Denizli'de AFAD Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

DENİZLİ 12.02.2019 - 17:46, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de AFAD Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Vali Hasan Karahan başkanlığında Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Karahan, Afet meselesinin hem bireysel hem kurumsal hem de toplumsal olarak üzerinde azami hassasiyet gösterilmesi gereken bir konudur" dedi.   Afet ve acil durum hallerinde bilgileri değerlendirmek, alınacak önlemleri belirlemek, uygulanmasını sağlamak ve denetlemek, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla Vali Hasan Karahan başkanlığında Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.   112 Acil Çağrı Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Valimiz Hasan Karahan, 11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutan V. Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Metin Düz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdinç Gündüz, Denizli Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve ilgili kurum amirleri katıldı.     Afet meselesinin hem bireysel hem kurumsal hem de toplumsal olarak üzerinde azami hassasiyet gösterilmesi gereken bir konu olduğunu belirten Vali Hasan Karahan; “Hem kamu hizmetlerini yürütürken hem de günlük yaşantımızda afet konusu sürekli gündemimizde olmalı. Afetlere yönelik gerekli tedbirleri almak ve hazırlıklı olmak adına atacağımız adımlar, tespit, değerlendirme ve bunlar ışığında alacağımız kararlar, yapacağımız planlar ve tatbikatlar ile kurumlar arası koordinasyon çok önemli. Oluşturacağımız müdahale planı doğrultusunda bir afet durumunda kimin, hangi kurumun ne yapacağını bilmesi, herkesin bulunduğu bölgede gerçekleşebilecek afet türleri hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.     Toplantı süresince Sayın Valimize ve Koordinasyon Kurulu Üyelerine Denizli Yerel Düzey İl Afet Müdahale Planı (TAMP- Denizli) ve Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi (AYDES)  hakkında bilgilendirme sunumu, Koordinasyon kurulunun İl Afet planı hakkında görüş ve öneriler yapıldı. Ayrıca; İl bazında 2018 yaşanan olaylar ve koordinasyon durumu değerlendirildi. Gerçekleştirilecek olan tatbikatlar, eğitimler ve kurumlar arası entegre konuşularak, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında hazırlanan  Denizli Afet Müdahale Planı değerlendirildi.  

Vali Hasan Karahan başkanlığında Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Karahan, Afet meselesinin hem bireysel hem kurumsal hem de toplumsal olarak üzerinde azami hassasiyet gösterilmesi gereken bir konudur" dedi.

 

Afet ve acil durum hallerinde bilgileri değerlendirmek, alınacak önlemleri belirlemek, uygulanmasını sağlamak ve denetlemek, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla Vali Hasan Karahan başkanlığında Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

 

112 Acil Çağrı Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Valimiz Hasan Karahan, 11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutan V. Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Metin Düz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdinç Gündüz, Denizli Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve ilgili kurum amirleri katıldı.

 

 

Afet meselesinin hem bireysel hem kurumsal hem de toplumsal olarak üzerinde azami hassasiyet gösterilmesi gereken bir konu olduğunu belirten Vali Hasan Karahan; “Hem kamu hizmetlerini yürütürken hem de günlük yaşantımızda afet konusu sürekli gündemimizde olmalı. Afetlere yönelik gerekli tedbirleri almak ve hazırlıklı olmak adına atacağımız adımlar, tespit, değerlendirme ve bunlar ışığında alacağımız kararlar, yapacağımız planlar ve tatbikatlar ile kurumlar arası koordinasyon çok önemli. Oluşturacağımız müdahale planı doğrultusunda bir afet durumunda kimin, hangi kurumun ne yapacağını bilmesi, herkesin bulunduğu bölgede gerçekleşebilecek afet türleri hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 

 

Toplantı süresince Sayın Valimize ve Koordinasyon Kurulu Üyelerine Denizli Yerel Düzey İl Afet Müdahale Planı (TAMP- Denizli) ve Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi (AYDES)  hakkında bilgilendirme sunumu, Koordinasyon kurulunun İl Afet planı hakkında görüş ve öneriler yapıldı. Ayrıca; İl bazında 2018 yaşanan olaylar ve koordinasyon durumu değerlendirildi. Gerçekleştirilecek olan tatbikatlar, eğitimler ve kurumlar arası entegre konuşularak, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında hazırlanan  Denizli Afet Müdahale Planı değerlendirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.