Çallı Çiftçinin Ailesini Dolandırdılar! Başkan Akcan vatandaşları uyardı

ASAYİŞ 26.12.2019 - 12:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çallı Çiftçinin Ailesini Dolandırdılar! Başkan Akcan vatandaşları uyardı

Denizlİ’nin Çal ilçesinde Süleyman Bozkurt (48) isimli çiftçinin evine giden dolandırıcılar, eşini aldatıp evdeki altınları alıp kayıplara karıştı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Güvenlik güçleri sürekli uyarıyor. Ancak, yine de istenmeyen olaylar oluyor. Vatandaşlarımız uyanık ve duyarlı olsun” dedi.   Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nde dün (Çarşamba) öğle saatlerinde çiftçilik yapan Süleyman Bozkurt’un evinin kapısını çalan bir kişi Bozkurt’un eşi Rukiye Bozkurt’a, “Eşiniz yakın zaman da tüfek ruhsatı almış. Evdeki altınların içinde de hırsızlık malı varmış. Hepsini ver, jandarma karakoluna götüreceğiz. Eşiniz de karakolda bekliyor. Strese girmeyin. Altınlar incelenecek ve eşinize teslim edilecek” diyerek, evdeki takıları istedi.   Paniğe kapılan Rukiye Bozkurt, piyasa değeri 30 bin liranın üzerinde olan altınları eve gelen genç adama verdi. Genç adam kısa sürede kayıplara karıştı. Bir süre sonra Süleyman Bozkurt eve gelince dolandırıldıklarını anladılar. Bozkurt çifti hemen jandarmayı aradı. Çal jandarması güvenlik görüntüsünden mahalleye giriş ve çıkış yapan plakasız bir otomobil belirledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.     BAŞKAN; “VATANDAŞLARIMIZ SAHTEKARLARA İNANMASIN” Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, olayı duyunca çok üzüldüğünü söyleyerek, “Gerek polis gerek jandarma SMS yoluyla, afişlerle, duyurularla, medya yoluyla sürekli uyarılarda bulunuyor. Özellikle kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan sahtekarlar ve dolandırıcılar insanlarımızın canını yakıyor. Vatandaşlarımız, uyanık ve duyarlı olmalıdır. Bir çok mahallemizde nüfus azaldı. Mahallelerde yaşlı insan çok. Bu dolandırıcılara karşı herkes uyanık olsun. En küçük şüpheye kapılan jandarma ve polisi arasın. Altın ve para isteyen şahıslar anında kolluk kuvvetlerine bildirilsin. Sadece dolandırıcılara karşı değil, hırsızlara karşı da uyanık olalım” uyarılarında bulundu.

Denizlİ’nin Çal ilçesinde Süleyman Bozkurt (48) isimli çiftçinin evine giden dolandırıcılar, eşini aldatıp evdeki altınları alıp kayıplara karıştı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Güvenlik güçleri sürekli uyarıyor. Ancak, yine de istenmeyen olaylar oluyor. Vatandaşlarımız uyanık ve duyarlı olsun” dedi.

 

Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nde dün (Çarşamba) öğle saatlerinde çiftçilik yapan Süleyman Bozkurt’un evinin kapısını çalan bir kişi Bozkurt’un eşi Rukiye Bozkurt’a, “Eşiniz yakın zaman da tüfek ruhsatı almış. Evdeki altınların içinde de hırsızlık malı varmış. Hepsini ver, jandarma karakoluna götüreceğiz. Eşiniz de karakolda bekliyor. Strese girmeyin. Altınlar incelenecek ve eşinize teslim edilecek” diyerek, evdeki takıları istedi.

 

Paniğe kapılan Rukiye Bozkurt, piyasa değeri 30 bin liranın üzerinde olan altınları eve gelen genç adama verdi. Genç adam kısa sürede kayıplara karıştı. Bir süre sonra Süleyman Bozkurt eve gelince dolandırıldıklarını anladılar. Bozkurt çifti hemen jandarmayı aradı. Çal jandarması güvenlik görüntüsünden mahalleye giriş ve çıkış yapan plakasız bir otomobil belirledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

 

BAŞKAN; “VATANDAŞLARIMIZ SAHTEKARLARA İNANMASIN”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, olayı duyunca çok üzüldüğünü söyleyerek, “Gerek polis gerek jandarma SMS yoluyla, afişlerle, duyurularla, medya yoluyla sürekli uyarılarda bulunuyor. Özellikle kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan sahtekarlar ve dolandırıcılar insanlarımızın canını yakıyor. Vatandaşlarımız, uyanık ve duyarlı olmalıdır. Bir çok mahallemizde nüfus azaldı. Mahallelerde yaşlı insan çok. Bu dolandırıcılara karşı herkes uyanık olsun. En küçük şüpheye kapılan jandarma ve polisi arasın. Altın ve para isteyen şahıslar anında kolluk kuvvetlerine bildirilsin. Sadece dolandırıcılara karşı değil, hırsızlara karşı da uyanık olalım” uyarılarında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.