Başkan Akcan’ın en büyük hayali gerçek oluyor...

YAŞAM 31.10.2018 - 14:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Başkan Akcan’ın en büyük hayali gerçek oluyor...

Türkiye’de köylerden kentlere göç önlenemiyor. 1970’li yıllarda başlayan göç dalgası hala devam ederken, 2014 yılında Çal Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan ve Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) tarafından, “2018 yılının Belediye Başkanı” seçilen Fethi Akcan, “Tersine göçü başlatacağız demiştik, başladı” dedi.     Çal’da son 10 ayda 65 konut için Yapı Ruhsatı tanzim edildi. Konutların inşaatları devam ediyor. 19 bin 254 nüfuslu Çal’ın, 2007 yılında nüfusunun 25 bin olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Akcan, “Tarım Kenti-Çal Projesi”nin başarıyla uygulandığını, bunun da hızla devam eden göçe fren yaptırdığını, ayrıca kentlerde emekli olan Çallılar’ın da yavaş yavaş ilçe sınırları içinde konutlar yapmaya başladığını söyledi. Akcan, “Hedefimiz, Tarım Kenti Projesi ile 2020 yılında Çal’a yıllık 100-120 milyon TL arasında gelir sağlatmak. Tarım Kenti Projemiz başarıyla devam ediyor. Biz, 2014 yılında göreve geldiğimizde ‘Tersine göçü başlatacağız’ dedik, başlattık. Ama yeterli değil” dedi.     “VATANDAŞLARIMIZ İKAMETGAHLARINI ÇAL’A ALDIRMALI” Başkan Akcan, kentlerde emekli olup Çal’a konut yapanların ikametgahlarını Çal’a aldırmasını istediklerini sözlerine ekleyerek, “Devletimizin kırsal yerlere konut yapacaklara cazip krediler vermesi gerekiyor. Hatta faizsiz kredi de verilebilir. Bir çok insanımız gelecek ve buralara konut yapacak ama olanağı olmayanlar bunu yapamıyor. Tersine göç olursa kentlerde rahatlar. Çal gibi sürekli göç veren ilçelerde sosyo-kültürel ve nüfus anlamında güçlenir. Çallı hemşehrilerimden rica ediyorum; Çal’a konut yapanlar ikametgahlarını buraya aldırsın. Çal ailesi, Çal dışında ve Çal’da yaşayan insanlarıyla büyük bir aile. Başlattığımız tersine göç çağrılarına olumlu cevap veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’de köylerden kentlere göç önlenemiyor. 1970’li yıllarda başlayan göç dalgası hala devam ederken, 2014 yılında Çal Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan ve Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) tarafından, “2018 yılının Belediye Başkanı” seçilen Fethi Akcan, “Tersine göçü başlatacağız demiştik, başladı” dedi.

 

 

Çal’da son 10 ayda 65 konut için Yapı Ruhsatı tanzim edildi. Konutların inşaatları devam ediyor. 19 bin 254 nüfuslu Çal’ın, 2007 yılında nüfusunun 25 bin olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Akcan, “Tarım Kenti-Çal Projesi”nin başarıyla uygulandığını, bunun da hızla devam eden göçe fren yaptırdığını, ayrıca kentlerde emekli olan Çallılar’ın da yavaş yavaş ilçe sınırları içinde konutlar yapmaya başladığını söyledi. Akcan, “Hedefimiz, Tarım Kenti Projesi ile 2020 yılında Çal’a yıllık 100-120 milyon TL arasında gelir sağlatmak. Tarım Kenti Projemiz başarıyla devam ediyor. Biz, 2014 yılında göreve geldiğimizde ‘Tersine göçü başlatacağız’ dedik, başlattık. Ama yeterli değil” dedi.

 

 

“VATANDAŞLARIMIZ İKAMETGAHLARINI ÇAL’A ALDIRMALI”

Başkan Akcan, kentlerde emekli olup Çal’a konut yapanların ikametgahlarını Çal’a aldırmasını istediklerini sözlerine ekleyerek, “Devletimizin kırsal yerlere konut yapacaklara cazip krediler vermesi gerekiyor. Hatta faizsiz kredi de verilebilir. Bir çok insanımız gelecek ve buralara konut yapacak ama olanağı olmayanlar bunu yapamıyor. Tersine göç olursa kentlerde rahatlar. Çal gibi sürekli göç veren ilçelerde sosyo-kültürel ve nüfus anlamında güçlenir. Çallı hemşehrilerimden rica ediyorum; Çal’a konut yapanlar ikametgahlarını buraya aldırsın. Çal ailesi, Çal dışında ve Çal’da yaşayan insanlarıyla büyük bir aile. Başlattığımız tersine göç çağrılarına olumlu cevap veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.