Denizli'de 5 Bin Adet Lavanta Fidanı Toprakla Buluştu

DENİZLİ 04.02.2020 - 16:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de 5 Bin Adet Lavanta Fidanı Toprakla Buluştu

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde 23 dekar alan üzerinde oluşturulan lavanta bahçesinde 5 bin adet fidan toprakla buluştu.   Çivril Belediyesi ilçenin çehresini değiştirmek için bir projesini daha hayata geçirerek, zemin işlemlerinin tamamlandığı lavanta bahçesinde fide dikimini gerçekleştirdi. Çivril-Dinar yolu üzerinde Beydilli Mahallesi'nde 23 dekar alan üzerinde oluşturulan lavanta bahçesinde 5 bin adet fidan toprakla buluştu. Fidelerin dikim çalışmalarına katılan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, "Yağ üretimin de yaygın olarak kullanılan lavanta son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Burada bu bahçemizi hayata geçirmek ile hem doğa turizminin daha da zengin hale gelmesini hem de ilçemizde lavanta üretimini yaygınlaştırmak istiyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi. Fidelerin dikim çalışmalarına Belediye Başkanı Niyazi Vural  yanı sıra Çivril Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde 23 dekar alan üzerinde oluşturulan lavanta bahçesinde 5 bin adet fidan toprakla buluştu.

 

Çivril Belediyesi ilçenin çehresini değiştirmek için bir projesini daha hayata geçirerek, zemin işlemlerinin tamamlandığı lavanta bahçesinde fide dikimini gerçekleştirdi. Çivril-Dinar yolu üzerinde Beydilli Mahallesi'nde 23 dekar alan üzerinde oluşturulan lavanta bahçesinde 5 bin adet fidan toprakla buluştu. Fidelerin dikim çalışmalarına katılan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, "Yağ üretimin de yaygın olarak kullanılan lavanta son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Burada bu bahçemizi hayata geçirmek ile hem doğa turizminin daha da zengin hale gelmesini hem de ilçemizde lavanta üretimini yaygınlaştırmak istiyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi. Fidelerin dikim çalışmalarına Belediye Başkanı Niyazi Vural  yanı sıra Çivril Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.