Denizli Çivril İlçesinde ilk kez yörük şenliği düzenlendi

DENİZLİ 08.07.2019 - 17:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Çivril İlçesinde ilk kez yörük şenliği düzenlendi

Denizli Çivril Belediyesi ile Çivril Yörük ve Türkmenler Derneği'nin birlikte düzenlemiş olduğu 1. Çivril Yörük Şenliği şölene dönüştü.   Denizli'nin Çivril ilçesinde ilki  yapılan  1. Çivril Yörük Şenliği  renkli görüntülere sahne oldu.  Çivril Belediyesi ile Çivril Yörük ve Türkmenler Derneği'nin birlikte düzenlemiş olduğu 1. Çivril Yörük Şenlik Bayraktepe Mesirelik alanında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan  program, yurdun dört bir yanından gelen yörüklerin sundukları oyun ve gösteriler ile devam etti.     "Çivril’imizi anlatın, Çivril’imize tekrar gelin" Yörük şenliğinde konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, 1.sini düzenliyoruz. İnşallah birimiz bin olur ve geleneksel hale gelen bir şenlik, şölene dönüşür. Yörük kültürünü tekrar canlandırmak, yaşatmak için bizler elimizden geleni yapmaya hazırız. Anadolu’nun tapusunun alındığı topraklarda Çivril 1. Yörükler Şöleni'ni gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. Başta bu organizasyonun düzenlenmesine vesile olan Çivril Yörük ve Türkmen Derneği’ne, katkı sunan diğer yörük derneklerine ve katılımcılara teşekkür ederim. Hepiniz hoş geldiniz gittiğiniz yerlerde Çivril’imizi anlatın, Çivril’imize tekrar gelin." şeklinde konuştu. Yörük şenliğine AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, çevre illerden Yörük-Türkmen dernekleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Denizli Çivril Belediyesi ile Çivril Yörük ve Türkmenler Derneği'nin birlikte düzenlemiş olduğu 1. Çivril Yörük Şenliği şölene dönüştü.

 

Denizli'nin Çivril ilçesinde ilki  yapılan  1. Çivril Yörük Şenliği  renkli görüntülere sahne oldu.  Çivril Belediyesi ile Çivril Yörük ve Türkmenler Derneği'nin birlikte düzenlemiş olduğu 1. Çivril Yörük Şenlik Bayraktepe Mesirelik alanında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan  program, yurdun dört bir yanından gelen yörüklerin sundukları oyun ve gösteriler ile devam etti.

 

 

"Çivril’imizi anlatın, Çivril’imize tekrar gelin"

Yörük şenliğinde konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, 1.sini düzenliyoruz. İnşallah birimiz bin olur ve geleneksel hale gelen bir şenlik, şölene dönüşür. Yörük kültürünü tekrar canlandırmak, yaşatmak için bizler elimizden geleni yapmaya hazırız. Anadolu’nun tapusunun alındığı topraklarda Çivril 1. Yörükler Şöleni'ni gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. Başta bu organizasyonun düzenlenmesine vesile olan Çivril Yörük ve Türkmen Derneği’ne, katkı sunan diğer yörük derneklerine ve katılımcılara teşekkür ederim. Hepiniz hoş geldiniz gittiğiniz yerlerde Çivril’imizi anlatın, Çivril’imize tekrar gelin." şeklinde konuştu. Yörük şenliğine AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, çevre illerden Yörük-Türkmen dernekleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.