Çocuklar, Sabah Namazı’nda Camii'de Buluşuyor

EĞİTİM 18.11.2019 - 17:05, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çocuklar, Sabah Namazı’nda Camii'de Buluşuyor

Denizli'nin Merkezefendi İlçesi Hilal Camii'nde, yapılan 'Cami-Çocuk Buluşması' programı İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın katılımıyla gerçekleştirildi.   700 çocuğun katılımıyla  Hilal Camii'nde düzenlenen programa, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Merkezefendi İlçe Müftü Vekili Abdullah Akyel, Hilal Camii İmam Hatibi Muhammed Oğuzalp, Müezzin Kayyımı İbrahim Kaçar, din görevlileri ve çocukların anne - babaları katıldı.     Sabah namazının cemaatle kılınması sonrası programa, tesbihat ile devam edildi.     Yapılan duadan sonra Hilal Cami İmam Hatibi Muhammed Oğuzalp yaptığı konuşmada, “Sevgili çocuklar! Seher vaktinde  'Namaz uykudan hayırlıdır' davetine icabet edip uykunun en tatlı anında sıcacık yataklarınızı terk ederek camimize, cennete koşarcasına şehrin dört bir tarafından geldiniz. Asırlar öncesi size selam gönderen Sevgili Peygamberimiz'in (SAV) selamına icabet ediyor, onunla kardeş olmak istiyorsunuz. Var mısınız Peygamber Efendimizle (SAV) kardeş olmaya!” şeklinde konuştu.     "Cami Çocuk Buluşması" programlarının yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden İl Müftüsü Mehmet Aşık, düzenlenen bu programlar ile; çocuklara cami sevgisini aşılamayı, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı ve manevi yönden donanımlı nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.     Müftü Aşık, camilerin 'göz aydınlığı' olan çocuklarla daha güzel olduğunu söyleyerek, “Ey çocuklar! Sizleri tebrik ediyorum. Her türlü güzelliğin, ahlakın, erdemin, faziletin kaynağı olan ve bizleri cennete yakınlaştıracak olan camileri hayatımızın merkezine almamız gerekiyor. Bu hususta bu gayreti ortaya koyan cami imam hatibimizi, sizleri ve yetiştiren anne babalarınızı tebrik ediyorum.” dedi.     Konuşmaların sonrasında program çocuk ilahileri, salatu selamlar, tesbihatlar ve çeşitli gösteriler ile devam etti.     Program çocuklara çeşitli hediyelerin verilmesi ve katılımcılara çorba ikramıyla son buldu.  

Denizli'nin Merkezefendi İlçesi Hilal Camii'nde, yapılan 'Cami-Çocuk Buluşması' programı İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

700 çocuğun katılımıyla  Hilal Camii'nde düzenlenen programa, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Merkezefendi İlçe Müftü Vekili Abdullah Akyel, Hilal Camii İmam Hatibi Muhammed Oğuzalp, Müezzin Kayyımı İbrahim Kaçar, din görevlileri ve çocukların anne - babaları katıldı.

 

 

Sabah namazının cemaatle kılınması sonrası programa, tesbihat ile devam edildi.

 

 

Yapılan duadan sonra Hilal Cami İmam Hatibi Muhammed Oğuzalp yaptığı konuşmada, “Sevgili çocuklar! Seher vaktinde  'Namaz uykudan hayırlıdır' davetine icabet edip uykunun en tatlı anında sıcacık yataklarınızı terk ederek camimize, cennete koşarcasına şehrin dört bir tarafından geldiniz. Asırlar öncesi size selam gönderen Sevgili Peygamberimiz'in (SAV) selamına icabet ediyor, onunla kardeş olmak istiyorsunuz. Var mısınız Peygamber Efendimizle (SAV) kardeş olmaya!” şeklinde konuştu.

 

 

"Cami Çocuk Buluşması" programlarının yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden İl Müftüsü Mehmet Aşık, düzenlenen bu programlar ile; çocuklara cami sevgisini aşılamayı, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı ve manevi yönden donanımlı nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

 

Müftü Aşık, camilerin 'göz aydınlığı' olan çocuklarla daha güzel olduğunu söyleyerek, “Ey çocuklar! Sizleri tebrik ediyorum. Her türlü güzelliğin, ahlakın, erdemin, faziletin kaynağı olan ve bizleri cennete yakınlaştıracak olan camileri hayatımızın merkezine almamız gerekiyor. Bu hususta bu gayreti ortaya koyan cami imam hatibimizi, sizleri ve yetiştiren anne babalarınızı tebrik ediyorum.” dedi.

 

 

Konuşmaların sonrasında program çocuk ilahileri, salatu selamlar, tesbihatlar ve çeşitli gösteriler ile devam etti.

 

 

Program çocuklara çeşitli hediyelerin verilmesi ve katılımcılara çorba ikramıyla son buldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.