Çivril'e Lavanta Bahçesi Kuruluyor

DENİZLİ 16.01.2020 - 11:43, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çivril'e Lavanta Bahçesi Kuruluyor

Çivril Belediyesi ilçenin çehresini değiştirmek için hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekliyor.   Çivril Belediyesi ilçenin çehresini değiştirmek için kolları  sıvadı. Bu kapsamda birçok projeyi hayata geçiren  Çivril Belediyesi, eşsiz görsel güzelliğe sahip lavanta bahçesi kuruyor. Dinar yolu üzerinde Beydilli Mahallesi'nde yapılan lavanta bahçesi, zemin işlemlerinin ardından telleri çekilerek, fidan dikim aşamasına getirildi. Tıp ve kozmetiğin yanı sıra yağ üretim sektöründe de yaygın olarak kullanılan lavanta, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Lavanta bahçesinin yapılması ile hem doğa turizminin daha da zengin hale getirilmesi hem de tarımla uğraşan çiftçinin masrafsız bir aramotik bir bitki olan lavanta ile uğraşması amaçlanıyor.  

Çivril Belediyesi ilçenin çehresini değiştirmek için hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekliyor.

 

Çivril Belediyesi ilçenin çehresini değiştirmek için kolları  sıvadı. Bu kapsamda birçok projeyi hayata geçiren  Çivril Belediyesi, eşsiz görsel güzelliğe sahip lavanta bahçesi kuruyor. Dinar yolu üzerinde Beydilli Mahallesi'nde yapılan lavanta bahçesi, zemin işlemlerinin ardından telleri çekilerek, fidan dikim aşamasına getirildi. Tıp ve kozmetiğin yanı sıra yağ üretim sektöründe de yaygın olarak kullanılan lavanta, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Lavanta bahçesinin yapılması ile hem doğa turizminin daha da zengin hale getirilmesi hem de tarımla uğraşan çiftçinin masrafsız bir aramotik bir bitki olan lavanta ile uğraşması amaçlanıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.