Çal’da ABD ve Avrupai karavan turuzmi gelişiyor

TURİZM 23.07.2018 - 11:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Çal’da ABD ve Avrupai karavan turuzmi gelişiyor

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da oldukça yaygın olan karavan turizmi  Denizli’nin Çal İlçesinde  yüzlerce karavanın kamp kurmasıyla Karadeniz Yaylarını aratmıyor. Çal’da kamp kuran karavancılar ApollonLerminos Tapınağı, Hançalar Köprüsü, Kırık Minare, Ağlayan Kaya gibi tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü yerleri geziyor.   Denizli’nin Çal ilçesinde geçen yıl başlayan karavan ve çadır turizmi havaların ısınmasıyla bu yılda başladı. Çal’a çok sayıda karavan ve çadır kamp kurdu. Denizli Kaplumbağa Otomobil Derneği üyeleri de, kaplumbağa otomobilleriyle Çal’a gelerek kampçılara 1 günlüğüne eşlik etti. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Karadeniz yaylalarını aratmayan Çal’da Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen çok sayıda misafirimizi ağırlıyoruz. Hedefimiz; önümüzdeki 5-10 yıl içinde yüzlerce karavan ve çadırcının Çal’a gelerek tatil yapması” dedi.     Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın 2014 seçim beyannamesinde de yer alan bölgeyi turizme açma programı geçen yıl hayat buldu. Aşağıseyit Mahallesi ve Kumral Mesireliği’nde çok sayıda çadır kuruldu. Onlarca karavan da Aşağıseyit Mahallesi’nin Köprübaşı mevkisinde kamp kurdu. Havaların ısınmasıyla birlikte karavan ve çadırcılar 16 Temmuz’dan itibaren Çal’a gelerek kampa başladı. Şu anda çok sayıda karavan ve çadırcının kampı devam ediyor.   “Çal, alternatif turizm için çok uygun bir yer”   Serin ve temiz havası ile alternatif turizm için oldukça ideal olan Çal’ın Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Kamp ve karavan turizmi başarıyla uygulanıyor. Henüz ikinci yılımızdayız ve çok sayıda yerli turisti misafir ediyoruz. Hedefimiz, gelecek yıllarda yüzlerce çadır ve karavancıyı misafir etmek. Kamp ve karavan turizmi, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da oldukça yaygın. Bizim bölgemizde alternatif turizm için oldukça uygun. Çal'ın havası Karadeniz yaylalarını aratmıyor. Bölgemizde karavan turizmi için 4-5 noktamız var. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlıyoruz” diye konuştu.     "Çal Belediyesi’nin programında coştular"   Çal’da kamp kuran karavancılar ApollonLerminos Tapınağı, Hançalar Köprüsü, Kırık Minare, Ağlayan Kaya gibi tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü yerleri geziyor. Bu arada, Çal Belediyesi, kamptaki yerli turistler için eğlence programı düzenledi. Programda ülkemizin her bölgesinden oyun havaları oynandı, İzmir Marşı ile final yapıldı. Programa katılan Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, “Yöre insanımız karavan ve çadır kampına katılanları baş tacı etti. Biz de Çal Belediyesi olarak her yıl misafirlerimize ev sahipliği yapacağız” şeklinde konuştu.      

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da oldukça yaygın olan karavan turizmi  Denizli’nin Çal İlçesinde  yüzlerce karavanın kamp kurmasıyla Karadeniz Yaylarını aratmıyor. Çal’da kamp kuran karavancılar ApollonLerminos Tapınağı, Hançalar Köprüsü, Kırık Minare, Ağlayan Kaya gibi tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü yerleri geziyor.

 

Denizli’nin Çal ilçesinde geçen yıl başlayan karavan ve çadır turizmi havaların ısınmasıyla bu yılda başladı. Çal’a çok sayıda karavan ve çadır kamp kurdu. Denizli Kaplumbağa Otomobil Derneği üyeleri de, kaplumbağa otomobilleriyle Çal’a gelerek kampçılara 1 günlüğüne eşlik etti. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Karadeniz yaylalarını aratmayan Çal’da Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen çok sayıda misafirimizi ağırlıyoruz. Hedefimiz; önümüzdeki 5-10 yıl içinde yüzlerce karavan ve çadırcının Çal’a gelerek tatil yapması” dedi.

 

 

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın 2014 seçim beyannamesinde de yer alan bölgeyi turizme açma programı geçen yıl hayat buldu. Aşağıseyit Mahallesi ve Kumral Mesireliği’nde çok sayıda çadır kuruldu. Onlarca karavan da Aşağıseyit Mahallesi’nin Köprübaşı mevkisinde kamp kurdu. Havaların ısınmasıyla birlikte karavan ve çadırcılar 16 Temmuz’dan itibaren Çal’a gelerek kampa başladı. Şu anda çok sayıda karavan ve çadırcının kampı devam ediyor.

 

“Çal, alternatif turizm için çok uygun bir yer”

 

Serin ve temiz havası ile alternatif turizm için oldukça ideal olan Çal’ın Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Kamp ve karavan turizmi başarıyla uygulanıyor. Henüz ikinci yılımızdayız ve çok sayıda yerli turisti misafir ediyoruz. Hedefimiz, gelecek yıllarda yüzlerce çadır ve karavancıyı misafir etmek. Kamp ve karavan turizmi, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da oldukça yaygın. Bizim bölgemizde alternatif turizm için oldukça uygun. Çal'ın havası Karadeniz yaylalarını aratmıyor. Bölgemizde karavan turizmi için 4-5 noktamız var. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlıyoruz” diye konuştu.

 

 

"Çal Belediyesi’nin programında coştular"

 

Çal’da kamp kuran karavancılar ApollonLerminos Tapınağı, Hançalar Köprüsü, Kırık Minare, Ağlayan Kaya gibi tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü yerleri geziyor. Bu arada, Çal Belediyesi, kamptaki yerli turistler için eğlence programı düzenledi. Programda ülkemizin her bölgesinden oyun havaları oynandı, İzmir Marşı ile final yapıldı. Programa katılan Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, “Yöre insanımız karavan ve çadır kampına katılanları baş tacı etti. Biz de Çal Belediyesi olarak her yıl misafirlerimize ev sahipliği yapacağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.