DENİB Akademi’den Dış Pazarlarda Müşteri Bulma Teknikleri Eğitimi

EĞİTİM 27.07.2019 - 11:09, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

DENİB Akademi’den Dış Pazarlarda Müşteri Bulma Teknikleri Eğitimi

DENİB AKADEMİ, “Dış Pazarlarda Müşteri Bulma Teknikleri Eğitimi”ni24-25 Temmuz 2019 tarihinde Denizli İhracatçılar Birliği’nde düzenledi.   Firma sahipleri ile genel müdür, satış ve pazarlama departmanlarında görev yapan temsilcilerin yer aldığı eğitim programı, Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsü’nden Ceyhun Yeşilşerit tarafından gerçekleştirildi.   Rekabet stratejisi, uluslararası ticaretin önemi, uluslararası pazarlama yol haritası, uluslararası tedarik yol haritası, pazara giriş stratejisi, hedef pazar seçim süreci, uluslararası pazar araştırması, olası bilgi kaynakları, ürünümüzle ilgili potansiyel müşterileri bulabileceğimiz veriler ve hazır rapor kaynakları gibi konu başlıkları üzerinde duruldu.     Uluslararası Pazarlamada Başarının Anahtarı:   Her İşletme Faaliyetinde Olduğu Gibi Kaynakları Doğru Yönetmekten Geçer   “Açık, güvenilir ve sürdürülebilir veri kaynaklarının incelendiği ve International Trade Center (ITC)’nin “Pazar Yaklaşım Araçları”nın nasıl kullanılacağının uygulamalarla aktarıldığı eğitimde; uluslararası pazarlamada başarının anahtarının: her işletme faaliyetinde olduğu gibi kaynakları doğru yönetmekten geçtiğinin altını çizen Eğitmen Ceyhun Yeşilşerit, bu nedenle uluslararası pazarda güçlü olmanın ilk koşulunun küresel pazarı bölümlere ayırarak hedef pazarların seçilmesi olduğunu belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü:   Uluslararası Pazar araştırması ile pazarlamanın karşılaştığı ürün, piyasa ve müşteri ile ilgili sorunların çözümüne yardımcı olacak bilgilerin sistemli ve objektif bir şekilde toplanır ve analiz edilir.   “Veriden bilgiye, bilgiden strateji oluşturmaya, stratejiden müşteriye ulaşma yolculuğu” olan özellikle çağdaş ihracat pazarlamasının temelini oluşturan “Stratejik Rekabetçi İstihbarat” konusundaki eğitim esnasında verilen bilgiler ve birebir yapılan uygulamalar ile bu bilgileri içselleştirilmesine özen gösterdik.   Bu bağlamda pazarlama yöneticileri rekabet istihbarat çalışmalarını yaparak, yeni belirledikleri pazarla ilgili devlet desteklerinden de yararlanabileceklerdir. Devlet desteklerinden yararlanma firmalar için oldukça önemlidir.”   Eğitim programı, yapılan bilgilendirmeler, interaktif uygulamalar ve soru-cevap bölümüyle tamamlandı.   DENİB AKADEMİ eğitimlerine 31 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenecek olan “Kurumsal Siber Güvenlik Eğitimi” ile devam edecek.  

DENİB AKADEMİ, “Dış Pazarlarda Müşteri Bulma Teknikleri Eğitimi”ni24-25 Temmuz 2019 tarihinde Denizli İhracatçılar Birliği’nde düzenledi.

 

Firma sahipleri ile genel müdür, satış ve pazarlama departmanlarında görev yapan temsilcilerin yer aldığı eğitim programı, Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsü’nden Ceyhun Yeşilşerit tarafından gerçekleştirildi.

 

Rekabet stratejisi, uluslararası ticaretin önemi, uluslararası pazarlama yol haritası, uluslararası tedarik yol haritası, pazara giriş stratejisi, hedef pazar seçim süreci, uluslararası pazar araştırması, olası bilgi kaynakları, ürünümüzle ilgili potansiyel müşterileri bulabileceğimiz veriler ve hazır rapor kaynakları gibi konu başlıkları üzerinde duruldu.

 

 

Uluslararası Pazarlamada Başarının Anahtarı:

 

Her İşletme Faaliyetinde Olduğu Gibi Kaynakları Doğru Yönetmekten Geçer

 

“Açık, güvenilir ve sürdürülebilir veri kaynaklarının incelendiği ve International Trade Center (ITC)’nin “Pazar Yaklaşım Araçları”nın nasıl kullanılacağının uygulamalarla aktarıldığı eğitimde; uluslararası pazarlamada başarının anahtarının: her işletme faaliyetinde olduğu gibi kaynakları doğru yönetmekten geçtiğinin altını çizen Eğitmen Ceyhun Yeşilşerit, bu nedenle uluslararası pazarda güçlü olmanın ilk koşulunun küresel pazarı bölümlere ayırarak hedef pazarların seçilmesi olduğunu belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 

Uluslararası Pazar araştırması ile pazarlamanın karşılaştığı ürün, piyasa ve müşteri ile ilgili sorunların çözümüne yardımcı olacak bilgilerin sistemli ve objektif bir şekilde toplanır ve analiz edilir.

 

“Veriden bilgiye, bilgiden strateji oluşturmaya, stratejiden müşteriye ulaşma yolculuğu” olan özellikle çağdaş ihracat pazarlamasının temelini oluşturan “Stratejik Rekabetçi İstihbarat” konusundaki eğitim esnasında verilen bilgiler ve birebir yapılan uygulamalar ile bu bilgileri içselleştirilmesine özen gösterdik.

 

Bu bağlamda pazarlama yöneticileri rekabet istihbarat çalışmalarını yaparak, yeni belirledikleri pazarla ilgili devlet desteklerinden de yararlanabileceklerdir. Devlet desteklerinden yararlanma firmalar için oldukça önemlidir.”

 

Eğitim programı, yapılan bilgilendirmeler, interaktif uygulamalar ve soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

 

DENİB AKADEMİ eğitimlerine 31 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenecek olan “Kurumsal Siber Güvenlik Eğitimi” ile devam edecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.