Bağışlanan Her Organ Hayata Tutunan Bir Candır...

SAĞLIK 07.11.2018 - 14:49, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Bağışlanan Her Organ Hayata Tutunan Bir Candır...

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilde bulunan kamu hastanelerinde stant kurularak vatandaşlar afiş ve broşürlerle organ bağışı konusunda bilgilendirildi ve organ bağışında bulunmak isteyenlerden organ bağışı alındı.   Organ Bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına Türkiye’de her yıl 3-9 Kasım tarihleri Organ Bağış Haftası olarak kutlanmaktadır. Denizli’de de hafta kapsamında kamu hastanelerinde çeşitli etkinliklerle Organ Bağışının önemine dikkat çekildi.  Hastanelerde kurulan stantlarda organ bağışı konusunda bilgilendirme yapılırken,  yine hastanelerde organ bağışı konusunda eğitim toplantıları düzenlendi.   Bağışlanan Her Organ Hayata Tutunan Bir Candır Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de ülkemizde organ bağışının yetersiz olduğunu söyleyerek tüm vatandaşları organ bağışında bulunmaya davet etti. Öztürk; “ Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Buna rağmen organ bağışı oranları düşük bir seviyede kalmakta ve tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalarımız sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybetmektedir.  Bu durum işgücünde ağır kayıplara yol açabildiği gibi ülke ekonomisi üzerinde de ağır yük oluşturmaktadır. Bu nedenle organ bekleyen hastalarımızın sağlıklarına kavuşabilmesi için organ bağışı oranları ve organ nakli sayılarının arttırılması gerekmektedir. Ülkemizde her sene  3-9 Kasım Organ Bağış Haftası olarak kutlanmaktadır. Organ yetmezliği sorunu yaşayan hastalarımız için büyük bir umut ışığı olan organ bağışı haftasının en etkin ve verimli bir biçimde kutlanması hastalarımız için motive edici bir unsur olabileceği gibi organ bağışı konusunda vatandaşlarımızın ve sağlık personelimizin farkındalığının oluşmasını da sağlayacaktır. İlimizde organ bağışı ile ilgili rakamlara bakacak olursak 2018 yılında 30 beyin ölümü gerçekleşirken bunlardan 11’inin ailesi tarafından organları bağışlandı. Yine 2013 yılından bu güne toplam bin 873 kişi organ bağışında bulunmak için sağlık kuruluşlarımıza başvuruda bulundu. Binlerce vatandaşımızın organ beklediği ülkemizde rakamların yeterli olmadığını görüyoruz. Bugün de organ bağışı haftası vesilesiyle organ bağışına dikkat çekmek, konunun önemini vatandaşlarımıza anlatmak için kamu hastanelerinde stant kurarak vatandaşlarımızı organ bağışında bulunmaya davet ettik. Gelin siz de organınızı bağışlayın” dedi.

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilde bulunan kamu hastanelerinde stant kurularak vatandaşlar afiş ve broşürlerle organ bağışı konusunda bilgilendirildi ve organ bağışında bulunmak isteyenlerden organ bağışı alındı.

 

Organ Bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına Türkiye’de her yıl 3-9 Kasım tarihleri Organ Bağış Haftası olarak kutlanmaktadır. Denizli’de de hafta kapsamında kamu hastanelerinde çeşitli etkinliklerle Organ Bağışının önemine dikkat çekildi.  Hastanelerde kurulan stantlarda organ bağışı konusunda bilgilendirme yapılırken,  yine hastanelerde organ bağışı konusunda eğitim toplantıları düzenlendi.

 

Bağışlanan Her Organ Hayata Tutunan Bir Candır

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de ülkemizde organ bağışının yetersiz olduğunu söyleyerek tüm vatandaşları organ bağışında bulunmaya davet etti. Öztürk; “ Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Buna rağmen organ bağışı oranları düşük bir seviyede kalmakta ve tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalarımız sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybetmektedir.  Bu durum işgücünde ağır kayıplara yol açabildiği gibi ülke ekonomisi üzerinde de ağır yük oluşturmaktadır. Bu nedenle organ bekleyen hastalarımızın sağlıklarına kavuşabilmesi için organ bağışı oranları ve organ nakli sayılarının arttırılması gerekmektedir. Ülkemizde her sene  3-9 Kasım Organ Bağış Haftası olarak kutlanmaktadır. Organ yetmezliği sorunu yaşayan hastalarımız için büyük bir umut ışığı olan organ bağışı haftasının en etkin ve verimli bir biçimde kutlanması hastalarımız için motive edici bir unsur olabileceği gibi organ bağışı konusunda vatandaşlarımızın ve sağlık personelimizin farkındalığının oluşmasını da sağlayacaktır. İlimizde organ bağışı ile ilgili rakamlara bakacak olursak 2018 yılında 30 beyin ölümü gerçekleşirken bunlardan 11’inin ailesi tarafından organları bağışlandı. Yine 2013 yılından bu güne toplam bin 873 kişi organ bağışında bulunmak için sağlık kuruluşlarımıza başvuruda bulundu. Binlerce vatandaşımızın organ beklediği ülkemizde rakamların yeterli olmadığını görüyoruz. Bugün de organ bağışı haftası vesilesiyle organ bağışına dikkat çekmek, konunun önemini vatandaşlarımıza anlatmak için kamu hastanelerinde stant kurarak vatandaşlarımızı organ bağışında bulunmaya davet ettik. Gelin siz de organınızı bağışlayın” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.