AGD ve ÖĞ-DER Hicri Takvim Dağıttı

DİĞER 23.09.2017 - 09:44, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

AGD ve ÖĞ-DER Hicri Takvim Dağıttı

Anadolu Gençlik Derneği ve Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi, Cuma çıkışı Çınar Yeni Camii önünde ve Denizli’deki esnaflara Hicri Takvim dağıtarak açıklamalarda bulundu.   Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Halil Akpınar yaptığı açıklamada; “21 Eylül 2017 Perşembe günü Hicri Takvimimize göre Tarih 1 Muharrem 1439’u göstermiş ve Müslümanların Hicri yılının ilk günü olarak kutlanmıştır. Ne yazık ki Ülkemizdeki ve Şehrimizdeki çoğu yöneticiler, Her güne özel bir mesaj yayınlarken Müslümanların Hicri Yılbaşı için bir mesaj yayınlama cüretinde bulunmamışlardır.      HAFTA TATİLİNİ PAZARDAN CUMAYA ALINMASINI UYGUN GÖRMEKTEYİZ Bugün günlerden 22 Eylül Cuma. Cumamızı pazara çeviren, Müslüman milletin takvimini değiştiren zihniyetleri de unutmuyoruz. Cuma günü Türkiye’de 27 Mayıs 1935 tarih ve 2739 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi ile "Pazar" olarak değiştirilmiştir. Arif Nihat Asya’nın bir şiirinde ifade ettiği gibi “Bize bir nazar oldu Cumamız Pazar oldu Ne olduysa hep bize azar, azar oldu” Halkı Müslüman olan ve asırlarca İslam’ın sancağını kıtalara taşımış “i’lay-ı kelimetullah” misyonunu yürütmüş olan bir ecdadın torunlarının yaşadığı vatanımızda baktığımızda Yahudiler için kutsal olan gün cumartesinin tatil yapıldığını, Hıristiyanların kutsal günü Pazarın tatil yapıldığını ama ne hikmetse Cumanın tatil olmaktan çıkarıldığını görmekteyiz. Hafta tatili pazardan cumaya alınmasının da yerinde olacağını düşünmekteyiz.   KENDİ GÜNDEM VE DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM  Bizler buradan yetkililere bir çağrıda bulunuyoruz!  Hicri takvimi tekrar yürürlüğe koyun Müslümanların Bayramı olan Cuma Gününü ibadet özgürlüğü kapsamında tatil yapın.  Geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Hicri Takvim konusunda çalışma yürütmüş ama bir türlü yürürlüğe koyamamıştı. Bizler Anadolu Gençlik ve Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak, Diyanet İşler Başkanlığımıza da çağrıda bulunuyoruz. İslam toplumunun takvimi olan Hicri Takvimini acilen yürürlüğe koyunuz. Bizler bu bağlamda bu millete kendi benliğini kimliğini hatırlatmak için çıkarmış olduğumuz hicri takvimimizi Denizli halkımızla buluşturmaya devam ederek, Hicretin kötülüklerden iyiye yürümek olduğunu, Takvimimizin, kendi gündem ve değerlerimize sahip çıkmak olduğunu anlatmaya devam edeceğiz.   Herkesin bildiği gibi Türkiye’nin Batılılaşma sürecinde Hicri takvim yürürlükten kaldırılmıştı, bir nevi Müslümanların İslam dünyası ile olan bağları koparılmıştı. Hicri Takvim Müslümanların işlerine gayri Müslimlerin takvimini bulaştırmam." Diyen Halife Hz Ömer zamanında yürürlüğe konmuştur.  Peygamber Efendimizce gerçekleştirilen, Mekke’den Medine’ye hicretini, başlangıç kabul eden Hicri takvimdir.  Hicri yeni yılımız batıldan hakka dönmeye, hakka sahip çıkmaya, İslam dünyası arasındaki parçalanmışlıkların bitmesine, İslam birliğinin kurulmasına vesile olsun.            

Anadolu Gençlik Derneği ve Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi, Cuma çıkışı Çınar Yeni Camii önünde ve Denizli’deki esnaflara Hicri Takvim dağıtarak açıklamalarda bulundu.

 

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Halil Akpınar yaptığı açıklamada; “21 Eylül 2017 Perşembe günü Hicri Takvimimize göre Tarih 1 Muharrem 1439’u göstermiş ve Müslümanların Hicri yılının ilk günü olarak kutlanmıştır. Ne yazık ki Ülkemizdeki ve Şehrimizdeki çoğu yöneticiler, Her güne özel bir mesaj yayınlarken Müslümanların Hicri Yılbaşı için bir mesaj yayınlama cüretinde bulunmamışlardır.

 

 

 HAFTA TATİLİNİ PAZARDAN CUMAYA ALINMASINI UYGUN GÖRMEKTEYİZ

Bugün günlerden 22 Eylül Cuma. Cumamızı pazara çeviren, Müslüman milletin takvimini değiştiren zihniyetleri de unutmuyoruz. Cuma günü Türkiye’de 27 Mayıs 1935 tarih ve 2739 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi ile "Pazar" olarak değiştirilmiştir. Arif Nihat Asya’nın bir şiirinde ifade ettiği gibi “Bize bir nazar oldu Cumamız Pazar oldu Ne olduysa hep bize azar, azar oldu” Halkı Müslüman olan ve asırlarca İslam’ın sancağını kıtalara taşımış “i’lay-ı kelimetullah” misyonunu yürütmüş olan bir ecdadın torunlarının yaşadığı vatanımızda baktığımızda Yahudiler için kutsal olan gün cumartesinin tatil yapıldığını, Hıristiyanların kutsal günü Pazarın tatil yapıldığını ama ne hikmetse Cumanın tatil olmaktan çıkarıldığını görmekteyiz. Hafta tatili pazardan cumaya alınmasının da yerinde olacağını düşünmekteyiz.

 

KENDİ GÜNDEM VE DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

 Bizler buradan yetkililere bir çağrıda bulunuyoruz!  Hicri takvimi tekrar yürürlüğe koyun Müslümanların Bayramı olan Cuma Gününü ibadet özgürlüğü kapsamında tatil yapın.  Geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Hicri Takvim konusunda çalışma yürütmüş ama bir türlü yürürlüğe koyamamıştı. Bizler Anadolu Gençlik ve Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak, Diyanet İşler Başkanlığımıza da çağrıda bulunuyoruz. İslam toplumunun takvimi olan Hicri Takvimini acilen yürürlüğe koyunuz. Bizler bu bağlamda bu millete kendi benliğini kimliğini hatırlatmak için çıkarmış olduğumuz hicri takvimimizi Denizli halkımızla buluşturmaya devam ederek, Hicretin kötülüklerden iyiye yürümek olduğunu, Takvimimizin, kendi gündem ve değerlerimize sahip çıkmak olduğunu anlatmaya devam edeceğiz.

 

Herkesin bildiği gibi Türkiye’nin Batılılaşma sürecinde Hicri takvim yürürlükten kaldırılmıştı, bir nevi Müslümanların İslam dünyası ile olan bağları koparılmıştı. Hicri Takvim Müslümanların işlerine gayri Müslimlerin takvimini bulaştırmam." Diyen Halife Hz Ömer zamanında yürürlüğe konmuştur.  Peygamber Efendimizce gerçekleştirilen, Mekke’den Medine’ye hicretini, başlangıç kabul eden Hicri takvimdir.  Hicri yeni yılımız batıldan hakka dönmeye, hakka sahip çıkmaya, İslam dünyası arasındaki parçalanmışlıkların bitmesine, İslam birliğinin kurulmasına vesile olsun.

 

 

     

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.