Başkan Zolan; "Ahilik demek kardeşlik demektir..."

DENİZLİ 17.09.2019 - 11:36, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Başkan Zolan; "Ahilik demek kardeşlik demektir..."

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği ile birliğe bağlı oda başkanları ve yöneticilerini kabul etti. Ahiliğin bizi biz yapan güzel bir değer olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Ahilik demek kardeşlik demektir, kalite demektir, dürüstlük, dayanışma ve hoşgörü demektir" dedi.   Esnaf ve zanaatkarların kültürel temellerini meydana getiren Ahilik ruhunun unutulmayarak gelecek nesillere aktarılması için düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları devam ediyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, Ticaret İl Müdür Vekili Süleyman Yener Pektaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, birliğe bağlı oda başkanları ve yöneticilerini kabul etti. Başkan Osman Zolan burada yaptığı konuşmada, Ahilik Haftasının hayırlı olmasını dileyerek, "Ahilik bizi biz yapan güzel bir değerimiz, özümüz. Ahilik demek kardeşlik demektir, Ahilik demek kalite demektir, dürüstlük, dayanışma ve hoşgörü demektir. Ecdadımızdan bize gelen bir güzelliktir Ahilik. Esnaf teşkilatı şeklinde söylense de aslında hayata bakıştır Ahilik" diye konuştu.     "Gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz"   Ahilik ilkeleri ile bugün tüm dünyada huzur, güzellik, zenginlik ve dayanışmanın hakim olabileceğine dikkati çeken Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: "Ecdadımızın ortaya koymuş olduğu Ahilik anlayışını Denizlimizde ve ülkemizde daha çok bilinip yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için bugüne kadar birlikte çalıştık, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz inşallah. Ahilik Haftasında bu güzellikleri yaşattığınız ve ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah bu değerlerimizi gençlerimize ve inanlarımıza aktarmaya devam edeceğiz" dedi.     "Ahilik kültürünü yaşatacağız"   Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği ise, Ahilik Haftası kutlamalarına dün itibari ile başladıklarını, sergi ve panel düzenleyip vatandaşlara keşkek ikramında bulunduklarını söyledi. Başkan Osman Zolan'ın her zaman yanlarında olduğunu ifade ederek teşekkür eden Erbeği, Denizli'de Ahiliğin köklerinin daha fazla olduğunu vurgulayarak, Ahilik kültürünü yaşatmak için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.  

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği ile birliğe bağlı oda başkanları ve yöneticilerini kabul etti. Ahiliğin bizi biz yapan güzel bir değer olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Ahilik demek kardeşlik demektir, kalite demektir, dürüstlük, dayanışma ve hoşgörü demektir" dedi.

 

Esnaf ve zanaatkarların kültürel temellerini meydana getiren Ahilik ruhunun unutulmayarak gelecek nesillere aktarılması için düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları devam ediyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, Ticaret İl Müdür Vekili Süleyman Yener Pektaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, birliğe bağlı oda başkanları ve yöneticilerini kabul etti. Başkan Osman Zolan burada yaptığı konuşmada, Ahilik Haftasının hayırlı olmasını dileyerek, "Ahilik bizi biz yapan güzel bir değerimiz, özümüz. Ahilik demek kardeşlik demektir, Ahilik demek kalite demektir, dürüstlük, dayanışma ve hoşgörü demektir. Ecdadımızdan bize gelen bir güzelliktir Ahilik. Esnaf teşkilatı şeklinde söylense de aslında hayata bakıştır Ahilik" diye konuştu.

 

 

"Gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz"

 

Ahilik ilkeleri ile bugün tüm dünyada huzur, güzellik, zenginlik ve dayanışmanın hakim olabileceğine dikkati çeken Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: "Ecdadımızın ortaya koymuş olduğu Ahilik anlayışını Denizlimizde ve ülkemizde daha çok bilinip yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için bugüne kadar birlikte çalıştık, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz inşallah. Ahilik Haftasında bu güzellikleri yaşattığınız ve ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah bu değerlerimizi gençlerimize ve inanlarımıza aktarmaya devam edeceğiz" dedi.

 

 

"Ahilik kültürünü yaşatacağız"

 

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği ise, Ahilik Haftası kutlamalarına dün itibari ile başladıklarını, sergi ve panel düzenleyip vatandaşlara keşkek ikramında bulunduklarını söyledi. Başkan Osman Zolan'ın her zaman yanlarında olduğunu ifade ederek teşekkür eden Erbeği, Denizli'de Ahiliğin köklerinin daha fazla olduğunu vurgulayarak, Ahilik kültürünü yaşatmak için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.