Denizli AGD Başkanı Öztürk : “Bu vatanda yaşıyorsak bunu Malazgirt Zaferi’ne borçluyuz”

KÜLTÜR 24.08.2018 - 12:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli AGD Başkanı Öztürk : “Bu vatanda yaşıyorsak bunu Malazgirt Zaferi’ne borçluyuz”

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi, Malazgirt zaferinin 947. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, “Bu vatanda yaşıyorsak bunu Malazgirt Zaferi’ne borçluyuz” dedi. Öztürk, “Asırlarca İslam’ın bayraktarlığını yapan Müslüman Anadolu insanına, Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin tarihimiz açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.     EMANET EDİLEN MİRASA SAHİP ÇIKMALIYIZ     Bu zaferin yeni bir devrin ve yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirten Öztürk, “Üzerinde yaşadığımız vatan, bu zaferle bize yurt olmuştur. Anadolu’nun anahtarı, bu zaferle alınmış, Anadolu’ya İslam mührü vurulmuştur” diye konuştu. Bin yıldır yaşadığımız türlü tarihi serüvenlere ve handikaplara rağmen, hala bu vatanda hayat sürüyor isek, bunu her şeyden önce Malazgirt Zaferi’ne borçlu olduğumuzu ifade eden Öztürk, “Bu borcun en iyi ödenme biçimi ise, emanet edilen mirasa sahip çıkıp layık olmaya çalışmak ve gelecek kuşaklara alnımızın akıyla devretmektir” diye konuştu.       GENÇLERİMİZ TARİHİ HADİSELERDEN DERS ALIP GELECEĞİ İNŞA ETMELİ     AGD’nin milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Öztürk, “Geleneksel olarak düzenlediğimiz İstanbul’un Fethi, Çanakkale Zaferi, Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Malazgirt Zaferi kutlamaları ile gençlerimizi tarihi değerlerle buluşturma çabası içindeyiz. Amacımız gençlerimizin tarihi hadiselerden ders alıp geleceği inşa etmelerini sağlamaktır” dedi. Malazgirt Savaşı’nda çok önemli tarihi anekdotlar olduğunu dile getiren Öztürk, “Sultan Alparslan, hocası Ebû Nasr Muhammed’in tavsiyesine uyarak savaş zamanını mübarek Cuma günü olarak tayin etmişti. “Ölürsem kefenim olsun” diyerek beyaz elbiselerine bürünüp atının kuyruğunu bağlamış ve cenk meydanına öylece çıkmıştır. Bütün İslam coğrafyasında savaşın başarısı için dua edilmiş ve hutbeler okunmuştur. Malazgirt Zaferi dünya çapında bir hadise olmuştur. Anadolu’da var olan Bizans-grek Ortodoks anlayışı yerine bin yıldır İslam medeniyeti hâkim olmuştur” dedi.                                            

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi, Malazgirt zaferinin 947. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, “Bu vatanda yaşıyorsak bunu Malazgirt Zaferi’ne borçluyuz” dedi. Öztürk, “Asırlarca İslam’ın bayraktarlığını yapan Müslüman Anadolu insanına, Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin tarihimiz açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

 

 

EMANET EDİLEN MİRASA SAHİP ÇIKMALIYIZ

 

 

Bu zaferin yeni bir devrin ve yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirten Öztürk, “Üzerinde yaşadığımız vatan, bu zaferle bize yurt olmuştur. Anadolu’nun anahtarı, bu zaferle alınmış, Anadolu’ya İslam mührü vurulmuştur” diye konuştu. Bin yıldır yaşadığımız türlü tarihi serüvenlere ve handikaplara rağmen, hala bu vatanda hayat sürüyor isek, bunu her şeyden önce Malazgirt Zaferi’ne borçlu olduğumuzu ifade eden Öztürk, “Bu borcun en iyi ödenme biçimi ise, emanet edilen mirasa sahip çıkıp layık olmaya çalışmak ve gelecek kuşaklara alnımızın akıyla devretmektir” diye konuştu.

 

 

 

GENÇLERİMİZ TARİHİ HADİSELERDEN DERS ALIP GELECEĞİ İNŞA ETMELİ

 

 

AGD’nin milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Öztürk, “Geleneksel olarak düzenlediğimiz İstanbul’un Fethi, Çanakkale Zaferi, Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Malazgirt Zaferi kutlamaları ile gençlerimizi tarihi değerlerle buluşturma çabası içindeyiz. Amacımız gençlerimizin tarihi hadiselerden ders alıp geleceği inşa etmelerini sağlamaktır” dedi. Malazgirt Savaşı’nda çok önemli tarihi anekdotlar olduğunu dile getiren Öztürk, “Sultan Alparslan, hocası Ebû Nasr Muhammed’in tavsiyesine uyarak savaş zamanını mübarek Cuma günü olarak tayin etmişti. “Ölürsem kefenim olsun” diyerek beyaz elbiselerine bürünüp atının kuyruğunu bağlamış ve cenk meydanına öylece çıkmıştır. Bütün İslam coğrafyasında savaşın başarısı için dua edilmiş ve hutbeler okunmuştur. Malazgirt Zaferi dünya çapında bir hadise olmuştur. Anadolu’da var olan Bizans-grek Ortodoks anlayışı yerine bin yıldır İslam medeniyeti hâkim olmuştur” dedi.  

 

 

 

 

 

 

 

                           

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.