Bu Bakkalda Pos Cihazı Değil, Borç Defteri Kazandırıyor

EKONOMİ 05.02.2020 - 13:12, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Bu Bakkalda Pos Cihazı Değil, Borç Defteri Kazandırıyor

Zincir marketler tüm şehirlerde, ilçelerde hatta köylerde yerlerini alırken, kültürümüzün önemli parçalarından birisi olan bakkallar ayakta durmaya çalışıyor.   Sarayköylü bakkal 52 yaşındaki 1 çocuk babası Baki Sazak’ta bunlardan bir tanesi. Soy ismi ile aynı köyden olan Sazak, “Herkesin rızkını Allah verir, ama bizler bakkalar olarak mahallede bir çok işi kimse farkında olmasa da aynı anda yapıyoruz” dedi.   Mahalle arasında yıllardır sürdürdüğü mesleğini ve iş yerini çok sevdiğini ifade eden Sazak,”Yeri gelir çocuğunu emanet edersin, yeri gelir evinin anahtarını bırakırsın, o an üstünde olmaz acildir durum gelir para istersin, eve alınması gereken çok acil bir şey vardır ama paran yoktur gelir yazdırırsın, mahalleyi bilmiyorsundur girer bakkala adres sorarsın. Düğününe çağırırsın, cenazende kesin varızdır, yani bakkalar olarak bu toplum içerisinde yaşattığımız kültürle oturmuş bir yerimiz vardır” dedi.   Sazak, aynı zamanda kredi kartlarından çıktığı günden bu yana hoşlanmadığını dile getirerek “ Ben o işi sevmiyorum, iş yerinde pos cihazımda yok almıyorum da. Paran mı yok alışveriş yapman mı lazım, benim veresiye defterim hiç kapanmadı orada duruyor. İhtiyacını alıyorsun ben yazıyorum. Müsait olanca gelip hesabını yavaş yavaş ödüyorsun. Bu yüzden senden faiz talep etmiyorum üstelik. Zor durumda bırakmamaya çalışıyorum müşterilerimi” dedi.   Tüm mahalleyi çok yakından tanıdığını aktaran Sazak, ayrıca. Kim nerede kimle kalır, kimin kaç çocuğu var isimleri neler, kimin evladı nerede okuyor, kimin canı neye sıkkın, kim evlendi, kim aramızdan ayrıldı hepsini bilirim. Beşeri ilişkilerim güzel olduğu için bir alışveriş arasında insanlar beni hayatlarına konuk ederler. Bana anlatılanın bende kalacağını bildikleri içinde içlerini dökerler” dedi. Sazak ayrıca" Herkes bize gelsin bizden alışveriş yapsın gibi bir kaygımız yok. Ama bizleri sadece kötü günlerinde zor zamanlarında değil, her zaman hatırlarlarsa çok daha seviniriz" dedi.    Kaynak : saraykoy com tr    

Zincir marketler tüm şehirlerde, ilçelerde hatta köylerde yerlerini alırken, kültürümüzün önemli parçalarından birisi olan bakkallar ayakta durmaya çalışıyor.

 

Sarayköylü bakkal 52 yaşındaki 1 çocuk babası Baki Sazak’ta bunlardan bir tanesi. Soy ismi ile aynı köyden olan Sazak, “Herkesin rızkını Allah verir, ama bizler bakkalar olarak mahallede bir çok işi kimse farkında olmasa da aynı anda yapıyoruz” dedi.

 

Mahalle arasında yıllardır sürdürdüğü mesleğini ve iş yerini çok sevdiğini ifade eden Sazak,”Yeri gelir çocuğunu emanet edersin, yeri gelir evinin anahtarını bırakırsın, o an üstünde olmaz acildir durum gelir para istersin, eve alınması gereken çok acil bir şey vardır ama paran yoktur gelir yazdırırsın, mahalleyi bilmiyorsundur girer bakkala adres sorarsın. Düğününe çağırırsın, cenazende kesin varızdır, yani bakkalar olarak bu toplum içerisinde yaşattığımız kültürle oturmuş bir yerimiz vardır” dedi.

 

Sazak, aynı zamanda kredi kartlarından çıktığı günden bu yana hoşlanmadığını dile getirerek “ Ben o işi sevmiyorum, iş yerinde pos cihazımda yok almıyorum da. Paran mı yok alışveriş yapman mı lazım, benim veresiye defterim hiç kapanmadı orada duruyor. İhtiyacını alıyorsun ben yazıyorum. Müsait olanca gelip hesabını yavaş yavaş ödüyorsun. Bu yüzden senden faiz talep etmiyorum üstelik. Zor durumda bırakmamaya çalışıyorum müşterilerimi” dedi.

 

Tüm mahalleyi çok yakından tanıdığını aktaran Sazak, ayrıca. Kim nerede kimle kalır, kimin kaç çocuğu var isimleri neler, kimin evladı nerede okuyor, kimin canı neye sıkkın, kim evlendi, kim aramızdan ayrıldı hepsini bilirim. Beşeri ilişkilerim güzel olduğu için bir alışveriş arasında insanlar beni hayatlarına konuk ederler. Bana anlatılanın bende kalacağını bildikleri içinde içlerini dökerler” dedi. Sazak ayrıca" Herkes bize gelsin bizden alışveriş yapsın gibi bir kaygımız yok. Ama bizleri sadece kötü günlerinde zor zamanlarında değil, her zaman hatırlarlarsa çok daha seviniriz" dedi. 

 

Kaynak : saraykoy com tr

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.