Cep telefonları yaşam tarzlarımızı elemi veriyor

TEKNOLOJİ 25.08.2018 - 19:27, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Cep telefonları yaşam tarzlarımızı elemi veriyor

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre cep telefonlarındaki moleküllerin, sahiplerinin yiyecek ve içecek tercihlerini, ilaç dahil sağlık ve yaşam tarzları hakkında bilgiler ortaya koyduğu çıktı. 40 yetişkinin cep telefonlarından ve ellerinden alınan örnekleri inceleyerek veri tabanında tanımlanmış moleküllerle karşılaştırdı. Uzmanlar böylece telefon sahiplerinin "yaşam tarzı profilini" ortaya çıkardı.   California Üniversitesi San DiegoTıp Fakültesi'nden araştırmacıların yaptığı araştırmaya göre; bir kişinin dokunduğu her şeyin üzerinde molekül, kimyasal ve bakteri bıraktığını, el yıkamanın dahi bu durumu önlemediğini ortaya çıkardı. Uzmanlar, "Cep telefonu sahibinin telefonunda bıraktığı molekülleri inceleyerek cinsiyeti, içtiği kahve türü, saç boyası, güneş kremi, kullandığı kozmetik ürünler, sevdiği baharatlı yiyecekler, depresyon tedavisi görüp görmediğini ortaya çıkarabiliyoruz. Moleküllerin büyük bir kısmı derisinden, ellerinden ve terinden telefonuna aktarılıyor" diye açıklama yaptılar.     FAYDALARI DA VAR   Çalışmada; yöntemin, parmak izinin olmadığı zamanlarda bir nesnenin kime ait olduğunu belirlemek, hastaların ilaçlarını alıp almadığını kontrol etmek ve bir kişinin hava kirliliğine maruz kalıp kalmadığını belirlemekte yararlı olabileceğine işaret edildi.  

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre cep telefonlarındaki moleküllerin, sahiplerinin yiyecek ve içecek tercihlerini, ilaç dahil sağlık ve yaşam tarzları hakkında bilgiler ortaya koyduğu çıktı. 40 yetişkinin cep telefonlarından ve ellerinden alınan örnekleri inceleyerek veri tabanında tanımlanmış moleküllerle karşılaştırdı. Uzmanlar böylece telefon sahiplerinin "yaşam tarzı profilini" ortaya çıkardı.

 

California Üniversitesi San DiegoTıp Fakültesi'nden araştırmacıların yaptığı araştırmaya göre; bir kişinin dokunduğu her şeyin üzerinde molekül, kimyasal ve bakteri bıraktığını, el yıkamanın dahi bu durumu önlemediğini ortaya çıkardı. Uzmanlar, "Cep telefonu sahibinin telefonunda bıraktığı molekülleri inceleyerek cinsiyeti, içtiği kahve türü, saç boyası, güneş kremi, kullandığı kozmetik ürünler, sevdiği baharatlı yiyecekler, depresyon tedavisi görüp görmediğini ortaya çıkarabiliyoruz. Moleküllerin büyük bir kısmı derisinden, ellerinden ve terinden telefonuna aktarılıyor" diye açıklama yaptılar.

 

 

FAYDALARI DA VAR

 

Çalışmada; yöntemin, parmak izinin olmadığı zamanlarda bir nesnenin kime ait olduğunu belirlemek, hastaların ilaçlarını alıp almadığını kontrol etmek ve bir kişinin hava kirliliğine maruz kalıp kalmadığını belirlemekte yararlı olabileceğine işaret edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.