Başkan Zolan'dan 5 Aralık Kadın Hakları Günü mesajı

DENİZLİ 05.12.2019 - 12:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Başkan Zolan'dan 5 Aralık Kadın Hakları Günü mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı vermesinin 85. yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, "Kadınlar güçlendikçe ülkemizin yarınları daha da güçlenecektir" dedi.   5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 85. yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, toplumların uygarlık yolunda gösterdiği ilerlemede en büyük pay sahibinin karşılıksız sevgi ve fedakarlığın simgesi olan kadınlar olduğunu belirtti. Ulu Önder Atatürk’ün Türkiye’yi modern bir ulus devlete dönüştürmek için gerçekleştirdiği en önemli yeniliklerinden birisinin Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanıması olduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, Türk kadınının statüsünün yükseltilmesine yönelik atılan siyasi ve hukuki tüm kararların, müreffeh Türkiye’nin inşasına güç kattığını vurguladı.   Fatma Çavuşlar, Şerife Bacılar, Halide Edipler, Çete Emir Ayşeler ve daha nice kahraman Türk kadınının milli mücadele sırasında vatan ve millet aşkı ile mücadele ettiğini hatırlatan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti:  "Türkiye'nin inşasında büyük rol oynayan kadınlarımız seçme ve seçilme hakkı elde ederek ülkemizin aydınlık geleceği için önemli bir görev üstlenmiştir. Birçok ülkedeki kadınların sahip olduğu demokratik hakları çok daha önceden kazanan fedakar, güçlü, çalışkan kadınlarımız güçlendikçe ülkemizin yarınları daha da güçlenecektir."   Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara yönelik her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, "Eğitimden iş hayatına, spordan sanata kadınlarımız için sayısız proje gerçekleştirerek hayatın her alanında daha aktif rol oynamaları için gayret gösterdik, gösteremeye de devam edeceğiz. Bu vesilelerle hayatımıza anlam katan sevginin, emeğin ve fedakarlığın simgesi, kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85. yıl dönümünü tebrik ediyorum" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı vermesinin 85. yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, "Kadınlar güçlendikçe ülkemizin yarınları daha da güçlenecektir" dedi.

 

5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 85. yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, toplumların uygarlık yolunda gösterdiği ilerlemede en büyük pay sahibinin karşılıksız sevgi ve fedakarlığın simgesi olan kadınlar olduğunu belirtti. Ulu Önder Atatürk’ün Türkiye’yi modern bir ulus devlete dönüştürmek için gerçekleştirdiği en önemli yeniliklerinden birisinin Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanıması olduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, Türk kadınının statüsünün yükseltilmesine yönelik atılan siyasi ve hukuki tüm kararların, müreffeh Türkiye’nin inşasına güç kattığını vurguladı.

 

Fatma Çavuşlar, Şerife Bacılar, Halide Edipler, Çete Emir Ayşeler ve daha nice kahraman Türk kadınının milli mücadele sırasında vatan ve millet aşkı ile mücadele ettiğini hatırlatan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti:  "Türkiye'nin inşasında büyük rol oynayan kadınlarımız seçme ve seçilme hakkı elde ederek ülkemizin aydınlık geleceği için önemli bir görev üstlenmiştir. Birçok ülkedeki kadınların sahip olduğu demokratik hakları çok daha önceden kazanan fedakar, güçlü, çalışkan kadınlarımız güçlendikçe ülkemizin yarınları daha da güçlenecektir."

 

Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara yönelik her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, "Eğitimden iş hayatına, spordan sanata kadınlarımız için sayısız proje gerçekleştirerek hayatın her alanında daha aktif rol oynamaları için gayret gösterdik, gösteremeye de devam edeceğiz. Bu vesilelerle hayatımıza anlam katan sevginin, emeğin ve fedakarlığın simgesi, kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85. yıl dönümünü tebrik ediyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.