Çameli Dağları Çıntar Kaynıyor

DENİZLİ 22.11.2020 - 09:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:53
 

Çameli Dağları Çıntar Kaynıyor

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde yağışların az olması nedeniyle zor bulunan ilçenin ‘sarı madeni’ olarak anılan çıntar mantarı, yağışlarla birlikte bereketi ile kum gibi çıkmaya başladı. Vatandaşlar dağlara akın ederek çıntar mantarı toplamaya çıktı.   Çameli’de geçtiğimiz hafta çıntar avcısı, Hüseyin Eriş ve arkadaşları, bitki örtüsü altında gizlenmiş çıntarları bir bir bularak topladılar. 150 kilo ağırlığında ki topladıkları çıntarlarla evlerine döndü. Hızını alamayan Eriş bu hafta 320 kilo çıntarla geri döndü.   Çıntar mantarının çıktığı dönemlerde vatandaşlar topladıkları mantarları kendileri tüketse de, çoğu vatandaşın da geçim kaynağı haline geliyor. Yiyecekleri kadarını evlerine ayıran vatandaşlar artanını konu komşuya dağıtmanın yanı sıra kilosunu 25 liradan satıyor. Böylelikle aile bütçesine katkı sağlıyor. Besin değeri yüksek olan çıntarın tadı da çok lezzetli.     Geçtiğimiz hafta yaptığımız haber üzerine vatandaşlar Çameli dağlarında çıntar aramaya çıktı. Başta Hüseyin Eriş ve arkadaşları önceki hafta topladıkları 150 kilo çıntar mantarının ardından yağışlı havadan sonra tekrar dağların yolunu tuttu. Gün boyunca çıntar toplayan ve 320 kilo ağırlığındaki çıntarla geri dönen Eriş, verimli geçen dağ gezisinin haklı gururunu yaşadı.     Çameli’de berberlik yapan Aycan Ongun, iki arkadaşı ile birlikte Gökçeyaka Mahallesi ve Emecik dağlarına çıntar aramak için sabah erken saatlerde yola koyuldu. Ongun ve arkadaşları tüm aramalarına rağmen öğleye kadar istediği çıntarları bulamadı. Ancak azim ederek aramaya devam eden grup, öğleden sonra topladıkları 100 kilo çıntarla geri döndü. Topladığı çıntarları aracına koyan Ongun,  evin yolunu tuttu.  

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde yağışların az olması nedeniyle zor bulunan ilçenin ‘sarı madeni’ olarak anılan çıntar mantarı, yağışlarla birlikte bereketi ile kum gibi çıkmaya başladı. Vatandaşlar dağlara akın ederek çıntar mantarı toplamaya çıktı.

 

Çameli’de geçtiğimiz hafta çıntar avcısı, Hüseyin Eriş ve arkadaşları, bitki örtüsü altında gizlenmiş çıntarları bir bir bularak topladılar. 150 kilo ağırlığında ki topladıkları çıntarlarla evlerine döndü. Hızını alamayan Eriş bu hafta 320 kilo çıntarla geri döndü.

 

Çıntar mantarının çıktığı dönemlerde vatandaşlar topladıkları mantarları kendileri tüketse de, çoğu vatandaşın da geçim kaynağı haline geliyor. Yiyecekleri kadarını evlerine ayıran vatandaşlar artanını konu komşuya dağıtmanın yanı sıra kilosunu 25 liradan satıyor. Böylelikle aile bütçesine katkı sağlıyor. Besin değeri yüksek olan çıntarın tadı da çok lezzetli.

 

 

Geçtiğimiz hafta yaptığımız haber üzerine vatandaşlar Çameli dağlarında çıntar aramaya çıktı. Başta Hüseyin Eriş ve arkadaşları önceki hafta topladıkları 150 kilo çıntar mantarının ardından yağışlı havadan sonra tekrar dağların yolunu tuttu. Gün boyunca çıntar toplayan ve 320 kilo ağırlığındaki çıntarla geri dönen Eriş, verimli geçen dağ gezisinin haklı gururunu yaşadı.

 

 

Çameli’de berberlik yapan Aycan Ongun, iki arkadaşı ile birlikte Gökçeyaka Mahallesi ve Emecik dağlarına çıntar aramak için sabah erken saatlerde yola koyuldu. Ongun ve arkadaşları tüm aramalarına rağmen öğleye kadar istediği çıntarları bulamadı. Ancak azim ederek aramaya devam eden grup, öğleden sonra topladıkları 100 kilo çıntarla geri döndü. Topladığı çıntarları aracına koyan Ongun,  evin yolunu tuttu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.