AGD’den Cuma Günü Ve Saatine Saygı Gösteren Esnaflara Tebrik

KÜLTÜR 29.11.2019 - 12:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

AGD’den Cuma Günü Ve Saatine Saygı Gösteren Esnaflara Tebrik

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi manevi değeri olan 'Cuma' gününün kapitalizme alet edilmesine tepki gösterdi. Cuma günümüze ve saatine de saygı gösteren özellikle de Cuma günleri Cuma saatinde kapalıyız yazısını yazarak dükkanına asan esnaf ve işyeri sahiplerini de tebrik etti.  AGD Denizli Şubesinin sosyal medya hesabından da Cuma gününün önemine dair paylaşımlar yapıldı.    AGD Denizli şubesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Temelinde İngiliz, Amerikan ve tahrif edilmiş inanışlar yatan bir kültürün Son günlerde Müslümanların gündemine de sokularak “Efsane, şahane, büyük” gibi ifadelerle Cuma günümüz kapitalizmin tüketim çılgınlığına alet edilmektedir. Hayat kitabımız Kur’an-ı Kerim bizleri bu konuda uyarmaktadır. Bakara Sûresi’nde; “Siz onların dinlerine uymadıkça Yahudiler de, Hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah’ın yoludur” Peygamber Efendimiz de (s.a.v) şöyle seslenmektedir bizlere “Kim müşriklerin nevruzlarına (bayramlarına) katılır, onların bayramlarını ( festival ve galalarını) kutlar ve ölünceye kadar onlarla birlikte bulunursa kıyamet gününde onlarla birlikte haşrolunur.” Beyhaki Sünenü’l-Kübra: 9/234. Hülasa-i kelam; bizler Müslümanız ve inancımıza göre Cuma günü, İslam’ın aydınlık günlerinin müjdecisi bir bayram günüdür. Onun kapitalizmin tüketim çılgınlığına alet edilmesi kabul edilemez. Biz Müslümanlara düşen İngiliz ve ABD kökenli bir kültürün zihinlerine, düşüncelerine, hayatlarına uymamaktır. Bizlere düşen görev onlara benzemeyerek aziz İslam davasının o nurlu yolunda sancağı burçlara dikme gayretidir”      Nitekim; Rabbimiz Cuma suresi 9. Ayet-i Kerimesinde “Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman hemen Allah’ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.”buyurmuştur.  "Herhangi bir güne kutsallık atfederek tüketimi özendiren ve bilhassa Cuma’yı kapitalizmin dişlilerini sivrilten 'şahane, efsane, büyük,' bir gün olarak ilan eden anlayışı reddediyoruz."      

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi manevi değeri olan 'Cuma' gününün kapitalizme alet edilmesine tepki gösterdi. Cuma günümüze ve saatine de saygı gösteren özellikle de Cuma günleri Cuma saatinde kapalıyız yazısını yazarak dükkanına asan esnaf ve işyeri sahiplerini de tebrik etti.  AGD Denizli Şubesinin sosyal medya hesabından da Cuma gününün önemine dair paylaşımlar yapıldı.

 

 AGD Denizli şubesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Temelinde İngiliz, Amerikan ve tahrif edilmiş inanışlar yatan bir kültürün Son günlerde Müslümanların gündemine de sokularak “Efsane, şahane, büyük” gibi ifadelerle Cuma günümüz kapitalizmin tüketim çılgınlığına alet edilmektedir. Hayat kitabımız Kur’an-ı Kerim bizleri bu konuda uyarmaktadır. Bakara Sûresi’nde; “Siz onların dinlerine uymadıkça Yahudiler de, Hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah’ın yoludur” Peygamber Efendimiz de (s.a.v) şöyle seslenmektedir bizlere “Kim müşriklerin nevruzlarına (bayramlarına) katılır, onların bayramlarını ( festival ve galalarını) kutlar ve ölünceye kadar onlarla birlikte bulunursa kıyamet gününde onlarla birlikte haşrolunur.” Beyhaki Sünenü’l-Kübra: 9/234. Hülasa-i kelam; bizler Müslümanız ve inancımıza göre Cuma günü, İslam’ın aydınlık günlerinin müjdecisi bir bayram günüdür. Onun kapitalizmin tüketim çılgınlığına alet edilmesi kabul edilemez. Biz Müslümanlara düşen İngiliz ve ABD kökenli bir kültürün zihinlerine, düşüncelerine, hayatlarına uymamaktır. Bizlere düşen görev onlara benzemeyerek aziz İslam davasının o nurlu yolunda sancağı burçlara dikme gayretidir”

 

 

 Nitekim; Rabbimiz Cuma suresi 9. Ayet-i Kerimesinde “Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman hemen Allah’ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.”buyurmuştur.  "Herhangi bir güne kutsallık atfederek tüketimi özendiren ve bilhassa Cuma’yı kapitalizmin dişlilerini sivrilten 'şahane, efsane, büyük,' bir gün olarak ilan eden anlayışı reddediyoruz."  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.