatının sene-i devriyesinde rahmetle ve minnetle anıyoruz. O inandığı davanın akıncısı ve serdengeçtisiydi. Gençliğimiz için en güzel timsallerden biri olarak, her zaman kalbimizde yaşayacaktır”   

Anadolu Gençlik Derneği Denizli şubesi, İslam Bilim Tarihi araştırmacısı Prof.Dr Fuat Sezgin’i ve Milli Gençlik Vakfı Eski Genel Başkan Yardımcılarından Ali Soylu’yu vefatlarının yıl dönümünde unutmadı.

 

SEZGİN: MÜSLÜMANLARIN BİLİME KATKILARINI DÜNYAYA TANITTI  

AGD Denizli Şubesi tarafından yayınlanan mesajda Prof.Dr Fuat Sezgin için şu ifadeler kullanıldı;  ‪İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin’i vefatının 2. seneyi devriyesinde rahmetle anıyoruz... 

 


Prof. Dr. Fuat Sezgin Hocamız, çağımızın en çalışkan ve üretken ilim insanlarındandı. Geride Muhalled eserler bıraktı. Avrupa merkezci bilim tarihi anlayışını her zaman sorguladı ve alternatif bir tarih yazımının mümkün olduğunu gösterdi. İslam medeniyetinin ne kadar büyük olduğuna vurgu yaptı. Müslümanların bilime katkılarını dünyaya tanıttı. Yeni nesil muhakkak kendisini tanımalı ve fikirlerini yaşatmalıdır.” Fuat Sezgin’in eserleri yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

 

 

SOYLU: İNANDIĞI DAVANIN AKINCISI VE SERDENGEÇTİSİYDİ

Milli Görüş davasının unutulmaz isimlerinden olan dava adamı Ali Soylu da vefatının sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle yad ediliyor. 30 Haziran 2000'de hayatını kaybeden Soylu'nun cenaze namazına Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Recep Tayyip Erdoğan ve bir çok önemli isim katılmış, Erbakan’da cenazede duygulu bir konuşma yaparak gözyaşlarını tutamamıştı. Milli Gençlik Vakfı Eski Genel Başkan Yardımcılarından Ali Soylu için AGD Denizli Şubesinin yayınladığı mesajda şu ifadeler kullanıldı; “Milli Gençlik Vakfı Eski Genel Başkan Yardımcılarımızdan Ali Soylu Ağabeyi vefatının sene-i devriyesinde rahmetle ve minnetle anıyoruz. O inandığı davanın akıncısı ve serdengeçtisiydi. Gençliğimiz için en güzel timsallerden biri olarak, her zaman kalbimizde yaşayacaktır” 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.