Başkan Çavuşoğlu’ndan Gaziler Günü Mesajı

SİYASET 19.09.2020 - 11:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Başkan Çavuşoğlu’ndan Gaziler Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e 'Gazilik' unvanı verilişinin yıldönümünde, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, ülkemizin bağımsızlığı ve güvenliği için mücadele ederken hayatını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum" dedi.   Açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin, emperyalizme karşı ulusal başkaldırının öncüsü olan Kuvayı Milliye’nin, gücünü ulusal birlikten alan mücadelesi neticesinde, esarete başkaldıran onurlu insanların destansı iradesiyle kurulduğunu belirten Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Üzerinde yüzyıllardır yaşadığımız bu topraklar;  Çanakkale’de, Yemen’de, Sakarya Meydan muharebesinde, Dumlupınar’da, Büyük Taarruz’da vatan uğruna toprağa düşen binlerce Mehmetçiğin, en zorlu koşullarda aziz vatanın her karış toprağını terör odaklarına karşı cansiperane savunurken toprağa düşen şehit ve gazilerimizin bizlere kutsal emanetidir. Bu vatan sevgisi, cesaret ve yurtseverlik kahraman halkımızın önemli bir ayrıcalığıdır. Bugün canları pahasına vatanımıza sahip çıkarak şehit ve gazi olan Mehmetçiklerimizin anılarını sonsuza kadar yaşatarak, bizlere miras bıraktıkları onurlu geleceğe sahip çıkma günüdür. Unutulmamalıdır ki, şehit ve gaziler ile onların yakınlarına sahip çıkan toplumlar, dayanışma duyguları yüksek, güçlü toplumlardır" dedi.   Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugün olduğu gibi yarın da şehit yakınları ve gazilerin sorunlarına gerçek anlamda çözüm üretmek için çalışmaya devam edeceğini ifade eden Çavuşoğlu, " Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e 'Gazilik' unvanı verilişinin yıldönümünde, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, ülkemizin bağımsızlığı ve güvenliği için mücadele ederken hayatını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e 'Gazilik' unvanı verilişinin yıldönümünde, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, ülkemizin bağımsızlığı ve güvenliği için mücadele ederken hayatını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum" dedi.

 

Açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin, emperyalizme karşı ulusal başkaldırının öncüsü olan Kuvayı Milliye’nin, gücünü ulusal birlikten alan mücadelesi neticesinde, esarete başkaldıran onurlu insanların destansı iradesiyle kurulduğunu belirten Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Üzerinde yüzyıllardır yaşadığımız bu topraklar;  Çanakkale’de, Yemen’de, Sakarya Meydan muharebesinde, Dumlupınar’da, Büyük Taarruz’da vatan uğruna toprağa düşen binlerce Mehmetçiğin, en zorlu koşullarda aziz vatanın her karış toprağını terör odaklarına karşı cansiperane savunurken toprağa düşen şehit ve gazilerimizin bizlere kutsal emanetidir. Bu vatan sevgisi, cesaret ve yurtseverlik kahraman halkımızın önemli bir ayrıcalığıdır. Bugün canları pahasına vatanımıza sahip çıkarak şehit ve gazi olan Mehmetçiklerimizin anılarını sonsuza kadar yaşatarak, bizlere miras bıraktıkları onurlu geleceğe sahip çıkma günüdür. Unutulmamalıdır ki, şehit ve gaziler ile onların yakınlarına sahip çıkan toplumlar, dayanışma duyguları yüksek, güçlü toplumlardır" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugün olduğu gibi yarın da şehit yakınları ve gazilerin sorunlarına gerçek anlamda çözüm üretmek için çalışmaya devam edeceğini ifade eden Çavuşoğlu, " Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e 'Gazilik' unvanı verilişinin yıldönümünde, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, ülkemizin bağımsızlığı ve güvenliği için mücadele ederken hayatını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.