Büyükşehir’den Yörük Toyu

KÜLTÜR 12.09.2019 - 16:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Büyükşehir’den Yörük Toyu

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılarak yaşatılmasına katkı koymak amacıyla 22 Eylül Pazar günü Yörük Toyu düzenliyor. Temsili olarak Yörük göçü ve Yörük düğününün canlandırılacağı programa tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.   Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarmak ve yaşatılmasına katkı koymak amacıyla Denizli Yörükleri Derneği ile birlikte Yörük Toyu düzenleyecek. Denizli Büyükşehir Belediyesinin hizmete sunduğu Adalet Parkı'nda yapılacak Yörük Toyu, 22 Eylül 2019 Pazar günü saat 18.30'da başlayacak. Mehter takımı eşliğinde kortej ile başlayacak Yörük Toyu renkli anlara sahne olacak. "Türk dünyasının birlik ve bütünlüğü" için sloganıyla yapılacak Yörük Toyu'nda temsili olarak Yörük göçü canlandırılacak, ayrıca yine temsili olarak Yörük düğünü yapılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterilerinin yer alacağı şölende Denizli Büyükşehir Belediyesi sanatçılarının sahne alacağı konser dinletisi sunulacak.     Başkan Osman Zolan'dan davet   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yıl ilk defa Yörük Toyu adıyla yaptıkları programa tüm hemşehrilerini davet etti. Geçmişten gelen değerlerin gelecek nesillere ulaştırılmasının çok önemli olduğunu anlatan Başkan Osman Zolan, “Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, gençlerimize ve geleceğimize aktarmak durumundayız. Yörük geleneği bizim özümüzdür. Her zaman olduğu gibi değerlerimize sahip çıkacağız ve bu güzellikleri yaşatmayı sürdüreceğiz. Türk dünyasının birlik ve bütünlüğü için hazırlamış olduğumuz programımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılarak yaşatılmasına katkı koymak amacıyla 22 Eylül Pazar günü Yörük Toyu düzenliyor. Temsili olarak Yörük göçü ve Yörük düğününün canlandırılacağı programa tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarmak ve yaşatılmasına katkı koymak amacıyla Denizli Yörükleri Derneği ile birlikte Yörük Toyu düzenleyecek. Denizli Büyükşehir Belediyesinin hizmete sunduğu Adalet Parkı'nda yapılacak Yörük Toyu, 22 Eylül 2019 Pazar günü saat 18.30'da başlayacak. Mehter takımı eşliğinde kortej ile başlayacak Yörük Toyu renkli anlara sahne olacak. "Türk dünyasının birlik ve bütünlüğü" için sloganıyla yapılacak Yörük Toyu'nda temsili olarak Yörük göçü canlandırılacak, ayrıca yine temsili olarak Yörük düğünü yapılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterilerinin yer alacağı şölende Denizli Büyükşehir Belediyesi sanatçılarının sahne alacağı konser dinletisi sunulacak.

 

 

Başkan Osman Zolan'dan davet

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yıl ilk defa Yörük Toyu adıyla yaptıkları programa tüm hemşehrilerini davet etti. Geçmişten gelen değerlerin gelecek nesillere ulaştırılmasının çok önemli olduğunu anlatan Başkan Osman Zolan, “Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, gençlerimize ve geleceğimize aktarmak durumundayız. Yörük geleneği bizim özümüzdür. Her zaman olduğu gibi değerlerimize sahip çıkacağız ve bu güzellikleri yaşatmayı sürdüreceğiz. Türk dünyasının birlik ve bütünlüğü için hazırlamış olduğumuz programımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.