Bylock Operasyonu: 10 Gözaltı

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.01.2018 - 13:53, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Bylock Operasyonu: 10 Gözaltı

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen, aralarında ihraç edilen ve açığa alınan kamu görevlilerinin de bulunduğu 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri eş zamanlı olarak 17 adrese düzenlediği operasyonda 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Hakkında arama kararı olan 7 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital dokümana el konuldu.   Operasyonda gözaltına alınan H.K, A.K, S.D, A.Y, M.A, M.Ö, A.D, M.T, L.D VE G.T'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı.


Alınan bilgiye göre, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen, aralarında ihraç edilen ve açığa alınan kamu görevlilerinin de bulunduğu 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri eş zamanlı olarak 17 adrese düzenlediği operasyonda 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Hakkında arama kararı olan 7 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital dokümana el konuldu.

 

Operasyonda gözaltına alınan H.K, A.K, S.D, A.Y, M.A, M.Ö, A.D, M.T, L.D VE G.T'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.