Başkan Bozkurt, yüzde 20’lik su zammına tepki gösterdi

SİYASET 18.07.2019 - 08:44, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Başkan Bozkurt, yüzde 20’lik su zammına tepki gösterdi

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozkurt, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında DESKİ’nin su tarifesinde yapılan yüzde 20’lik zam oranına tepki göstererek, “Yapılan su zammını kabul etmiyoruz” dedi.   Başkan Bozkurt; “Bilindiği üzere; 16 Temmuz 2019 tarihinde yapılan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında; su fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yapılmıştır. Bu zamma, İyi Parti ve CHP Meclis Grupları red oyu vermesine rağmen, AK Parti ve MHP oyları ile zam kabul edilmiştir. Yapılan su zammını kabul etmiyoruz.   Çünkü Su yaşayan tüm canlıları ilgilendiren, havayla birlikte en yaşamsal, en temel ihtiyaçtır. Ticari emtia gibi düşünülemez. Kar-zarar hesabı yapılamaz. Belediyenin en temel görevi; temiz su, temiz hava sağlamaya yönelik alanlardan birincisidir. Belediyeler, bu hususta her türlü fedakarlığı yapmak zorundadır.   Diğer pek çok alanda israf alabildiğine, doludizgin, giderken suya maliyet hesabı yapılarak zam, yapılması zaten büyük sıkıntılar içinde çırpınan halkımıza hemşehrilerimize, hayatın en çekilemez bir darbesi olmuştur. Ayrıca Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı; ’’2019’da zam yok demişken’’ bu zam yaman çelişki olmuştur. Dileğimiz; halkımıza yüklenen bu zam yükünün uygulamayarak geri çekilmesi temennisi olacaktır. Kamuyu, halkımızı rahatlamak üzere adımlar atılması adına uyarıyoruz” ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozkurt, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında DESKİ’nin su tarifesinde yapılan yüzde 20’lik zam oranına tepki göstererek, “Yapılan su zammını kabul etmiyoruz” dedi.

 

Başkan Bozkurt; “Bilindiği üzere; 16 Temmuz 2019 tarihinde yapılan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında; su fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yapılmıştır. Bu zamma, İyi Parti ve CHP Meclis Grupları red oyu vermesine rağmen, AK Parti ve MHP oyları ile zam kabul edilmiştir. Yapılan su zammını kabul etmiyoruz.

 

Çünkü Su yaşayan tüm canlıları ilgilendiren, havayla birlikte en yaşamsal, en temel ihtiyaçtır. Ticari emtia gibi düşünülemez. Kar-zarar hesabı yapılamaz. Belediyenin en temel görevi; temiz su, temiz hava sağlamaya yönelik alanlardan birincisidir. Belediyeler, bu hususta her türlü fedakarlığı yapmak zorundadır.

 

Diğer pek çok alanda israf alabildiğine, doludizgin, giderken suya maliyet hesabı yapılarak zam, yapılması zaten büyük sıkıntılar içinde çırpınan halkımıza hemşehrilerimize, hayatın en çekilemez bir darbesi olmuştur. Ayrıca Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı; ’’2019’da zam yok demişken’’ bu zam yaman çelişki olmuştur. Dileğimiz; halkımıza yüklenen bu zam yükünün uygulamayarak geri çekilmesi temennisi olacaktır. Kamuyu, halkımızı rahatlamak üzere adımlar atılması adına uyarıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.