Coronavirüsü Çivril İçin Büyük Bir Şans Oldu

EKONOMİ 25.02.2020 - 11:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Coronavirüsü Çivril İçin Büyük Bir Şans Oldu

Çin’de ortaya çıkan Coronavirüsü nedeniyle tüketicilerin artık tercih etmediği Çin çekirdeğinin yerine Çivril çekirdeği büyük bir şans oldu. Virüs nedeniyle yerli çekirdeğine olan ilginin yüzde 50 arttığı belirtiliyor.   Tarım ve Orman Bakanlığı tedbir amaçlı, Çin'den gelen siyah çekirdeğin ülkeye girişini geçici olarak durdurdu. Korona virüsü, yerli çekirdeğe olan ilgiyi yüzde 50 arttırdı.   Korana virüsünün etkisi sadece Çin'de değil, dünyanın her yerinde hissediliyor. Şu anda Türkiye'ye siyah Çin çekirdeği giremiyor. Korona virüsü sebebiyle Tarım ve Orman Bakanlığı tedbir amaçlı, Çin'den gelen siyah çekirdeğin ülkeye girişini geçici olarak durdurdu. Limana gelen ürünler içeri giremiyor. Geçen sene ülke genelinde 120 bin ton tüketilen siyah çekirdek, virüs nedeniyle Türkiye'de artık tercih edilmiyor.   Çivril ve Baklan ovasında yetişen beyaz çekirdeğin son yıllarda siyah çekirdek nedeniyle sıkıntı yaşadığı yetkililer tarafından ifade ediliyordu. Çin çekirdeğinin ülkeye sokulmaması Çivril çekirdeği için bir şans olarak değerlendiriliyor.   Kaynak: yesil civril gazetesi com

Çin’de ortaya çıkan Coronavirüsü nedeniyle tüketicilerin artık tercih etmediği Çin çekirdeğinin yerine Çivril çekirdeği büyük bir şans oldu. Virüs nedeniyle yerli çekirdeğine olan ilginin yüzde 50 arttığı belirtiliyor.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tedbir amaçlı, Çin'den gelen siyah çekirdeğin ülkeye girişini geçici olarak durdurdu. Korona virüsü, yerli çekirdeğe olan ilgiyi yüzde 50 arttırdı.

 

Korana virüsünün etkisi sadece Çin'de değil, dünyanın her yerinde hissediliyor. Şu anda Türkiye'ye siyah Çin çekirdeği giremiyor. Korona virüsü sebebiyle Tarım ve Orman Bakanlığı tedbir amaçlı, Çin'den gelen siyah çekirdeğin ülkeye girişini geçici olarak durdurdu. Limana gelen ürünler içeri giremiyor. Geçen sene ülke genelinde 120 bin ton tüketilen siyah çekirdek, virüs nedeniyle Türkiye'de artık tercih edilmiyor.

 

Çivril ve Baklan ovasında yetişen beyaz çekirdeğin son yıllarda siyah çekirdek nedeniyle sıkıntı yaşadığı yetkililer tarafından ifade ediliyordu. Çin çekirdeğinin ülkeye sokulmaması Çivril çekirdeği için bir şans olarak değerlendiriliyor.

 

Kaynak: yesil civril gazetesi com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.