Çameli’de Kışlık Yiyecek Hazırlıkları Başladı

YAŞAM 17.08.2020 - 11:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çameli’de Kışlık Yiyecek Hazırlıkları Başladı

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde kış hazırlıklarına başlayan ev hanımları bir araya gelerek, kış mevsiminde tüketecekleri yiyecek hazırlıklarına başladı. İmece usulü yapılan yiyecekler odun ateşinde yavaş yavaş kaynayan kazanlarda domates sosu, salça ve benzeri ürünlerin hazırlığı yapılıyor.   Denizli’nin birçok yöresinde olduğu gibi özellikle ilçelerde kadınlar bir araya gelerek kış hazırlıklarını birlikte yaparken bu birliktelik bir bakıma şenlik havasında gerçekleşiyor. Kış hazırlığına başlayan Pakize Özdemir; “ Kış hazırlığımızı, konu komşu ile birlikte yaparız. Bir nevi şenliğe dönüşür. Yalnız yapılacak şeyler değil. Domates sosu kaynarken altında yanan ateşten çıkan közlerin üzerinde çay demleriz. Patates, patlıcan, soğan gibi sebzeleri pişirir közleriz. Hamur mayalandıktan sonra hazırlanan ekmekler de közün üzerinde pişirilir. Kadınlar bunları hazırlar, toplu halde yeriz. Sohbetler edilir yorgunluk unutulur” dedi.     Çameli’de, her kış sezonu öncesi kış mevsiminde tüketilmek üzere hazırlanan pekmez, yufka, turşu, salça gibi yiyeceklerin imece usulü hazırlanması hem bayanlar arası dostlukları hem de aralarındaki yardımseverliği güçlendiriyor. Kış’ın yemek için tarhana, salça, pekmez kaynatacaklarını belirten Özdemir;  “Eylül ayı içerisinde  kış hazırlıklarımızı tamamlayacağız” dedi.    

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde kış hazırlıklarına başlayan ev hanımları bir araya gelerek, kış mevsiminde tüketecekleri yiyecek hazırlıklarına başladı. İmece usulü yapılan yiyecekler odun ateşinde yavaş yavaş kaynayan kazanlarda domates sosu, salça ve benzeri ürünlerin hazırlığı yapılıyor.

 

Denizli’nin birçok yöresinde olduğu gibi özellikle ilçelerde kadınlar bir araya gelerek kış hazırlıklarını birlikte yaparken bu birliktelik bir bakıma şenlik havasında gerçekleşiyor. Kış hazırlığına başlayan Pakize Özdemir; “ Kış hazırlığımızı, konu komşu ile birlikte yaparız. Bir nevi şenliğe dönüşür. Yalnız yapılacak şeyler değil. Domates sosu kaynarken altında yanan ateşten çıkan közlerin üzerinde çay demleriz. Patates, patlıcan, soğan gibi sebzeleri pişirir közleriz. Hamur mayalandıktan sonra hazırlanan ekmekler de közün üzerinde pişirilir. Kadınlar bunları hazırlar, toplu halde yeriz. Sohbetler edilir yorgunluk unutulur” dedi.

 

 

Çameli’de, her kış sezonu öncesi kış mevsiminde tüketilmek üzere hazırlanan pekmez, yufka, turşu, salça gibi yiyeceklerin imece usulü hazırlanması hem bayanlar arası dostlukları hem de aralarındaki yardımseverliği güçlendiriyor. Kış’ın yemek için tarhana, salça, pekmez kaynatacaklarını belirten Özdemir;  “Eylül ayı içerisinde  kış hazırlıklarımızı tamamlayacağız” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.