Başkan Arslan’dan Hayri Dev mesajı

DENİZLİ 18.07.2020 - 13:03, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Başkan Arslan’dan Hayri Dev mesajı

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Saz Ustası Hayri Dev'in vefatının  2.yıl dönümünde mesaj yayınladı.   85 yaşında hayatını kaybeden ve UNESCO tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı" olarak seçilen saz ustası Hayri Dev ölümünün ikinci yılında anılıyor.   Başkan Cengiz Arslan yayınladığı mesajında;  “Yerel kültürümüzü, örf ve adetlerimizi, sanatı ve zanaatı, yerel müzik ve çalgılarımızı yaşatan Türk Müziği’ne değer katan ve hepimizin ezberinde olan parçalarıyla gönlümüzde yer edinmiştir. Yaşamı ve sanatı belgesellere konu olan Teke Yöresinin, Göller Bölgesinin ve Denizli’mizin yetiştirdiği en önemli isimlerden olan ilçemizin yerel sanatçısı ender isimlerden biri olan Hayri Dev’in vefatının 2.yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz.  Mekanı cennet olsun” şeklinde ifadelere yer verdi.    

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Saz Ustası Hayri Dev'in vefatının  2.yıl dönümünde mesaj yayınladı.

 

85 yaşında hayatını kaybeden ve UNESCO tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı" olarak seçilen saz ustası Hayri Dev ölümünün ikinci yılında anılıyor.

 

Başkan Cengiz Arslan yayınladığı mesajında;  “Yerel kültürümüzü, örf ve adetlerimizi, sanatı ve zanaatı, yerel müzik ve çalgılarımızı yaşatan Türk Müziği’ne değer katan ve hepimizin ezberinde olan parçalarıyla gönlümüzde yer edinmiştir. Yaşamı ve sanatı belgesellere konu olan Teke Yöresinin, Göller Bölgesinin ve Denizli’mizin yetiştirdiği en önemli isimlerden olan ilçemizin yerel sanatçısı ender isimlerden biri olan Hayri Dev’in vefatının 2.yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz.  Mekanı cennet olsun” şeklinde ifadelere yer verdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.