Denizli'de 200 kişi ÇED toplantısını yaptırmadı

ASAYİŞ 19.06.2019 - 16:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de 200 kişi ÇED toplantısını yaptırmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde bir firmaya ait taş ocağı şantiye alanının genişletilmesi için gerçekleştirilmesi planlanan ÇED Toplantısı sayıları yaklaşık 200’ü bulan protestocu grup tarafından engellendi.   İlçede bir süredir çalışan ve taş çıkaran firmanın alan genişletmesi için planladığı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Toplantısı bir grup tarafından yapılan protestolar ile yaptırılmadı. Serinhisar Gençlik ve Kültür Merkezi’nde yapılması planlanan toplantı sakin başlarken, vatandaşlar salona polis tarafından üstleri arandıktan sonra alındılar. Yanlarında çeşitli sloganlar yazdıkları dövizlere gelen eylemci grup salona girdikten kısa bir süre sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile şirket yetkililerinin ÇED ile ilgili sunum yapacaklarını öğrenmesi üzerine protestoya başladılar. Alkış, ıslık ve düdük sesleri arasında sloganlar atan grup üyeleri ardından tabaklarla masalara vurarak protestoların sürdürdüler. Eylemci grup arasında çok sayıda farklı siyasi parti üyesi ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu öğrenildi. Eylemci grubun protestosu yaklaşık 2 saat sürerken, grup üyelerinin salondaki güvenliği alan bazı sivil polisleri şirket yetkilisi sanarak tepki göstermeleri ise kısa süreli gerginliğine ve arbedeye neden oldu.   Grubun protestolarının devam ettiğini gören Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri toplantının iptal edilmesine karar verdi.   Toplantının sonunda ise yaşanan protesto ile ilgili gözaltının alınan kimsenin olmadığı bildirildi.  

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde bir firmaya ait taş ocağı şantiye alanının genişletilmesi için gerçekleştirilmesi planlanan ÇED Toplantısı sayıları yaklaşık 200’ü bulan protestocu grup tarafından engellendi.

 

İlçede bir süredir çalışan ve taş çıkaran firmanın alan genişletmesi için planladığı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Toplantısı bir grup tarafından yapılan protestolar ile yaptırılmadı. Serinhisar Gençlik ve Kültür Merkezi’nde yapılması planlanan toplantı sakin başlarken, vatandaşlar salona polis tarafından üstleri arandıktan sonra alındılar. Yanlarında çeşitli sloganlar yazdıkları dövizlere gelen eylemci grup salona girdikten kısa bir süre sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile şirket yetkililerinin ÇED ile ilgili sunum yapacaklarını öğrenmesi üzerine protestoya başladılar. Alkış, ıslık ve düdük sesleri arasında sloganlar atan grup üyeleri ardından tabaklarla masalara vurarak protestoların sürdürdüler. Eylemci grup arasında çok sayıda farklı siyasi parti üyesi ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu öğrenildi. Eylemci grubun protestosu yaklaşık 2 saat sürerken, grup üyelerinin salondaki güvenliği alan bazı sivil polisleri şirket yetkilisi sanarak tepki göstermeleri ise kısa süreli gerginliğine ve arbedeye neden oldu.

 

Grubun protestolarının devam ettiğini gören Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri toplantının iptal edilmesine karar verdi.

 

Toplantının sonunda ise yaşanan protesto ile ilgili gözaltının alınan kimsenin olmadığı bildirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.