Denizli'de 3 Saatte 200 bin fidan dikilecek

GÜNDEM 09.11.2019 - 18:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de 3 Saatte 200 bin fidan dikilecek

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; ‘Geleceğe Nefes’ Parolasıyla; Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 11 Milyon fidanın toprakla buluşturulacağı ve  Denizlide’de İl Merkezi Kale- Karakurt Yolu 300. Metresinde gerçekleştirilecek olan Fidan Dikim Etkinliğine Tüm Denizlileri davet etti. Denizli’de Hedeflenen Fidan sayısının 200.000 adet olduğunu ve şu ana kadar toplam 274 835 adet fidanın sahiplenildiğinin altını çizen Başkan Filiz; Denizli ili genelinde 19 İlçemizde 50 lokasyon’da 3 saat içinde 200.000’nin üzerinde fidan dikileceğini belirtti. Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak adına 11 milyon ağacı geleceğe miras bırakarak dünya rekoruna koşulduğuna da vurgu yapan Başkan Filiz devamla şu ifadelere yer verdi: “Ülkemiz 78 milyon hektarlık alanıyla, ekolojik bakımdan zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Bu zenginlik içerisinde ormanlar tür ve kompozisyon olarak önemli bir yer tutmaktadır. Sanayileşmenin hız kazandığı günümüzde; Havanın, suyun, toprağın ve bunların oluşturduğu güzelliklerimizin korunması gün geçtikçe önemi artan bir konu olarak hep gündemimizde yer almaktadır. Bu Kapsamda ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak maksadıyla; 11 Kasım 2019 günü saat 11:11’de, Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda; Kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılacak ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmaları kapsamında, tüm yurtta eş zamanlı olarak fidan dikme etkinliği tertiplenmiştir. 81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidanın toprakla buluşmasını ve dünya rekorunu hedefleyen bu etkinliğe, 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımız gönüllü olarak her türlü desteği fazlasıyla vermişlerdir. Ayrıca ekonomik,ekolojik ve soysal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak , sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; Milletimizin de desteği ile, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yayımladığı genelge ile 11 Kasım'ı "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan ederek, her yıl 11 Kasım Gününün “ Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanması uygun görülmüştür. Yeşili her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliği kapsamında 11 Kasım Pazartesi günü tüm yurtta olduğu gibi Denizlimiz’de de aynı saatte saat 11.11’de  tertiplenecek fidan dikim etkinliğine tüm hemşehrilerimizi bekliyorum” dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; ‘Geleceğe Nefes’ Parolasıyla; Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 11 Milyon fidanın toprakla buluşturulacağı ve  Denizlide’de İl Merkezi Kale- Karakurt Yolu 300. Metresinde gerçekleştirilecek olan Fidan Dikim Etkinliğine Tüm Denizlileri davet etti.



Denizli’de Hedeflenen Fidan sayısının 200.000 adet olduğunu ve şu ana kadar toplam 274 835 adet fidanın sahiplenildiğinin altını çizen Başkan Filiz; Denizli ili genelinde 19 İlçemizde 50 lokasyon’da 3 saat içinde 200.000’nin üzerinde fidan dikileceğini belirtti. Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak adına 11 milyon ağacı geleceğe miras bırakarak dünya rekoruna koşulduğuna da vurgu yapan Başkan Filiz devamla şu ifadelere yer verdi: “Ülkemiz 78 milyon hektarlık alanıyla, ekolojik bakımdan zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Bu zenginlik içerisinde ormanlar tür ve kompozisyon olarak önemli bir yer tutmaktadır. Sanayileşmenin hız kazandığı günümüzde; Havanın, suyun, toprağın ve bunların oluşturduğu güzelliklerimizin korunması gün geçtikçe önemi artan bir konu olarak hep gündemimizde yer almaktadır. Bu Kapsamda ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak maksadıyla; 11 Kasım 2019 günü saat 11:11’de, Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda; Kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılacak ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmaları kapsamında, tüm yurtta eş zamanlı olarak fidan dikme etkinliği tertiplenmiştir. 81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidanın toprakla buluşmasını ve dünya rekorunu hedefleyen bu etkinliğe, 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımız gönüllü olarak her türlü desteği fazlasıyla vermişlerdir. Ayrıca ekonomik,ekolojik ve soysal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak , sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; Milletimizin de desteği ile, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yayımladığı genelge ile 11 Kasım'ı "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan ederek, her yıl 11 Kasım Gününün “ Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanması uygun görülmüştür. Yeşili her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliği kapsamında 11 Kasım Pazartesi günü tüm yurtta olduğu gibi Denizlimiz’de de aynı saatte saat 11.11’de  tertiplenecek fidan dikim etkinliğine tüm hemşehrilerimizi bekliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.