Denizli’de 125 Bin Kişi Check – Up’tan Geçecek

SAĞLIK 07.09.2018 - 15:10, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli’de 125 Bin Kişi Check – Up’tan Geçecek

Cumhurbaşkanlığı 100 günlük İcraat Programına istinaden, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 100 günlük eylem planı kapsamında Aile Hekimleri tarafından Denizli’de yaklaşık 125 bin kişiye yapılması hedeflenen Check-Up hizmeti Vali Hasan Karahan’a yapılan ilk tarama ile başlatıldı.   Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programına istinaden Sağlık Bakanlığı tarafından 100 Günlük Eylem Planı hazırlanmış olup, bu kapsamda Türkiye genelinde 10 Milyon, Denizli’de de 125 bin kişiye Aile Hekimleri tarafından Check-Up yapılması hedeflenmiştir. Bu doğrultuda vatandaşların bilgilendirilmesi ve özellikle 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası olması vesilesiyle Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerine dikkat çekmek ve eylem planını hayata geçirmek için Vali Hasan Karahan tarafından Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirildi.      Ziyarette; Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat ve sağlık çalışanları hazır bulundu.   Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Denizli’de yürütülen çalışmalar hakkında Vali Hasan Karahan’a bilgi verdi. Hafta boyunca Denizli Merkez ve ilçelerde stant açarak afiş, broşür dağıttıklarını vatandaşlara boy, kilo ve kan şekeri ölçümü yaptıklarını söyleyen Uz. Dr. Berna Öztürk Denizli’de başlatılacak Check- Up hizmetinden bahsetti.      Aile Hekimleri tarafından yürütülecek hizmetle Denizli’de 125 bin kişinin Check – Up’tan geçeceğinin altını çizen Öztürk; “ Check – Up sağlıklı vatandaşların genel sağlık durumlarını öğrenmeleri için sağlıklıyken uygulanması gereken bir programdır. Kişi herhangi bir rahatsızlığı olduğunda zaten hekime başvuracak gerekli incelemeleri yaptıracaktır. Önemli olan, belirgin bir rahatsızlık oluşmadan önce birtakım şeylerin önlemini alabilmektir. Böylelikle birçok vatandaşımıza bu vesileyle hızlı bir şekilde ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.   Vali Hasan Karahan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk’ten bilgileri aldıktan sonra tansiyon, kan tahlili ve kilo ölçümü yaptırarak Check-Up hizmetine Denizli’de start verdi.     Aile hekimleri tarafından ücretsiz olarak yapılacak Check Up hizmeti kapsamında;   Sigara kullanımı ile ilgili sorgulama, Boy, Kilo, Tansiyon ölçümü, EKG çekimi, Kan tahlilleri (Tam Kan Sayımı, kolesterol, şeker, Karaciğer-böbrek-Tiroid fonksiyon testleri), İdrar Tahlili, kanser tarama programlarına göre gerekli muayene ve tetkikler de yapılabilecek.  

Cumhurbaşkanlığı 100 günlük İcraat Programına istinaden, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 100 günlük eylem planı kapsamında Aile Hekimleri tarafından Denizli’de yaklaşık 125 bin kişiye yapılması hedeflenen Check-Up hizmeti Vali Hasan Karahan’a yapılan ilk tarama ile başlatıldı.

 

Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programına istinaden Sağlık Bakanlığı tarafından 100 Günlük Eylem Planı hazırlanmış olup, bu kapsamda Türkiye genelinde 10 Milyon, Denizli’de de 125 bin kişiye Aile Hekimleri tarafından Check-Up yapılması hedeflenmiştir. Bu doğrultuda vatandaşların bilgilendirilmesi ve özellikle 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası olması vesilesiyle Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerine dikkat çekmek ve eylem planını hayata geçirmek için Vali Hasan Karahan tarafından Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

 

 

 Ziyarette; Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat ve sağlık çalışanları hazır bulundu.

 

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Denizli’de yürütülen çalışmalar hakkında Vali Hasan Karahan’a bilgi verdi. Hafta boyunca Denizli Merkez ve ilçelerde stant açarak afiş, broşür dağıttıklarını vatandaşlara boy, kilo ve kan şekeri ölçümü yaptıklarını söyleyen Uz. Dr. Berna Öztürk Denizli’de başlatılacak Check- Up hizmetinden bahsetti. 

 

 

Aile Hekimleri tarafından yürütülecek hizmetle Denizli’de 125 bin kişinin Check – Up’tan geçeceğinin altını çizen Öztürk; “ Check – Up sağlıklı vatandaşların genel sağlık durumlarını öğrenmeleri için sağlıklıyken uygulanması gereken bir programdır. Kişi herhangi bir rahatsızlığı olduğunda zaten hekime başvuracak gerekli incelemeleri yaptıracaktır. Önemli olan, belirgin bir rahatsızlık oluşmadan önce birtakım şeylerin önlemini alabilmektir. Böylelikle birçok vatandaşımıza bu vesileyle hızlı bir şekilde ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Vali Hasan Karahan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk’ten bilgileri aldıktan sonra tansiyon, kan tahlili ve kilo ölçümü yaptırarak Check-Up hizmetine Denizli’de start verdi.

 

 

Aile hekimleri tarafından ücretsiz olarak yapılacak Check Up hizmeti kapsamında;   Sigara kullanımı ile ilgili sorgulama, Boy, Kilo, Tansiyon ölçümü, EKG çekimi, Kan tahlilleri (Tam Kan Sayımı, kolesterol, şeker, Karaciğer-böbrek-Tiroid fonksiyon testleri), İdrar Tahlili, kanser tarama programlarına göre gerekli muayene ve tetkikler de yapılabilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.