Atıl durumda hazine arazilerini kiralama imkanı

DENİZLİ 23.05.2020 - 13:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Atıl durumda hazine arazilerini kiralama imkanı

Çevre ve Şehircilik Denizli İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Pilot iller arasında yer almasak da ilimizde hazine arazilerinden atıl durumda bulunanlar üzerinde tarımsal faaliyette bulunmak isteyen vatandaşlarımıza bu arazilerin ihale usulü ile kiralanması her zaman mümkündür” denildi. Öte yandan izinsiz arazi kullanma ve şekillendirmeler konusunda vatandaşlar uyarıldı.   Yapılan açıklamada; “Cumhurbaşkanımızın ve Tarım ve Orman Bakanımızın tarımsal üretimin desteklenmesi kapsamda Hazine arazilerinden atıl durumda bulunanların çiftçilerimize kiralanması suretiyle üretime katılacağına ilişkin açıklamaları tüm vatandaşlarımızın bilgisi dahilindedir.   Bu yöndeki çalışmalara Ülkemizde 21 ilde pilot olarak başlanmıştır. Ancak maalesef İlimiz bu kapsamda seçilen pilot iller arasında yer almamaktadır.   Ancak buna rağmen İlimizde bulunan Hazine arazilerinden atıl durumda bulunanlar üzerinde tarımsal faaliyette bulunmak isteyen vatandaşlarımıza bu arazilerin ihale usulü ile kiralanması her zaman mümkündür.   Bunun için vatandaşlarımızın tarımsal faaliyette bulunmak istedikleri araziyi ve yürütecekleri tarımsal faaliyeti belirten bir dilekçe ile İl Merkezinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze ilçelerimizde ise milli emlak şefliklerine başvurmaları halinde kendilerine gerekli bilgi akışı ve yardım sağlanacaktır.   Diğer yandan son zamanlarda İdaremize ulaşan kimi ihbarlardan vatandaşlarımızın her hangi bir makam ve merciden izin almaksızın mülkiyeti kamuya ait taşınmazlar üzerinde tarımsal faaliyette bulunmak amacıyla kimi girişimlerde bulunduğu, bu arazileri izinsiz olarak işgal ettikleri, bazı alanlarda arazi düzenleme çalışmaları yaptıkları duyumları alınmaktadır.   Vatandaşlarımızın ileride istenmeyen hukuki ve idari işlemlere maruz kalmamaları için mülkiyeti kamuya ait alanlarda veya Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlarda (parsel numarası bulunmayan yerler) herhangi bir faaliyette bulunmadan önce yukarıda bahsedildiği şekliyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze veya milli emlak şefliklerine başvurmalarını kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Çevre ve Şehircilik Denizli İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Pilot iller arasında yer almasak da ilimizde hazine arazilerinden atıl durumda bulunanlar üzerinde tarımsal faaliyette bulunmak isteyen vatandaşlarımıza bu arazilerin ihale usulü ile kiralanması her zaman mümkündür” denildi. Öte yandan izinsiz arazi kullanma ve şekillendirmeler konusunda vatandaşlar uyarıldı.

 

Yapılan açıklamada; “Cumhurbaşkanımızın ve Tarım ve Orman Bakanımızın tarımsal üretimin desteklenmesi kapsamda Hazine arazilerinden atıl durumda bulunanların çiftçilerimize kiralanması suretiyle üretime katılacağına ilişkin açıklamaları tüm vatandaşlarımızın bilgisi dahilindedir.

 

Bu yöndeki çalışmalara Ülkemizde 21 ilde pilot olarak başlanmıştır. Ancak maalesef İlimiz bu kapsamda seçilen pilot iller arasında yer almamaktadır.

 

Ancak buna rağmen İlimizde bulunan Hazine arazilerinden atıl durumda bulunanlar üzerinde tarımsal faaliyette bulunmak isteyen vatandaşlarımıza bu arazilerin ihale usulü ile kiralanması her zaman mümkündür.

 

Bunun için vatandaşlarımızın tarımsal faaliyette bulunmak istedikleri araziyi ve yürütecekleri tarımsal faaliyeti belirten bir dilekçe ile İl Merkezinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze ilçelerimizde ise milli emlak şefliklerine başvurmaları halinde kendilerine gerekli bilgi akışı ve yardım sağlanacaktır.

 

Diğer yandan son zamanlarda İdaremize ulaşan kimi ihbarlardan vatandaşlarımızın her hangi bir makam ve merciden izin almaksızın mülkiyeti kamuya ait taşınmazlar üzerinde tarımsal faaliyette bulunmak amacıyla kimi girişimlerde bulunduğu, bu arazileri izinsiz olarak işgal ettikleri, bazı alanlarda arazi düzenleme çalışmaları yaptıkları duyumları alınmaktadır.

 

Vatandaşlarımızın ileride istenmeyen hukuki ve idari işlemlere maruz kalmamaları için mülkiyeti kamuya ait alanlarda veya Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlarda (parsel numarası bulunmayan yerler) herhangi bir faaliyette bulunmadan önce yukarıda bahsedildiği şekliyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze veya milli emlak şefliklerine başvurmalarını kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.