Daha İyi Videolar Çekebilirsiniz

TEKNOLOJİ 05.10.2016 - 11:16, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Daha İyi Videolar Çekebilirsiniz

Kameraların kalitesi her geçen gün artıyor peki bizim çektiğimiz videoların da artıyor mu? 4K çözünürlük, görüntü sabitleyiciler ya da HDR… Sonuçta her şey insanda bitiyor ve kameranız ne kadar iyi olursa olsun iyi videolar çekemeyebilirsiniz. Bu yüzden biz de sizin için akıllı telefonda daha iyi video çekme rehberi hazırladık. Bu basit tekniklerle videolarınız giriş seviyesi hatalardan uzak durabilir, ortaya daha iyi işler çıkarabilirsiniz.

    Önce lensi temizle Oldukça basit gelebilir kulağa fakat ilk kural temiz bir lens. Eğer cihazınızın kalitesinden yararlanmak istiyorsanız, lense zarar vermeyecek, çizmeyecek bir kumaşla temizleyin. T-shirtlerinizi de kullanabilirsiniz, aklınızda olsun.     Mikrofonu kapamayın Video çekerken aynı zamanda seslerin de net olmasını istiyorsanız mikrofonu kapatmamaya dikkat edin. Çünkü iyi bir videoya mısır patlağı çiğneme sesine benzer garip seslerin eşlik etmesi berbat bir şey, bu yüzden dikkatli olun.   İki elinizi de kullanın Bir elin nesi var.. olayı tamamen. Akılı telefonunuzda video çekerken üşengeçlik yapmayın ve iki elle birden tutun. Bu titreşimi azaltır ve daha temiz görüntü almanızı sağlar. Videodaki gereksiz sarsılmalar ve titremelerden bu şekilde kurtulabilirsiniz.   Mutlaka yatay tutun Bu çok önemli, sakın dikey videolar çekmeyin, yani cihazı yatay tutarak çekin. Özellikle manzara vb. alanları çekerken kendinize hayali yatay bir çizgi belirleyin ve onu takip edin. Bu hem videonun devamlılığı için iyidir hem de açıları korumanızda size yardımcı olur.   Yüksek kontrasta dikkat edin Fazla aydınlatılmış ya da tam tersi oldukça karanlık alanlarda çekim yaparken dikkatli olun. Aksi takdirde videonuz parlamalar ya da renklerin birbirine karışmasından ibaret olabilir. Akıllı telefonunuzla böyle alanlarda video çekerken, cihazın ışığı en iyi aldığı noktaya konumlandırın kendinizi ve o noktada kontrastın çok yüksek olmamasına dikkat edin.     Karanlık alanlardan aydınlığa çıkmaktan kaçının Eğer video karanlık bir alanda başlıyor ve ardından aydınlık bir alana geçiş yapıyorsa, bu geçişi oldukça yavaş yapın ya da hiç yapmayın. Aksi takdirde delice bir beyaz dengesi/dengesizliği olacaktır. Bu kural aydınlık alanlardan karanlık alanlara ani geçişlerde de geçerlidir.   Yakınlaştırmayı unutun Dijital zoom, yakınlaştırma, ne derseniz artık, berbat bir şey. Bu yüzden iyi bir kareyi zoom yaparak mahvetmeyin, bunun yerine ayaklarınızı kullanın kendinizi yakınlaştırın. Bunu yaparken telefonunuzu titretmemeye de dikkat edin. Bu konuda iyileşmeniz biraz zaman alabilir ama garip dijital zoomlar yapmaktan iyidir.   Hareketleriniz akıcı olsun Hareketleriniz uyumlu olsun ve videoya uygun bir ritim yakalayın. Yani bir anda ani garip dönüşler yapmayın, hızınızı koruyun. Bunun yerine hareketlerinizi sakin sakin aksın.   HDR’ı kullanın Eğer telefonunuzda HDR video çekme özelliği varsa bunu kullanın. HDR yani high-dynamic-range özellikle açık alanlarda çektiğiniz videolara daha iyi bir kontrast ayarı katarak oldukça iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır.  
Kameraların kalitesi her geçen gün artıyor peki bizim çektiğimiz videoların da artıyor mu? 4K çözünürlük, görüntü sabitleyiciler ya da HDR… Sonuçta her şey insanda bitiyor ve kameranız ne kadar iyi olursa olsun iyi videolar çekemeyebilirsiniz. Bu yüzden biz de sizin için akıllı telefonda daha iyi video çekme rehberi hazırladık. Bu basit tekniklerle videolarınız giriş seviyesi hatalardan uzak durabilir, ortaya daha iyi işler çıkarabilirsiniz.

 

 

Önce lensi temizle

Oldukça basit gelebilir kulağa fakat ilk kural temiz bir lens. Eğer cihazınızın kalitesinden yararlanmak istiyorsanız, lense zarar vermeyecek, çizmeyecek bir kumaşla temizleyin. T-shirtlerinizi de kullanabilirsiniz, aklınızda olsun.

 

 

Mikrofonu kapamayın

Video çekerken aynı zamanda seslerin de net olmasını istiyorsanız mikrofonu kapatmamaya dikkat edin. Çünkü iyi bir videoya mısır patlağı çiğneme sesine benzer garip seslerin eşlik etmesi berbat bir şey, bu yüzden dikkatli olun.

 

İki elinizi de kullanın

Bir elin nesi var.. olayı tamamen. Akılı telefonunuzda video çekerken üşengeçlik yapmayın ve iki elle birden tutun. Bu titreşimi azaltır ve daha temiz görüntü almanızı sağlar. Videodaki gereksiz sarsılmalar ve titremelerden bu şekilde kurtulabilirsiniz.

 

Mutlaka yatay tutun

Bu çok önemli, sakın dikey videolar çekmeyin, yani cihazı yatay tutarak çekin. Özellikle manzara vb. alanları çekerken kendinize hayali yatay bir çizgi belirleyin ve onu takip edin. Bu hem videonun devamlılığı için iyidir hem de açıları korumanızda size yardımcı olur.

 

Yüksek kontrasta dikkat edin

Fazla aydınlatılmış ya da tam tersi oldukça karanlık alanlarda çekim yaparken dikkatli olun. Aksi takdirde videonuz parlamalar ya da renklerin birbirine karışmasından ibaret olabilir. Akıllı telefonunuzla böyle alanlarda video çekerken, cihazın ışığı en iyi aldığı noktaya konumlandırın kendinizi ve o noktada kontrastın çok yüksek olmamasına dikkat edin.  

 

Karanlık alanlardan aydınlığa çıkmaktan kaçının

Eğer video karanlık bir alanda başlıyor ve ardından aydınlık bir alana geçiş yapıyorsa, bu geçişi oldukça yavaş yapın ya da hiç yapmayın. Aksi takdirde delice bir beyaz dengesi/dengesizliği olacaktır. Bu kural aydınlık alanlardan karanlık alanlara ani geçişlerde de geçerlidir.

 

Yakınlaştırmayı unutun

Dijital zoom, yakınlaştırma, ne derseniz artık, berbat bir şey. Bu yüzden iyi bir kareyi zoom yaparak mahvetmeyin, bunun yerine ayaklarınızı kullanın kendinizi yakınlaştırın. Bunu yaparken telefonunuzu titretmemeye de dikkat edin. Bu konuda iyileşmeniz biraz zaman alabilir ama garip dijital zoomlar yapmaktan iyidir.

 

Hareketleriniz akıcı olsun

Hareketleriniz uyumlu olsun ve videoya uygun bir ritim yakalayın. Yani bir anda ani garip dönüşler yapmayın, hızınızı koruyun. Bunun yerine hareketlerinizi sakin sakin aksın.

 

HDR’ı kullanın

Eğer telefonunuzda HDR video çekme özelliği varsa bunu kullanın. HDR yani high-dynamic-range özellikle açık alanlarda çektiğiniz videolara daha iyi bir kontrast ayarı katarak oldukça iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.