Başkan Erdoğan: "Üzüntümüz Çok Büyük"

DTO 01.03.2020 - 11:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Başkan Erdoğan: "Üzüntümüz Çok Büyük"

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, İdlib'de şehit olan 33 askerimizden biri Denizlili Piyade Onbaşı Halil Çankaya için başsağlığı mesajı yayımladı; Denizli Ticaret Odası üyeleri adına taziyelerini iletti.   Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, başsağlığı mesajında şu görüşlere yer verdi: "Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber; Sana âguşunu açmış duruyor Peygamber. Onlar, artık cennetin nur yüzlü sakinleri. İdlib'de vatanımızın ve milletimizin huzur ve güvenliği için kahramanca çarpışırken şehit olan yiğitlerimizden birinin Denizlili hemşehrimiz Piyade Onbaşı Halil Çankaya kardeşimiz olduğunu öğrendik; acımız katlandı. Üzüntümüz büyük. İstiklâl Mahallesi sakinlerimizden mahzun babası ile gözü yaşlı annesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile necib milletimizin de başı sağ olsun. Kahraman silah arkadaşları ile aziz devletimiz, şehidimizin kanını yerde bırakmayacaktır! Vatan aşkıyla yanıp tutuşan gençlerimiz, ülke savunması söz konusu olunca, başta aileleri sonra da eşsiz milleti için gözünü kırpmadan cepheye koşuyorlar. EbûLeheb'in ordusundaki fillerin üstüne atılan ebabil sürüsü gibi akın akın ilerliyor, bağımsızlığımıza göz diken düşmanla savaşıyorlar. Kahraman ordumuzun dosta güven veren, düşmana korku salan namı da işte bu yüce faziletinden. Şehadet şerbetini bir an önce kana kana içebilmek için Allah'ın arslanı Hz. Hamza misali ilerlerken, asil yürüyüşüyle ölümü bile korkutan Mehmetçik, biliyor ki sefer bizim zafer Allah'ın. Onun için hep analar, babalar kınalı kuzularını Peygamber ocağına emanet ederken, 'Söz konusu vatan olunca canın pahasına da olsa bir an bile tereddüt edersen, sana hakkımı helal etmem' diyerek yolluyorlar. Bizim de millet olarak dualarımız, tıpkı şu mısralardaki Yaratan'a sesleniş gibi her zaman onlarla: Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi.Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyednâmın;Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!"

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, İdlib'de şehit olan 33 askerimizden biri Denizlili Piyade Onbaşı Halil Çankaya için başsağlığı mesajı yayımladı; Denizli Ticaret Odası üyeleri adına taziyelerini iletti.

 

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, başsağlığı mesajında şu görüşlere yer verdi: "Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber; Sana âguşunu açmış duruyor Peygamber. Onlar, artık cennetin nur yüzlü sakinleri. İdlib'de vatanımızın ve milletimizin huzur ve güvenliği için kahramanca çarpışırken şehit olan yiğitlerimizden birinin Denizlili hemşehrimiz Piyade Onbaşı Halil Çankaya kardeşimiz olduğunu öğrendik; acımız katlandı. Üzüntümüz büyük. İstiklâl Mahallesi sakinlerimizden mahzun babası ile gözü yaşlı annesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile necib milletimizin de başı sağ olsun. Kahraman silah arkadaşları ile aziz devletimiz, şehidimizin kanını yerde bırakmayacaktır! Vatan aşkıyla yanıp tutuşan gençlerimiz, ülke savunması söz konusu olunca, başta aileleri sonra da eşsiz milleti için gözünü kırpmadan cepheye koşuyorlar. EbûLeheb'in ordusundaki fillerin üstüne atılan ebabil sürüsü gibi akın akın ilerliyor, bağımsızlığımıza göz diken düşmanla savaşıyorlar. Kahraman ordumuzun dosta güven veren, düşmana korku salan namı da işte bu yüce faziletinden. Şehadet şerbetini bir an önce kana kana içebilmek için Allah'ın arslanı Hz. Hamza misali ilerlerken, asil yürüyüşüyle ölümü bile korkutan Mehmetçik, biliyor ki sefer bizim zafer Allah'ın. Onun için hep analar, babalar kınalı kuzularını Peygamber ocağına emanet ederken, 'Söz konusu vatan olunca canın pahasına da olsa bir an bile tereddüt edersen, sana hakkımı helal etmem' diyerek yolluyorlar. Bizim de millet olarak dualarımız, tıpkı şu mısralardaki Yaratan'a sesleniş gibi her zaman onlarla: Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi.Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyednâmın;Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.