Başkan Öztürk; “Bu Yıl İstanbul’un Fethi Programı Dijital Ortamda Kutlanacak”

GÜNDEM 29.05.2020 - 15:03, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Başkan Öztürk; “Bu Yıl İstanbul’un Fethi Programı Dijital Ortamda Kutlanacak”

29 Mayıs İstanbul’un fethi dolayısıyla bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, “Her yıl şevkle kutladığımız İstanbul’un Fethi kutlamalarını bu yıl koronavirüs önlemleri kapsamında sanal ortama taşıdık" dedi.      Fethin 567. Yıldönümü dolayısıyla AGD, ‘E-Fetih Programı’ üzerinden katılımcılara birçok sürpriz hediyelerle buluşturacaklarını söyleyen Öztürk,  Bu bağlamda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in övgüsüne nail olan Fatih Sultan Mehmet Han ve ordusunun anılacağı İstanbul’un Fethi programı da bugün saat 21.30’da ‘www.e-fetih.com’ internet sitesinden canlı yayınlanacak. Her katılımcıya özel hazırlanan e-fetih biletleriyle kutlamanın heyecanını yaşatacağız.” dedi.     “FETİH AŞKINI GENÇLERE AŞILAYACAĞIZ” Milletimizin şeref ve zaferlerle dolu muhteşem tarihi içindeki en büyük zaferlerden birisi de, 29 Mayıs 1453 yılında gerçekleştirilen İstanbul’un fethi olduğunu aktaran Hamza Öztürk, “İstanbul’un Fethi kutlamalarının en önemli gayesi, fütuhat ruhunu, fetih aşkını, zulme karşı durma ve zalime engel olma bilincini, her şart altında hakkın yanında yer alma cesaretini genç nesillere aktarabilmektir. Faize dayalı küresel sömürü sistemi bankalar aracılığıyla tüm yeryüzünü tasallutu altına almıştır. Hakkı üstün tutmayan, adil bir düzen için gayret etmeyen, mevcut küresel sömürü düzenine karşı çıkmayan zihinlerin fütuhat anlayışına öncülük yapmaları mümkün olamaz” şeklinde konuştu.   “İSTANBUL’UN FETHİ İSLAM’IN AVRUPA’DAKİ VARLIĞININ TEMİNATIDIR” İstanbul’un Fethi’ne dikkat çeken AGD Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, “İstanbul’un Fethi, öncelikle İslam’ın yani hakkın batıla galibiyetine en güzel bir timsaldir. İstanbul’un Fethi, yeryüzünde adaletin zulüm karşısında hâkimiyetini perçinlemiştir. Bu muhteşem fetih, İslam’ın Avrupa’daki varlığına teminat olmuştur. İstanbul’un Fethi ile birlikte asırlarca insanlara kan kusturan Bizans ortadan kaldırılmıştır. İstanbul’un Fethi, inanmış bir kumandanın ve onun inanmış askerlerinin karşısında hiçbir engelin dayanamayacağını göstermiştir. Aynı şekilde bu fetih, inancın emrindeki teknolojinin kana, gözyaşına ve katliama sebep değil, bilakis insanlığın hayrına vesile olacağının da bir göstergesi olmuştur” ifadelerini kullandı.   YENİ FETİHLERE İHTİYAÇ VAR İnsanlığın saadetinin tekrar tesisi için yeni fetihlere ihtiyaç olduğunu söyleyen Hamza Öztürk, “İnsanlığın aradığı adalet, huzur ve saadet dünyasını kurmak için var gücümüzle çalışmaya mecburuz. Biz burada sadece geçmiş fetihleri kutlamıyor, aynı zamanda yeni fetihler için mücadele veriyoruz. Bu ise ecdadımızın bize emanet ettiği coğrafyada Hak ve Adaletin hâkim olması, zulüm ve sömürünün yok olmasıdır” dedi. 

29 Mayıs İstanbul’un fethi dolayısıyla bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, “Her yıl şevkle kutladığımız İstanbul’un Fethi kutlamalarını bu yıl koronavirüs önlemleri kapsamında sanal ortama taşıdık" dedi.   

 

Fethin 567. Yıldönümü dolayısıyla AGD, ‘E-Fetih Programı’ üzerinden katılımcılara birçok sürpriz hediyelerle buluşturacaklarını söyleyen Öztürk,  Bu bağlamda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in övgüsüne nail olan Fatih Sultan Mehmet Han ve ordusunun anılacağı İstanbul’un Fethi programı da bugün saat 21.30’da ‘www.e-fetih.com’ internet sitesinden canlı yayınlanacak. Her katılımcıya özel hazırlanan e-fetih biletleriyle kutlamanın heyecanını yaşatacağız.” dedi.

 

 

“FETİH AŞKINI GENÇLERE AŞILAYACAĞIZ”

Milletimizin şeref ve zaferlerle dolu muhteşem tarihi içindeki en büyük zaferlerden birisi de, 29 Mayıs 1453 yılında gerçekleştirilen İstanbul’un fethi olduğunu aktaran Hamza Öztürk, “İstanbul’un Fethi kutlamalarının en önemli gayesi, fütuhat ruhunu, fetih aşkını, zulme karşı durma ve zalime engel olma bilincini, her şart altında hakkın yanında yer alma cesaretini genç nesillere aktarabilmektir. Faize dayalı küresel sömürü sistemi bankalar aracılığıyla tüm yeryüzünü tasallutu altına almıştır. Hakkı üstün tutmayan, adil bir düzen için gayret etmeyen, mevcut küresel sömürü düzenine karşı çıkmayan zihinlerin fütuhat anlayışına öncülük yapmaları mümkün olamaz” şeklinde konuştu.

 

“İSTANBUL’UN FETHİ İSLAM’IN AVRUPA’DAKİ VARLIĞININ TEMİNATIDIR”

İstanbul’un Fethi’ne dikkat çeken AGD Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, “İstanbul’un Fethi, öncelikle İslam’ın yani hakkın batıla galibiyetine en güzel bir timsaldir. İstanbul’un Fethi, yeryüzünde adaletin zulüm karşısında hâkimiyetini perçinlemiştir. Bu muhteşem fetih, İslam’ın Avrupa’daki varlığına teminat olmuştur. İstanbul’un Fethi ile birlikte asırlarca insanlara kan kusturan Bizans ortadan kaldırılmıştır. İstanbul’un Fethi, inanmış bir kumandanın ve onun inanmış askerlerinin karşısında hiçbir engelin dayanamayacağını göstermiştir. Aynı şekilde bu fetih, inancın emrindeki teknolojinin kana, gözyaşına ve katliama sebep değil, bilakis insanlığın hayrına vesile olacağının da bir göstergesi olmuştur” ifadelerini kullandı.

 

YENİ FETİHLERE İHTİYAÇ VAR

İnsanlığın saadetinin tekrar tesisi için yeni fetihlere ihtiyaç olduğunu söyleyen Hamza Öztürk, “İnsanlığın aradığı adalet, huzur ve saadet dünyasını kurmak için var gücümüzle çalışmaya mecburuz. Biz burada sadece geçmiş fetihleri kutlamıyor, aynı zamanda yeni fetihler için mücadele veriyoruz. Bu ise ecdadımızın bize emanet ettiği coğrafyada Hak ve Adaletin hâkim olması, zulüm ve sömürünün yok olmasıdır” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.