Denizli'de, bayram öncesi kurban pazarı hareketlendi

DENİZLİ 27.07.2020 - 08:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de, bayram öncesi kurban pazarı hareketlendi

Denizli'deki hayvan pazarı, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hareketlendi. Sıkı pazarlıkların yapıldığı pazarda, çadırlardaki kurbanlıkların satışı gerçekleştiriliyor. Kurban Pazarı’nın 960 kiloluk Şampiyonu alıcısını bekliyor.   Merkezefendi ilçesindeki Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla hareketlenmeye başladı. Büyükbaş ve küçükbaş üreticileri, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden Denizli'ye gelerek, kendilerine ayrılan yerlerde müşterileri bekliyor.     Hayvanlar, hastalıklara karşı pazardaki personel tarafından ilaçlanırken, veterinerlerin kontrolünde satılıyor. Sıkı denetimlerin yaşandığı Kurban Pazarı’nda vatandaşların pazara girişlerinde pandemi dolayısı ile alınan tedbirler kapsamında ateşleri ölçülüyor ve dezenfekte edilerek içeriye alınıyor. Durumdan memnun olan vatandaşlar Kurban ibadetlerini yerine getirmek için sıkı pazarlıklar yapıyor. Pazarlık esnasında sopa kullanılarak yapılan kurban pazarlığında, Covid-19 tedbirlerine riayet ediliyor.     Çivril ilçesinden gelen pazarın gözde kurbanlıklarından 900 kiloluk Paşa isimli boğanın satıldığı belirtildi. Ağrı’nın Tutak İlçesi’nden getirilen 2 yaşındaki Şampiyon isimli boğa ise tamamen doğal ortamda yetiştirildiği, yaylada beslenerek organik olduğu ve besi hayvanı olmadığını belirten sahibi 950-960 kilo geldiğini belirtti. Pazarın Şampiyonu’nu almak isteyenlerin 32 bin TL.’yi gözden çıkarması ve sıkı bir pazarlığa girmesi gerekiyor.     Kurban Pazarı’na kurbanlıklarını getiren üreticiler kurbanlıklarının bir kısmını sattıkları bir kısmının durduğunu belirtirken her bütçeye uygun kurbanlık bulunduğunu ifade ettiler.  

Denizli'deki hayvan pazarı, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hareketlendi. Sıkı pazarlıkların yapıldığı pazarda, çadırlardaki kurbanlıkların satışı gerçekleştiriliyor. Kurban Pazarı’nın 960 kiloluk Şampiyonu alıcısını bekliyor.

 

Merkezefendi ilçesindeki Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla hareketlenmeye başladı. Büyükbaş ve küçükbaş üreticileri, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden Denizli'ye gelerek, kendilerine ayrılan yerlerde müşterileri bekliyor.

 

 

Hayvanlar, hastalıklara karşı pazardaki personel tarafından ilaçlanırken, veterinerlerin kontrolünde satılıyor. Sıkı denetimlerin yaşandığı Kurban Pazarı’nda vatandaşların pazara girişlerinde pandemi dolayısı ile alınan tedbirler kapsamında ateşleri ölçülüyor ve dezenfekte edilerek içeriye alınıyor. Durumdan memnun olan vatandaşlar Kurban ibadetlerini yerine getirmek için sıkı pazarlıklar yapıyor. Pazarlık esnasında sopa kullanılarak yapılan kurban pazarlığında, Covid-19 tedbirlerine riayet ediliyor.

 

 

Çivril ilçesinden gelen pazarın gözde kurbanlıklarından 900 kiloluk Paşa isimli boğanın satıldığı belirtildi. Ağrı’nın Tutak İlçesi’nden getirilen 2 yaşındaki Şampiyon isimli boğa ise tamamen doğal ortamda yetiştirildiği, yaylada beslenerek organik olduğu ve besi hayvanı olmadığını belirten sahibi 950-960 kilo geldiğini belirtti. Pazarın Şampiyonu’nu almak isteyenlerin 32 bin TL.’yi gözden çıkarması ve sıkı bir pazarlığa girmesi gerekiyor.

 

 

Kurban Pazarı’na kurbanlıklarını getiren üreticiler kurbanlıklarının bir kısmını sattıkları bir kısmının durduğunu belirtirken her bütçeye uygun kurbanlık bulunduğunu ifade ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.