Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları başladı

DENİZLİ 17.09.2019 - 10:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği işbirliğinde "Denizli'de Ticaretin Derin Kökleri: Ahilik Paneli ve Son Ahiler Fotoğraf Sergisinin açılışı yapıldı.    Denizli'de 2019 yılı Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları kapsamında etkinlikler başladı. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği işbirliğinde "Denizli'de Ticaretin Derin Kökleri: Ahilik Paneli ve Son Ahiler Fotoğraf Sergisinin açılışı yapıldı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapılan etkinliğe, AK Parti Grup Başkanvekili, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, önceki dönem milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, 50’ye yakın fotoğrafın ve Ahilik kültürüne dair tarihi vesika örneklerinin yer aldığı serginin açılışı ile başladı.     "Bizim medeniyetimiz Ahi kültürüne dayanır"   AK Parti Grup Başkanvekili, Denizli Milletvekili Cahit Özkan burada yaptığı konuşmada, sergiye emek veren herkese teşekkür etti. Özkan, “Bizim medeniyetimiz Ahi kültürüne dayanır. Ahi kültürü sadece üretmeyi değil, hakça paylaşmayı, Ahi Evran-ı Veli’nin geleneğini sürdürmeyi ve bu çerçevede dünyada adalet ve barışı egemen kılmayı hedefler. İnşallah rabbim bu güzellikleri gelecek kuşaklara da aktarmayı nasip eylesin” diye konuştu.  Açılışın ardından protokol üyeleri sergiyi gezdi, demir dövdüler, ayrıca vatandaşlara keşkek ve simit ikramında bulundular. Daha sonra program Denizli'de Ticaretin Derin Kökleri: Ahilik Paneli ile devam etti. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi Turgut Tok, Denizli Ticaret Odası (DTO) önceki dönem başkanı Mehmet Yüksel, DTO önceki dönem Meclis Başkanı  Mehmet Gökçe ve Denizli Ahi Sinan Derneği Başkanı Ali Ordu, panelde konuşmacı olarak yer aldı.     Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri sürecek   2019 yılı Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları yarın da devam edecek. 17 Eylül Salı günü İl Kutlama Komitesi Atatürk Anıtı'na (valilik yanı) çelenk koyacak. Kutlama komitesi tarafından Denizli Valisi Hasan Karahan ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın ziyaret edilmesinin ardından, program saat 11.00'de Bayramyeri Meydanı'nda devam edecek.            

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği işbirliğinde "Denizli'de Ticaretin Derin Kökleri: Ahilik Paneli ve Son Ahiler Fotoğraf Sergisinin açılışı yapıldı. 

 

Denizli'de 2019 yılı Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları kapsamında etkinlikler başladı. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği işbirliğinde "Denizli'de Ticaretin Derin Kökleri: Ahilik Paneli ve Son Ahiler Fotoğraf Sergisinin açılışı yapıldı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapılan etkinliğe, AK Parti Grup Başkanvekili, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, önceki dönem milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, 50’ye yakın fotoğrafın ve Ahilik kültürüne dair tarihi vesika örneklerinin yer aldığı serginin açılışı ile başladı.

 

 

"Bizim medeniyetimiz Ahi kültürüne dayanır"

 

AK Parti Grup Başkanvekili, Denizli Milletvekili Cahit Özkan burada yaptığı konuşmada, sergiye emek veren herkese teşekkür etti. Özkan, “Bizim medeniyetimiz Ahi kültürüne dayanır. Ahi kültürü sadece üretmeyi değil, hakça paylaşmayı, Ahi Evran-ı Veli’nin geleneğini sürdürmeyi ve bu çerçevede dünyada adalet ve barışı egemen kılmayı hedefler. İnşallah rabbim bu güzellikleri gelecek kuşaklara da aktarmayı nasip eylesin” diye konuştu.  Açılışın ardından protokol üyeleri sergiyi gezdi, demir dövdüler, ayrıca vatandaşlara keşkek ve simit ikramında bulundular. Daha sonra program Denizli'de Ticaretin Derin Kökleri: Ahilik Paneli ile devam etti. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi Turgut Tok, Denizli Ticaret Odası (DTO) önceki dönem başkanı Mehmet Yüksel, DTO önceki dönem Meclis Başkanı  Mehmet Gökçe ve Denizli Ahi Sinan Derneği Başkanı Ali Ordu, panelde konuşmacı olarak yer aldı.

 

 

Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri sürecek

 

2019 yılı Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları yarın da devam edecek. 17 Eylül Salı günü İl Kutlama Komitesi Atatürk Anıtı'na (valilik yanı) çelenk koyacak. Kutlama komitesi tarafından Denizli Valisi Hasan Karahan ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın ziyaret edilmesinin ardından, program saat 11.00'de Bayramyeri Meydanı'nda devam edecek.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.