AGD, Müftü Ahmet Hulusi Efendi’yi ve Celaleddin Ökten Hoca’yı Andı

DENİZLİ 21.11.2019 - 11:09, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

AGD, Müftü Ahmet Hulusi Efendi’yi ve Celaleddin Ökten Hoca’yı Andı

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi, Milli Mücadele kahramanı Müftü Ahmet Hulusi Efendi’yi ve Ülkemizdeki İmam Hatiplerin yaygınlaşması ve İmam Hatip neslinin yetişmesinde çok büyük bir emeği olan Mahmut Celalettin Ökten Hoca’yı vefatlarının yıldönümünde unutmadı.    AGD Denizli Şubesinin sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi; 15 Mayıs 1919’da Bayramyeri Meydanında “Silahınız yoksa, yerden üç taş alıp düşmana fırlatın” diyerek Milli Mücadele Meşalesini yakan Denizli’mizin kahramanı Müftü Ahmet Hulusi Efendi’yi Hakka yürüyüşünün yıldönümünde rahmetle anıyoruz… Mekanı Cennet olsun…   Gençliğin ihyası için ömrünü adamış İmam Hatip neslinin öncüsü Mahmut Celaleddin Ökten Hoca’yı vefatının sene-i devriyesinde rahmetle anıyoruz.   Hem Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin, hem de Celaleddin Ökten Hoca’nın vermiş olduğu hakikat mücadelesi hala hafızalardaki tazeliğini korumaktadır. Bu iki örnek Şahsiyetin yaktığı meşale ülkemizin geleceğini aydınlatmaktadır” ifadelerine yer verildi.    

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi, Milli Mücadele kahramanı Müftü Ahmet Hulusi Efendi’yi ve Ülkemizdeki İmam Hatiplerin yaygınlaşması ve İmam Hatip neslinin yetişmesinde çok büyük bir emeği olan Mahmut Celalettin Ökten Hoca’yı vefatlarının yıldönümünde unutmadı.

 

 AGD Denizli Şubesinin sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi; 15 Mayıs 1919’da Bayramyeri Meydanında “Silahınız yoksa, yerden üç taş alıp düşmana fırlatın” diyerek Milli Mücadele Meşalesini yakan Denizli’mizin kahramanı Müftü Ahmet Hulusi Efendi’yi Hakka yürüyüşünün yıldönümünde rahmetle anıyoruz… Mekanı Cennet olsun…

 

Gençliğin ihyası için ömrünü adamış İmam Hatip neslinin öncüsü Mahmut Celaleddin Ökten Hoca’yı vefatının sene-i devriyesinde rahmetle anıyoruz.

 

Hem Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin, hem de Celaleddin Ökten Hoca’nın vermiş olduğu hakikat mücadelesi hala hafızalardaki tazeliğini korumaktadır. Bu iki örnek Şahsiyetin yaktığı meşale ülkemizin geleceğini aydınlatmaktadır” ifadelerine yer verildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.