Bulduğu Kuzu Göbeği Mantarı'nın ağırlığı şaşırttı

DENİZLİ 12.05.2020 - 10:35, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Bulduğu Kuzu Göbeği Mantarı'nın ağırlığı şaşırttı

Denizli'nin Çameli İlçesi’nde, ormanlık alanda yürüyüşe çıkan Abbas Akyol, 405 gram ağırlığında birbirine yapışık kuzu göbeği mantarı buldu. Çameli İlçesi Gökçeyaka Mahallesi Grandağı mevkisinde ormanlık alanda yürüyüşe çıkan Abbas Kayol yürüyüş sırasında bir ağacın dibinde kuzu göbeği mantarı buldu. Görenleri şaşkına çeviren kuzu göbeği mantarının ağırlığı 405 gram geldi.     Hayatında daha önce bu kadar büyük bir kuzu göbeği mantarı bulmadığını söyleyen Akyol, Grandağı mevkisinde dolaştığım esnada gözüme takıldı. Baktığımda aynı damardan çıkan iki kuzu göbeği mantarı olduğunu fark ettim. Bulduğu kuzu göbeği mantarını teraziye koyarak çektiğimde tam 405 gram geldiğini gördüm. Kuzu göbeği mantarı çok lezzetli ve sağlık açısından yararlı. Kilosu 100 ile 150  lira arası satılıyor. Mantarı satmayı düşünüyorum" dedi.     Ormanlarda tek tek veya küçük gruplar halinde bulunan protein değeri yüksek kuzu göbeği mantarının bir çok yararı bulunuyor. B1, B2 ve C vitaminleri ile yüksek oranda kalsiyum, sodyum ve potasyum gibi mineraller içeren kuzu göbeği mantarı kan yapıcı özelliğiyle biliniyor.

Denizli'nin Çameli İlçesi’nde, ormanlık alanda yürüyüşe çıkan Abbas Akyol, 405 gram ağırlığında birbirine yapışık kuzu göbeği mantarı buldu.


Çameli İlçesi Gökçeyaka Mahallesi Grandağı mevkisinde ormanlık alanda yürüyüşe çıkan Abbas Kayol yürüyüş sırasında bir ağacın dibinde kuzu göbeği mantarı buldu. Görenleri şaşkına çeviren kuzu göbeği mantarının ağırlığı 405 gram geldi.

 

 

Hayatında daha önce bu kadar büyük bir kuzu göbeği mantarı bulmadığını söyleyen Akyol, Grandağı mevkisinde dolaştığım esnada gözüme takıldı. Baktığımda aynı damardan çıkan iki kuzu göbeği mantarı olduğunu fark ettim. Bulduğu kuzu göbeği mantarını teraziye koyarak çektiğimde tam 405 gram geldiğini gördüm. Kuzu göbeği mantarı çok lezzetli ve sağlık açısından yararlı. Kilosu 100 ile 150  lira arası satılıyor. Mantarı satmayı düşünüyorum" dedi.

 

 

Ormanlarda tek tek veya küçük gruplar halinde bulunan protein değeri yüksek kuzu göbeği mantarının bir çok yararı bulunuyor. B1, B2 ve C vitaminleri ile yüksek oranda kalsiyum, sodyum ve potasyum gibi mineraller içeren kuzu göbeği mantarı kan yapıcı özelliğiyle biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.