CHP'li Varlıker’den dosya ve evrak sevki ile ilgili açıklama

SİYASET 03.04.2019 - 12:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

CHP'li Varlıker’den dosya ve evrak sevki ile ilgili açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, CHP teşkilatı ile birlikte Merkezefendi Belediyesi önünde, belediye binasından evrak ve dosya kolilerinin taşındığı iddiaları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Varlıker belediye personelini nsuça ortak olmamaları konusunda uyardı.   Tolga Varlıker yaptığı basın açıklamasında; “Bildiğiniz üzere adayımız Sayın Şeniz Doğan 31 Mart seçimlerinden Merezefendili hemşerilerimizin büyük desteğiyle belediye başkanı olarak çıkmıştır.   KAMERALAR KAPATILIYOR VERİLER SİLİNİYOR Ancak Pazartesi gününden itibaren bizzat bana ve örgüt üyesi arkadaşlarımıza ne yazık ki çok can sıkıcı bilgiler ve fotoğraflar gelmeye başladı.  Şu an takip ediyoruz ki 3 gündür çok sayıda evrak ve dosya kolilerle belediye yerleşkelerinden başka adreslere taşınıyor.  Yine iddia ediliyor ki güvenlik kameraları kapatılıyor, görüntüler siliniyor. Yine iddia ediliyor ki Başkanlık katındaki bilgisayarların hardisk kayıtları siliniyor, formatlar atılıyor!     YAŞANANLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ Yine iddia ediliyor ki MERTAŞ’ın hizmet binasına seçim gecesi giriliyor, burada bilgisayarlar temizleniyor, evraklar götürülüyor. Tüm bunlarla hangi veriler silinmek istenmekte, hangi gerçekler gizlenmeye çalışılmakta olursa olsun nafile... Keza yaşananların takipçisi olduğumuzun ve olacağımızın bilinmesini istiyorum.   DOĞAN'IN GÖREVİNİ ALMASINI ENGELLEDİLER Belediyenin kaybeden yönetimi, zaman kazanmak adına ilçe, seçim kuruluna sonuçlarla ilgili itirazlarında bulunmuş, Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’ın görevini devralmasına engel olmuşlardır. Kamuoyu şunu net bir şekilde bilmelidir ki kazanılan zaman içinde her ne yapılırsa yapılsın biz burada dönen ve dönecek olan her türlü hukuksuz işlemi tespit edeceğiz ve Merkezefendi de tüyü bitmemiş yetimin tek kuruş hakkını hiç kimseye yedirmeyeceğiz.     PERSONEL SUÇA ORTAK OLMASIN Öte yandan Merkezfendi belediyesi çalışanlarına da sesleniyorum! Hiçbir şekilde kanunsuz hiçbir emri yerine getirmeyiniz. Unutmayın ki kanunsuz her emir sizi bir suça ortak ettiği gibi Merkezefendili insanların haklarının da gasp edilmesidir. Merkezefendinin hiçbir personeli suça ortak olmasın. Hiçbir belgeye imza atmasın!..  Hiçbir veriyi temizlemesin!...  Keza bunların vebali gerçekten ağır olur!..   Artık, Merkezefendi Belediyesi’ne mazbatayı alır almaz Sayıştay denetçileri, bağımsız denetim kurumları, bilgi işlem uzmanları, hesap uzmanları ve gerekli tüm teknik-teknolojik yetkinliğe sahip ekiplerle girmek zorunda kaldığımızı belirtmek istiyorum. Merkezfendi sakinlerinin her türlü hakkının teminatı ve bekçisiyiz.” dedi.   İTİRAZ REDDEDİLDİ Varlıker, öte yandan, AK Parti’nin İlçe Seçim Kurumu’na bulunduğu itiraz başvurusunun 5’e karşı 1 oy ile reddedildiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, CHP teşkilatı ile birlikte Merkezefendi Belediyesi önünde, belediye binasından evrak ve dosya kolilerinin taşındığı iddiaları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Varlıker belediye personelini nsuça ortak olmamaları konusunda uyardı.

 

Tolga Varlıker yaptığı basın açıklamasında; “Bildiğiniz üzere adayımız Sayın Şeniz Doğan 31 Mart seçimlerinden Merezefendili hemşerilerimizin büyük desteğiyle belediye başkanı olarak çıkmıştır.

 

KAMERALAR KAPATILIYOR VERİLER SİLİNİYOR

Ancak Pazartesi gününden itibaren bizzat bana ve örgüt üyesi arkadaşlarımıza ne yazık ki çok can sıkıcı bilgiler ve fotoğraflar gelmeye başladı.  Şu an takip ediyoruz ki 3 gündür çok sayıda evrak ve dosya kolilerle belediye yerleşkelerinden başka adreslere taşınıyor.  Yine iddia ediliyor ki güvenlik kameraları kapatılıyor, görüntüler siliniyor. Yine iddia ediliyor ki Başkanlık katındaki bilgisayarların hardisk kayıtları siliniyor, formatlar atılıyor!

 

 

YAŞANANLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Yine iddia ediliyor ki MERTAŞ’ın hizmet binasına seçim gecesi giriliyor, burada bilgisayarlar temizleniyor, evraklar götürülüyor. Tüm bunlarla hangi veriler silinmek istenmekte, hangi gerçekler gizlenmeye çalışılmakta olursa olsun nafile... Keza yaşananların takipçisi olduğumuzun ve olacağımızın bilinmesini istiyorum.

 

DOĞAN'IN GÖREVİNİ ALMASINI ENGELLEDİLER

Belediyenin kaybeden yönetimi, zaman kazanmak adına ilçe, seçim kuruluna sonuçlarla ilgili itirazlarında bulunmuş, Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’ın görevini devralmasına engel olmuşlardır. Kamuoyu şunu net bir şekilde bilmelidir ki kazanılan zaman içinde her ne yapılırsa yapılsın biz burada dönen ve dönecek olan her türlü hukuksuz işlemi tespit edeceğiz ve Merkezefendi de tüyü bitmemiş yetimin tek kuruş hakkını hiç kimseye yedirmeyeceğiz.

 

 

PERSONEL SUÇA ORTAK OLMASIN

Öte yandan Merkezfendi belediyesi çalışanlarına da sesleniyorum! Hiçbir şekilde kanunsuz hiçbir emri yerine getirmeyiniz. Unutmayın ki kanunsuz her emir sizi bir suça ortak ettiği gibi Merkezefendili insanların haklarının da gasp edilmesidir. Merkezefendinin hiçbir personeli suça ortak olmasın. Hiçbir belgeye imza atmasın!..  Hiçbir veriyi temizlemesin!...  Keza bunların vebali gerçekten ağır olur!..

 

Artık, Merkezefendi Belediyesi’ne mazbatayı alır almaz Sayıştay denetçileri, bağımsız denetim kurumları, bilgi işlem uzmanları, hesap uzmanları ve gerekli tüm teknik-teknolojik yetkinliğe sahip ekiplerle girmek zorunda kaldığımızı belirtmek istiyorum. Merkezfendi sakinlerinin her türlü hakkının teminatı ve bekçisiyiz.” dedi.

 

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Varlıker, öte yandan, AK Parti’nin İlçe Seçim Kurumu’na bulunduğu itiraz başvurusunun 5’e karşı 1 oy ile reddedildiğini açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.