Denizli Çivril’de 77 mahallede iftar sofraları kurulacak

DENİZLİ 07.05.2019 - 15:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Çivril’de 77 mahallede iftar sofraları kurulacak

Denizli’nin Çivril Belediyesi on bir ayın sultanı Ramazan ayında düzenlemiş olduğu geleneksel iftar programlarının ilk durağı Kızılcayer ve Yassıhöyük Mahalleleri oldu.     Denizli Çivril Belediyesi, Ramazan ayının sevincini, bereketini tüm ilçe halkıyla paylaşmak amacıyla bu yıl da 77 mahallede Kızılay Çivril Temsilciliği ve Çivrilli hayırsever vatandaşların katkılarıyla iftar sofraları kuruyor. Bu kapsamda ilk iftar sofralarının kurulduğu yer Kızılcayer ve Yassıhöyük Mahalleleri oldu. Ramazanın manevi havasının hissedildiği halkın yoğun ilgi gösterdiği program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayarak, okunan ilahilerle devam etti. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Ramazan programına Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural'da katıldı.     Ramazan ayında kardeşlik duygularının pekiştiğini belirten Vural; "Bizler Çivril Belediye Başkanlığı, Kızılay Çivril Temsilciliği ve Çivrilli hayırsever kardeşlerimiz ile birlikte. Ramazan ayında her sene olduğu gibi bu yılda iftar yemekleri tertip ettik.  İftar sofraları bizi burada sizlerle buluşturdu, buluşturmaya da devam edecek. Bütün köylü burada bir araya geldiniz. Çocuklarımız var orada yemek yiyorlar, onların hafızalarında çok güzel anı olarak kalacak. Bunlar bizim geleneklerimiz ve Ramazan ayında birbirimizi davet edeceğiz, komşumuz aç ise biz tok yatmayacağız.  Bunların eksiğini bizler tamamlayacağız. Bizim inancımız, geleneğimiz bunu emrediyor. Bizlerde bunu hatırlatalım diye iftar yemekleri düzenliyoruz. Sofralarda bir arada buluşalım inşallah. Bugünden sonra da sizler birbirinizi davet edin. Köyümüzde fakir varsa, ihtiyaç sahibi varsa onların ihtiyaçlarını giderin. Bizim tek gayemiz sizi bir ve beraber görmek. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Allah, vatanımızı, devletimizi, milletimizi korusun. Bayrağımızı indirmesin, ezanımızı dindirmesin. Bu vesile ile Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Ramazan-ı şerifimiz mübarek olsun" şeklinde konuştu.                                            

Denizli’nin Çivril Belediyesi on bir ayın sultanı Ramazan ayında düzenlemiş olduğu geleneksel iftar programlarının ilk durağı Kızılcayer ve Yassıhöyük Mahalleleri oldu.

 

 

Denizli Çivril Belediyesi, Ramazan ayının sevincini, bereketini tüm ilçe halkıyla paylaşmak amacıyla bu yıl da 77 mahallede Kızılay Çivril Temsilciliği ve Çivrilli hayırsever vatandaşların katkılarıyla iftar sofraları kuruyor. Bu kapsamda ilk iftar sofralarının kurulduğu yer Kızılcayer ve Yassıhöyük Mahalleleri oldu. Ramazanın manevi havasının hissedildiği halkın yoğun ilgi gösterdiği program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayarak, okunan ilahilerle devam etti. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Ramazan programına Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural'da katıldı.

 

 

Ramazan ayında kardeşlik duygularının pekiştiğini belirten Vural; "Bizler Çivril Belediye Başkanlığı, Kızılay Çivril Temsilciliği ve Çivrilli hayırsever kardeşlerimiz ile birlikte. Ramazan ayında her sene olduğu gibi bu yılda iftar yemekleri tertip ettik.  İftar sofraları bizi burada sizlerle buluşturdu, buluşturmaya da devam edecek. Bütün köylü burada bir araya geldiniz. Çocuklarımız var orada yemek yiyorlar, onların hafızalarında çok güzel anı olarak kalacak. Bunlar bizim geleneklerimiz ve Ramazan ayında birbirimizi davet edeceğiz, komşumuz aç ise biz tok yatmayacağız.  Bunların eksiğini bizler tamamlayacağız. Bizim inancımız, geleneğimiz bunu emrediyor. Bizlerde bunu hatırlatalım diye iftar yemekleri düzenliyoruz. Sofralarda bir arada buluşalım inşallah. Bugünden sonra da sizler birbirinizi davet edin. Köyümüzde fakir varsa, ihtiyaç sahibi varsa onların ihtiyaçlarını giderin. Bizim tek gayemiz sizi bir ve beraber görmek. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Allah, vatanımızı, devletimizi, milletimizi korusun. Bayrağımızı indirmesin, ezanımızı dindirmesin. Bu vesile ile Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Ramazan-ı şerifimiz mübarek olsun" şeklinde konuştu.

                                           

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.