Balık Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

SAĞLIK 10.03.2020 - 14:24, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Balık Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Balıkta vücudumuz için fayda sağlayan birçok vitamin bulunmaktadır. Bunlar omega 3 ve D vitaminidir. Yetişkin bireyler balık yiyerek bu ihtiyacı giderebilirler. Ama özellikle büyüme çağındaki çocuklarda bu mümkün olmamakta ve dışarıdan ek gıda takviyesi gerekmektedir. Balık yağı, balığın dokusundan elde edilen bir yağdır ve birçok faydaları vardır.   Omega 3 insan vücudu tarafından üretilemeyen bir yağ asitidir. Beyin fonksiyonları için bu yağa ihtiyacımız vardır. Her yaş grubundaki insanlar balık yağını kullanmaktadırlar. Faydaları saymakla bitmez. Bunlar bir ilaç değil vücut takviyesinde kullanılan gıdalardır.   Kalp hastalıkları Yüksek tansiyon Kolesterol Kanser Şeker hastalığı Eklem ve romatizmalı ağrılar Astım ve alerji Alzheimer Eklem iltihapları Göz rahatsızlıkları Kilo kaybı problemi yaşayanlar Balık Yağı Hapı Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?   Sıvı yağ şeklinde olanları eklemlerimizde ağrılı yerlere süreriz. Buradaki iltihaplara iyi gelmektedir. Yağdan başka hap şeklinde olanları mevcuttur. Yumuşak sarı renkli, jöleye benzer bir görüntüye sahiptirler. Balık yağı hapları beyin gücünü arttırarak hafızamızı canlı tutmaya yardım eder, kemiklerimizin daha güçlü kalmasını sağlarlar. Hücreleri yenileyerek cildin güzelleşmesini sağlarlar.   Yağ yakımını hızlandırarak kilo vermemize yardımcı olurlar. Zekamızı güçlendirirler. Özellikle çocuklarda kullanılırsa derslerde daha başarılı olurlar. Orta yaşlı insanlarda birçok hastalığı önlerler.   Balık Yağı Şurubu Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?   Balık yağlarının hap şeklinde üretilmesinden başka şurup şeklinde de üretilenleri mevcuttur. Hapını yutmakta zorlanan küçük çocuklar için şurubunu içmek daha kolaydır. Hem de bu şuruplarda özel tatlandırıcılar ve bazı aromalar bulunur. Bundan dolayı içimi kolaydır. Eğer çocuğunuz içmekte zorlanıyor olsa bile rahatlıkla meyve suyuna karıştırıp verebilirsiniz.   Balık yağı şurubunda da haplarda olduğu gibi omega 3 yağ asitleri bulunmaktadır. Şurup halinde verildiğinde çocuğunuzun içmesi daha kolay olacaktır. Balık yağı içerisinde bulunan ve çocuğunuz için gerekli olan bütün yağ asitleri, şuruplarda da bulunmaktadır. İsterseniz hap isterseniz şurup olarak kullanırsınız, aynı sonucu alacaksınız. https://www.recete.com/omega-3-ve-balik-yaglari/ internet sayfasında balık yağı ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Balıkta vücudumuz için fayda sağlayan birçok vitamin bulunmaktadır. Bunlar omega 3 ve D vitaminidir. Yetişkin bireyler balık yiyerek bu ihtiyacı giderebilirler. Ama özellikle büyüme çağındaki çocuklarda bu mümkün olmamakta ve dışarıdan ek gıda takviyesi gerekmektedir. Balık yağı, balığın dokusundan elde edilen bir yağdır ve birçok faydaları vardır.

 

Omega 3 insan vücudu tarafından üretilemeyen bir yağ asitidir. Beyin fonksiyonları için bu yağa ihtiyacımız vardır. Her yaş grubundaki insanlar balık yağını kullanmaktadırlar. Faydaları saymakla bitmez. Bunlar bir ilaç değil vücut takviyesinde kullanılan gıdalardır.

 

  • Kalp hastalıkları
  • Yüksek tansiyon
  • Kolesterol
  • Kanser
  • Şeker hastalığı
  • Eklem ve romatizmalı ağrılar
  • Astım ve alerji
  • Alzheimer
  • Eklem iltihapları
  • Göz rahatsızlıkları
  • Kilo kaybı problemi yaşayanlar

Balık Yağı Hapı Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

 

Sıvı yağ şeklinde olanları eklemlerimizde ağrılı yerlere süreriz. Buradaki iltihaplara iyi gelmektedir. Yağdan başka hap şeklinde olanları mevcuttur. Yumuşak sarı renkli, jöleye benzer bir görüntüye sahiptirler. Balık yağı hapları beyin gücünü arttırarak hafızamızı canlı tutmaya yardım eder, kemiklerimizin daha güçlü kalmasını sağlarlar. Hücreleri yenileyerek cildin güzelleşmesini sağlarlar.

 

Yağ yakımını hızlandırarak kilo vermemize yardımcı olurlar. Zekamızı güçlendirirler. Özellikle çocuklarda kullanılırsa derslerde daha başarılı olurlar. Orta yaşlı insanlarda birçok hastalığı önlerler.

 

Balık Yağı Şurubu Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

 

Balık yağlarının hap şeklinde üretilmesinden başka şurup şeklinde de üretilenleri mevcuttur. Hapını yutmakta zorlanan küçük çocuklar için şurubunu içmek daha kolaydır. Hem de bu şuruplarda özel tatlandırıcılar ve bazı aromalar bulunur. Bundan dolayı içimi kolaydır. Eğer çocuğunuz içmekte zorlanıyor olsa bile rahatlıkla meyve suyuna karıştırıp verebilirsiniz.

 

Balık yağı şurubunda da haplarda olduğu gibi omega 3 yağ asitleri bulunmaktadır. Şurup halinde verildiğinde çocuğunuzun içmesi daha kolay olacaktır. Balık yağı içerisinde bulunan ve çocuğunuz için gerekli olan bütün yağ asitleri, şuruplarda da bulunmaktadır. İsterseniz hap isterseniz şurup olarak kullanırsınız, aynı sonucu alacaksınız. https://www.recete.com/omega-3-ve-balik-yaglari/ internet sayfasında balık yağı ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.