Çameli’nin Sarı Madeni Çıntar

DENİZLİ 15.11.2020 - 11:28, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çameli’nin Sarı Madeni Çıntar

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde yağışsız bir sonbahar mevsimi geçmesine rağmen topraklarında çıntar çıkmaya başladı. Köylüler boş zamanlarında dağlara çıntar toplamaya çıkarken Denizli merkezinde yaşayan meraklıları ise hafta sonunu fırsat bilip soluğu memleketlerinde aldı.   Çameli’de sonbahar aylarında özellikle çam ağaçlarının diplerinde sıkça rastlanan çıntar mantarı, toplanmaya başlandı. Belevi Mahallesi’nde dağa çıkan mahalle sakinlerinden Hüseyin Eriş ve arkadaşları, bitki örtüsü altında gizlenmiş çıntarları bir bir buldu. Çantalarında 150 kilo ağırlığında çıntarlarla evlerine döndü.     KUM GİBİ ÇAM AĞAÇLARIN ALTINDA BULUNUYOR Çıntarın satışının yapılmadığı ve sadece yemek için toplandığı Çameli ilçesinde genç yaşlı demeden herkes ormanlık alanların yolunu tuttu. Bu sene çıntar mevsiminin bereketli geçmesini beklediklerini aktaran Hüseyin Eriş, geçtiğimiz günlerdeki yağışların çıntarın çıkmasını etkilediğini ve çıntarın tadını çok sevdiklerini söyledi. “Bizimkisi hem dağda gezinti hem de eğlence, eve gidince hanımlar çıntarı sobanın köz ateşinde mangalı ya da böreğini yaparlar, bizde afiyetle yeriz. Tabii konu komşu bir araya gelerek yemesi daha lezzetli oluyor. Kısacası ister doğasında yürüyün isterseniz çapanızı ve sepetinizi alıp Çameli’ye gelerek çıntar arayabilirsiniz” dedi.  

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde yağışsız bir sonbahar mevsimi geçmesine rağmen topraklarında çıntar çıkmaya başladı. Köylüler boş zamanlarında dağlara çıntar toplamaya çıkarken Denizli merkezinde yaşayan meraklıları ise hafta sonunu fırsat bilip soluğu memleketlerinde aldı.

 

Çameli’de sonbahar aylarında özellikle çam ağaçlarının diplerinde sıkça rastlanan çıntar mantarı, toplanmaya başlandı. Belevi Mahallesi’nde dağa çıkan mahalle sakinlerinden Hüseyin Eriş ve arkadaşları, bitki örtüsü altında gizlenmiş çıntarları bir bir buldu. Çantalarında 150 kilo ağırlığında çıntarlarla evlerine döndü.

 

 

KUM GİBİ ÇAM AĞAÇLARIN ALTINDA BULUNUYOR

Çıntarın satışının yapılmadığı ve sadece yemek için toplandığı Çameli ilçesinde genç yaşlı demeden herkes ormanlık alanların yolunu tuttu. Bu sene çıntar mevsiminin bereketli geçmesini beklediklerini aktaran Hüseyin Eriş, geçtiğimiz günlerdeki yağışların çıntarın çıkmasını etkilediğini ve çıntarın tadını çok sevdiklerini söyledi. “Bizimkisi hem dağda gezinti hem de eğlence, eve gidince hanımlar çıntarı sobanın köz ateşinde mangalı ya da böreğini yaparlar, bizde afiyetle yeriz. Tabii konu komşu bir araya gelerek yemesi daha lezzetli oluyor. Kısacası ister doğasında yürüyün isterseniz çapanızı ve sepetinizi alıp Çameli’ye gelerek çıntar arayabilirsiniz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.