BAYRAK MI, PAÇAVRA MI?

DİĞER 02.03.2017 - 16:10, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

BAYRAK MI, PAÇAVRA MI?

denizli haber / denizli 20 haber / BAYRAK MI, PAÇAVRA MI?

Bir bayrak mevzusudur gidiyor… Bayrak ne bayrağı, neyi simgeliyor anlamadan dinlemeden ağzı olan konuşuyor… Konuya hiç girmeden Sayın Mithat Cemal Kuntay'ın hafızalarından silinmeyen “on beş yılı karşılarken” şiirin den bir kaç dize sizinle paylaşmak istiyorum...   “...Gökler çıkabildin, uçabildinse derindir, Tarihi kendin yazıyorsan, eserindir. Bahsetme bugün sade dünün mucizesinden, İnsan utanır sonra yarın kendi sesinden. Asrın yaşamak hakkını vermez sana kimse; Sen asrını üstünde izin varsa benimse; Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” aslında bundan sonra pekte söze ihtiyaç yok fakat adet yerini bulsun diye teker-teker yazalım...   Arkadaş....! Sizin bayrak dediğiniz şey paçavra değildir,  Bayrak; bir ulusu, milleti simgeler, özel olarak tasarlanır ve genellikle bir göndere çekilir. Bu tanım için ben diyeyim metinsel siz söyleyin bilimsel ama gelin görün ki bir de Türk Bayrağına bakın... Adına destanlar yazılan, kanlar dökülen ve hala dökülmeye davam eden o bayrak hangi biriniz bunu sadece Türkiye’yi temsil ediyor deyip geçebilir ki, söyleyin hangi hadsiz. Şanlı Türk Bayrağı ya ötesi var mı? YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!
denizli haber / denizli 20 haber / BAYRAK MI, PAÇAVRA MI?

Bir bayrak mevzusudur gidiyor… Bayrak ne bayrağı, neyi simgeliyor anlamadan dinlemeden ağzı olan konuşuyor… Konuya hiç girmeden Sayın Mithat Cemal Kuntay'ın hafızalarından silinmeyen “on beş yılı karşılarken” şiirin den bir kaç dize sizinle paylaşmak istiyorum...

 

“...Gökler çıkabildin, uçabildinse derindir,

Tarihi kendin yazıyorsan, eserindir.

Bahsetme bugün sade dünün mucizesinden,

İnsan utanır sonra yarın kendi sesinden.

Asrın yaşamak hakkını vermez sana kimse;

Sen asrını üstünde izin varsa benimse;

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır

Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” aslında bundan sonra pekte söze ihtiyaç yok fakat adet yerini bulsun diye teker-teker yazalım...

 

Arkadaş....! Sizin bayrak dediğiniz şey paçavra değildir,  Bayrak; bir ulusu, milleti simgeler, özel olarak tasarlanır ve genellikle bir göndere çekilir. Bu tanım için ben diyeyim metinsel siz söyleyin bilimsel ama gelin görün ki bir de Türk Bayrağına bakın... Adına destanlar yazılan, kanlar dökülen ve hala dökülmeye davam eden o bayrak hangi biriniz bunu sadece Türkiye’yi temsil ediyor deyip geçebilir ki, söyleyin hangi hadsiz. Şanlı Türk Bayrağı ya ötesi var mı?

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.