Alman turistler bu yaz Türkiye’den mahrum kalmamalı

EKONOMİ 29.06.2020 - 16:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Alman turistler bu yaz Türkiye’den mahrum kalmamalı

Denizli Platformu Dönem Sözcüsü DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, platform adına yaptığı yazılı açıklamada, Almanya’nın Türkiye’ye seyahatle ilgili aldığı kararları eleştirdi. Memişoğlu; “Türkiye’nin pandemi sürecindeki başarısı ortada iken Almanya’nın bu politikasından vazgeçmesini güçlü bir şekilde ümit ediyoruz” dedi.   Memişloğlu; “Pandemi süreci daha önce gündemimizde olmayan yeni durumları önümüze getirmeye devam ediyor. Bugünlerde Almanya’nın ülkemize seyahatle ilgili almış olduğu tavır da bunlardan bir tanesi.   Almanya’nın Türkiye’ye seyahat edilmemesini tavsiye eden ve ülkeye dönüşte karantina uygulanmasını öngören politikası ülkemiz Turizmini, dolayısıyla Denizli’yi de yakından ilgilendiriyor. Esasen bu kararla ilgili olarak şaşırtıcı olansa Almanya’nın bu tutumunu, Covid-19 salgınını çok daha şiddetli geçirmiş ve ülkemizde yaşanılan süreçle kıyaslanmayacak düzeyde elim sonuçların yaşandığı ülkelere dönük olarak benzer politikayı benimsememiş olması.   Almanya ve Türkiye aralarında güçlü ilişkiler olan iki ülke. Almanya’nın bu uygulaması gerek oradaki gurbetçilerimiz için gerekse tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen Almanlar için hayatı zorlaştırıcı etkilere neden olmakta.   Unutulmaması gereken bir husus da şu ki, Türkiye’deki turizm tesisleri görece olarak daha yeni ve donanımlı olmasının yanında, sağlık bakımından güvenli olduklarını gösterir sertifikalara sahipler. Ülkemiz, dünyanın dört bir tarafından gelecek turistlere, gönül rahatlığı ile tatil yapabilecekleri şekilde ev sahipliği yapmaya hazır.   Türkiye’nin pandemi sürecindeki başarısı ortada iken Almanya’nın bu politikasından vazgeçmesini güçlü bir şekilde ümit ediyoruz. Üst düzeyde devam eden temasların sevindirici gelişmelerle sonuçlanmasını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.  

Denizli Platformu Dönem Sözcüsü DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, platform adına yaptığı yazılı açıklamada, Almanya’nın Türkiye’ye seyahatle ilgili aldığı kararları eleştirdi. Memişoğlu; “Türkiye’nin pandemi sürecindeki başarısı ortada iken Almanya’nın bu politikasından vazgeçmesini güçlü bir şekilde ümit ediyoruz” dedi.

 

Memişloğlu; “Pandemi süreci daha önce gündemimizde olmayan yeni durumları önümüze getirmeye devam ediyor. Bugünlerde Almanya’nın ülkemize seyahatle ilgili almış olduğu tavır da bunlardan bir tanesi.

 

Almanya’nın Türkiye’ye seyahat edilmemesini tavsiye eden ve ülkeye dönüşte karantina uygulanmasını öngören politikası ülkemiz Turizmini, dolayısıyla Denizli’yi de yakından ilgilendiriyor. Esasen bu kararla ilgili olarak şaşırtıcı olansa Almanya’nın bu tutumunu, Covid-19 salgınını çok daha şiddetli geçirmiş ve ülkemizde yaşanılan süreçle kıyaslanmayacak düzeyde elim sonuçların yaşandığı ülkelere dönük olarak benzer politikayı benimsememiş olması.

 

Almanya ve Türkiye aralarında güçlü ilişkiler olan iki ülke. Almanya’nın bu uygulaması gerek oradaki gurbetçilerimiz için gerekse tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen Almanlar için hayatı zorlaştırıcı etkilere neden olmakta.

 

Unutulmaması gereken bir husus da şu ki, Türkiye’deki turizm tesisleri görece olarak daha yeni ve donanımlı olmasının yanında, sağlık bakımından güvenli olduklarını gösterir sertifikalara sahipler. Ülkemiz, dünyanın dört bir tarafından gelecek turistlere, gönül rahatlığı ile tatil yapabilecekleri şekilde ev sahipliği yapmaya hazır.

 

Türkiye’nin pandemi sürecindeki başarısı ortada iken Almanya’nın bu politikasından vazgeçmesini güçlü bir şekilde ümit ediyoruz. Üst düzeyde devam eden temasların sevindirici gelişmelerle sonuçlanmasını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.