Denizli'de Ahilik haftası kutlamaları devam ediyor

DENİZLİ 17.09.2019 - 16:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de Ahilik haftası kutlamaları devam ediyor

Denizli'de 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları çeşitli etkinliklerle devam ediyor.   Bayramyeri Meydanında başlayan kutlama etkinliklerine; Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Ticaret İl Müdürü Süleyman Yener Pektaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği ve vatandaşlar katıldı.     Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından zeybek gösterisi sunuldu. Zeybek gösterisinin ardından Etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ekibi tarafından ‘Şed Kuşatma’ töreni canlandırıldı.      Kutlama etkinliğinde konuşan Vali Hasan Karahan:”Sözlerime başlamadan önce bugün iki Bakanımızın idam edilişlerinin yıldönümünde Başbakanımız Adnan Menderes ve iki Bakanımızı da rahmetle, minnetle anıyorum, ruhları şad olsun. Onların yaktığı meşale inşallah sönmeyecek. Gençlerimiz hak, adalet ve özgürlüğünden vazgeçmeden devam edecektir. Hiçbir baskıya, dayatmaya boyun eğmeyecektir inşallah. Türk kültürünün temeli, şehir hayatının esası Ahilik kültürüdür. Her zaman her yerde geçmişte gelecekte, insan olmanın Müslüman olmanın şartlarını en güzel özetleyen ilkeler Ahilik İlkeleridir. Biz bu ilkelere sahip ahi kardeşlerimizle, esnaf kardeşlerimizle bugüne kadar devam ettik ve bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz. Biliyoruz ki ülkemizin omurgası esnaf ve sanaatkarlardır. Onlar üreticiden alıp tüketiciye ulaştırırken, ihtiyaçlarımızı karşılarken, önemli bir görev üstleniyorlar. Zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz ama biliyoruz ki yine de aslımız sağlamdır. “Asil azmaz bal kokmaz, kokarsa yağ kokar derler onun da aslı ayrandır.” Onun için aslımızı hatırlayarak, önümüze geleceğimize bakacağız. Milletimizin basiretinden, ferasetinden ve cesaretinden her zaman gurur duyduk, örnek aldık. Onların bu asil tavır ve davranışlarına dayanarak da hizmetlerimize devam ediyoruz. İnşallah haftanız hayırlı olsun. Bereketli, bol, helalinden ve temiz kazançlar olsun. Bu Kültürün unutulmaması, yaşatılması ve genç evlatlarımıza, sevgili öğrencilerimize ulaştırılması için biz de üzerimize düşeni yapalım diyorum. Tekrar haftanız kutlu olsun”dedi.     Protokol konuşmaların ardından, Vali Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri tarafından İlimiz Ahisi, Kalfası ve Çırağına plaket verildi.

Denizli'de 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

 

Bayramyeri Meydanında başlayan kutlama etkinliklerine; Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Ticaret İl Müdürü Süleyman Yener Pektaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından zeybek gösterisi sunuldu. Zeybek gösterisinin ardından Etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ekibi tarafından ‘Şed Kuşatma’ töreni canlandırıldı. 

 

 

Kutlama etkinliğinde konuşan Vali Hasan Karahan:”Sözlerime başlamadan önce bugün iki Bakanımızın idam edilişlerinin yıldönümünde Başbakanımız Adnan Menderes ve iki Bakanımızı da rahmetle, minnetle anıyorum, ruhları şad olsun. Onların yaktığı meşale inşallah sönmeyecek. Gençlerimiz hak, adalet ve özgürlüğünden vazgeçmeden devam edecektir. Hiçbir baskıya, dayatmaya boyun eğmeyecektir inşallah. Türk kültürünün temeli, şehir hayatının esası Ahilik kültürüdür. Her zaman her yerde geçmişte gelecekte, insan olmanın Müslüman olmanın şartlarını en güzel özetleyen ilkeler Ahilik İlkeleridir. Biz bu ilkelere sahip ahi kardeşlerimizle, esnaf kardeşlerimizle bugüne kadar devam ettik ve bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz. Biliyoruz ki ülkemizin omurgası esnaf ve sanaatkarlardır. Onlar üreticiden alıp tüketiciye ulaştırırken, ihtiyaçlarımızı karşılarken, önemli bir görev üstleniyorlar. Zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz ama biliyoruz ki yine de aslımız sağlamdır. “Asil azmaz bal kokmaz, kokarsa yağ kokar derler onun da aslı ayrandır.” Onun için aslımızı hatırlayarak, önümüze geleceğimize bakacağız. Milletimizin basiretinden, ferasetinden ve cesaretinden her zaman gurur duyduk, örnek aldık. Onların bu asil tavır ve davranışlarına dayanarak da hizmetlerimize devam ediyoruz. İnşallah haftanız hayırlı olsun. Bereketli, bol, helalinden ve temiz kazançlar olsun. Bu Kültürün unutulmaması, yaşatılması ve genç evlatlarımıza, sevgili öğrencilerimize ulaştırılması için biz de üzerimize düşeni yapalım diyorum. Tekrar haftanız kutlu olsun”dedi.

 

 

Protokol konuşmaların ardından, Vali Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri tarafından İlimiz Ahisi, Kalfası ve Çırağına plaket verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.